Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Vasárnapi nyitva tartás....

Vasárnapi nyitva tartás. Kedves üzletben dolgozók, egyetértetek ezzel ti is?

Figyelt kérdés

Én nem dolgozom üzletben, vásárló vagyok. De sokat járok vidéken is, főleg hétvégén, így tudom, hogy milyen a hétvége. n tudok alkalmazkodni, nem fogok belehalni ha szombaton be kell vásárolnom mindent.

Ami kérdés:

Ti akik dolgoztok, egyetértetek ezzel? Ha emiatt kevesebb pénzt fogtok kapni, esetleg kirúgnak 1-1 embert aki talán ti is lehettek, így is benne vagytok? Tudom, hogy 4 nap esik ki a kb 21-ből, de pl egy helyen legyen 10 munkatárs. 10 munkatárs 4 napi fizetése megy nekik így "kárba". Nem hiszem, hogy cserébe ne rúgnának ki egy embert inkább.

szóval elsősorban a dolgozókra vagyok kíváncsi, hogy mit gondolnak.

2010. máj. 17. 10:42
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Rosszul tudom, hogy most sem kötelező vasárnap is nyitva tartani a boltot?

A boltosoknak és a multiknak is nyűg, akkor zárjanak be vasárnap. Szerintem megtehetik, nem hinném, hogy kötelezve vannak a vasárnapi nyitva tartásra.

2010. máj. 17. 12:09
 12/26 A kérdező kommentje:

nincsenek kötelezve. eldöntheti a kereskedő, hogy nyitva tart e vagy sem.

amúgy olvastam valamit, hogy kaphatnak a boltok valami külön engedélyt, hogy vasárnap is nyitva lehessenek.

2010. máj. 17. 12:11
 13/26 A kérdező kommentje:
mármint a tervezett új rendszerben.
2010. máj. 17. 12:11
 14/26 anonim ***** válasza:
49%

Ha ez tényleg így lesz, akkor az nagyon gáz.

"amúgy olvastam valamit, hogy kaphatnak a boltok valami külön engedélyt, hogy vasárnap is nyitva lehessenek."

Kíváncsi leszek melyik boltok kapnak engedélyt. Csak nem azok, akik jóba vannak a Fidesz vezetéssel, meg a haverjaik.

Tényleg így a legkönnyebb kiiktatni arra az egy napra a konkurenciát.

Szerintem ennek az egésznek vajmi kevés köze van a keresztényi (Vasárnap az Úr napja) szemlélethez.

Ráadásul ha ez egy annyira keresztényi ország lenne, akkor semmilyen tiltások sem kellenének, mert senkinek esze ágába sem lenne vasárnap vásárolnia, hanem otthon élne békességbe a családjával, meg menne reggel a templomba.

2010. máj. 17. 12:26
 15/26 anonim ***** válasza:
90%

Eladó vagyok és nem támogatom a vasárnapi zárva tartást, egyrészt mert a vasárnapi pótlékra szükségem van, vásárlói szemmel pedig jónak tartom, hogy nyitva vannak üzletek hétvégén is.

S így hétközben kapom ki a pihenőmet amikor el tudok intézni hivatalos ügyeket vagy akármit.

Valamilyen szabályozás lehetne, hogy aki kéri az ne dolgozzon vasárnap, aki meg szeretne az igen, ezt el tudom képzelni de ehhez több embert kellene akkor alkalmazni, azt meg nem fogják a multik jelenleg.

Szóval nekem jó a vasárnapi meló.

2010. máj. 17. 12:29
 16/26 anonim ***** válasza:
0%

"Kíváncsi leszek melyik boltok kapnak engedélyt. Csak nem azok, akik jóba vannak a Fidesz vezetéssel, meg a haverjaik.

Tényleg így a legkönnyebb kiiktatni arra az egy napra a konkurenciát. "

Vazzz :DDDDD A szomszéd mari néni jóban van orbán Viktorral, Ő nyitva leeht, Én meg nem, mert nem is ismerem? :DDDDD De hülye emberek vannak. :D

Na, hogy a legbutábbja is megértse. Alkalmazottal dolgozó üzletek nem lehetnének nyitva vasárnap. Ez azt jelenti egy normális helyen, hogy mindenki zárva tart, ezért a vasárnapi forgalom lezajlik szombaton. Mint már mondtam, egy nap kiesés a vevők fejében olyan, mintha világvége lenne, ezért higgyétek el, hogy a szombati forgalom jobb lesz, mint most a szombat vasárnap együttvéve. Évente 4.5-5 milliót keresek, talán tudom miről beszélek. Másrészről a mazochistább vállalkozók ezuttal is kinyithatnak a saját szakállukra, mint ahogy eddig is kinyithattak a munkaszüneti napokon.

Ez az alvó város meg egy nagyon rossz duma. :DDD Mi az, hogy alvó város? hétfő 0:00-tól péntek 24:00-ig egy lélek sincs a városban, és nincs 1 órája az egész héten, hogy bevásároljanak? Pffff :D Akkor miből fizeti az alkalmazottat a tulaj hétközben? Ugyanmár!

De hogy a Jobbikosoknak is tiszta legyen: Ha Kovácsék nem tudnak elmenni a Tuskóba a szomszéd városba, és voltak olyan suták, hogy szombaton nem vásároltak be, akkor bizony annál a baromnál fognak vásárolni a faluban, aki volt olyan hülye, hogy kinyisson vasárnap. A kisember tudja megcsinálni, hogy vasárnap is nyitva van. Tetszik érteni? Nem, biztosan nem.

2010. máj. 17. 15:02
 17/26 A kérdező kommentje:
kedves 40-es te elmondtad már a véleményedet, a hülyeségeidre és gúnyolódásaidra nem vagyunk kíváncsiak.
2010. máj. 17. 15:14
 18/26 anonim ***** válasza:
19%
Jah, akkor legközelebb írdd ki kedves kérdező, hogy csak az elvakult Jobbikosok vagy a náluk is rosszabb barom MSZP-sek válaszát várod. Vagy legalább annyit, hogy nem szereted a Fideszt. Akkor tudjuk, hogy neked bármit csinálhatnak, az csak rossz lehet.
2010. máj. 17. 15:21
 19/26 A kérdező kommentje:
elég volt a gyűlölködésből 40-es!
2010. máj. 17. 15:29
 20/26 anonim ***** válasza:

"Ez az alvó város meg egy nagyon rossz duma. :DDD Mi az, hogy alvó város? hétfő 0:00-tól péntek 24:00-ig egy lélek sincs a városban, és nincs 1 órája az egész héten, hogy bevásároljanak? Pffff :D Akkor miből fizeti az alkalmazottat a tulaj hétközben? Ugyanmár!"

Ez az alvó város kérlek szépen azt jelenti, hogy az emberek bemennek vonattal Pestre hajnal 5-7 között, és este 6-7-kor jönnek haza. Nálunk minden bolt este 6ig van nyitva, tehát a dolgozó emberek többsége NEM TUD rendesen bevásárolni hét közben, hiszen napközben nincs is itthon. Ezért van az, hogy nálunk a bevételek nagy részét a szombati, és főleg a vasárnapi bevásárlás teszi ki. Lehet gúnyolódni, de mivel NEM TUDSZ a helyzetünkről semmit, hiszen nem vagy helyi lakos, ezért kéretik nem belebeszélni. Igen, nem minden dolgozó megy be hét közben, de a döntő többség, és a tanulók igen....Szerintem van ennél sokkal fontosabb dolog is, amivel foglalkozni kéne, minthogy legyenek e vasárnap is zárva az üzletek, vagy sem.

2010. máj. 17. 16:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!