Vasárnapi nyitva tartás. Kedves üzletben dolgozók, egyetértetek ezzel ti is?
Én nem dolgozom üzletben, vásárló vagyok. De sokat járok vidéken is, főleg hétvégén, így tudom, hogy milyen a hétvége. n tudok alkalmazkodni, nem fogok belehalni ha szombaton be kell vásárolnom mindent.
Ami kérdés:
Ti akik dolgoztok, egyetértetek ezzel? Ha emiatt kevesebb pénzt fogtok kapni, esetleg kirúgnak 1-1 embert aki talán ti is lehettek, így is benne vagytok? Tudom, hogy 4 nap esik ki a kb 21-ből, de pl egy helyen legyen 10 munkatárs. 10 munkatárs 4 napi fizetése megy nekik így "kárba". Nem hiszem, hogy cserébe ne rúgnának ki egy embert inkább.
szóval elsősorban a dolgozókra vagyok kíváncsi, hogy mit gondolnak.
értelek, de elsősorban az a kérdés, hogy vállalod e azt, hogy kevesebbet fizetnek valszeg így majd vagy esetleg valaki lapátra kerül?
valami hátrány biztos lenne a multiktól, hisz ők a pénzre mennek és ki fognak találni valamit, hogy kompenzálják.
ettől még nem baj ha ezt vállalod. én mondom, alkalmazkodom, tehát nekem mind1.
"Akkor megkérdezném: mit csinál az, aki szombaton is dolgozik? Az mikor vásárol be?"
ki tudja, lehet, hogy a vasárnapi nyitva tartás helyett nyitva lesz a spár 11ig. persze csak spekulálok.
"Nem fognak kirúgni senkit. Ez csak az MSZP-s propaganda. Nagyon helyesnek tartom. Némelyik családnak az a "család program", hogy órákon át tologatjuk a kiskocsit a Tuskóba. Maradjanak otthon a valagukon."
Aha, és ezt mégis honnan gondolod?
Sőt, ha szegény eladók órabéres rendszerben dolgoznak (mert ilyen is van ám), akkor azért valakinek rendesen csökkenni fog ám a fizetése (főleg ha hozzávesszük, hogy hétvégén a pótlékok miatt magasabb bér jár).
És ha az a családi program, hogy mennek a "Tuskóba"?
Az embereknek van egy olyan, hogy önálló döntési jog.
Ha neked az tetszik, hogy vasárnap reggel a templomba mész ok, másnak meg az tetszik, hogy vasárnap reggel a Tescoba megy.
Ne játsszuk már, hogy mi vagyunk a nagy megmondóemberek, akik majd segítenek a többi hülye agymosott zombin, akik nem képesek mást csinálni, mint a Tescoba menni éjjel nappal (ez nem a South Park Wal-Mart rész).
Amúgy meg, szerintem erről a kereskedelemben dolgozóknak kellene dönteni, nem a kormánynak és nem is nekünk.
ezért kérdem most őket, kíváncsi vagyok az ő véleményükre.
de én tartok attól, hogy sokuknak lukat fog beszélni a politika a hasába. mindenesetre ők max majd később térnek észhez, igaz késő lesz már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!