Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnád az iskolákban a...

Támogatnád az iskolákban a főzés óra bevezetését?

Figyelt kérdés

Nagy probléma a mai fiatalsággal, hogy nem szeretnek és/vagy nem is tudnak főzni.

Ezért már első osztálytól kezdve rendszeres óra lenne a főzés. Nagyrészt dupla órákra lenne szervezve, hogy lassabban elkészíthető ételekre is legyen idő, a Harry Potter-beli bájitaltan-órára hasonlítana.

7. osztálytól kezdve, ahogy kémiát is tanulnak, kémiai magyarázokat is adna a tanár a főzés közbeni változásokra, a hozzávalók élettani hatására.

2017. máj. 24. 23:57
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
84%

20as, ami azt illeti, férfiként többre mentem volna főzésoktatással, mint egy paletta kivágásával, amit technika órán csináltunk. Palettát azóta sem csinálok, éhesnek viszont éhes vagyok:D

És igen, a gazdasági ismeretek is fontosak. De a kettő enm zárja ki egymást. Sőt, ha "háztartástan" órán főzni tanulnának a gyerekek, utána megtanulhatnák az összetevők átlagos árát, és ha már itt vannak, csekket befizetni, stb. Persze, ez nem gazdasági ismeret, de első körben hasznosab, mint a valuták megértése.

2017. máj. 25. 11:11
 22/24 anonim ***** válasza:
15%

Sajnos oda jutottunk, hogy a nagy nyugatnak sikerült leszoktatnia a lányokat arról, hogy fontos legyen számukra a főzés. Fontosabb a gender elmélet, meg a műköröm.

Szerintem jó ötlet lenne.

2017. máj. 26. 01:29
 23/24 anonim ***** válasza:
100%
22es, az bem jutott még eszedbe, hogy férfi is főzhet?
2017. máj. 26. 11:00
 24/24 anonim ***** válasza:

23-as: Már vártam.

Én konzervatív vagyok ebben a kérdésben. Ha majd a férfiak fognak szülni, akkor változhat a vélényem, de addig a nőket engedem előre.

2017. máj. 26. 17:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!