Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak szerintem nincs értelme...

Csak szerintem nincs értelme Magyarországon maradni?

Figyelt kérdés

24 éves vagyok és nem érzem, hogy a jövőben jobb lesz. Tegnap beszélgettem nagyanyámmal, volt az orvosnál, aki nyolcvan akárhány éves és már nyugdíjba akar menni, de nincs helyette más, aki megvenné a praxisát. Mi az, hogy nincs helyette más? Nem lesz orvos az egész környéken? 6 faluban ő az orvos, akkor azt jelenti, hogy nem lesz orvos ebben a 6 faluban? A fogorvos ugyanígy, a szomszédos körzetben szintén, az ottani fogorvost is ismerem. Neten lehet olvasni, hogy már több ezres hiány van egy nagy rakás szakmában országszerte és nincs, aki betöltse az állásokat. Ez is mi? Hogy fog így működni az ország?

Van értelme egyáltalán itt maradnom, mert majd 10 év múlva jobb lesz, vagy húzzak el innen minél előbb?

2017. máj. 16. 15:02
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
89%

De ha a 400 ezerért tudni is kell valamit, akkor külföldön miért keres egy utolsó afgán takker is annyit, aki az angol WC-t most tanulta meg használni?

2017. máj. 16. 18:11
 22/30 anonim ***** válasza:
43%

"De ha a 400 ezerért tudni is kell valamit, akkor külföldön miért keres egy utolsó afgán takker is annyit, aki az angol WC-t most tanulta meg használni?"

Ezt Te is tudod pontosan, hogy nem így van. Meg a kinti 400ezret ne hasonlítsd össze az ittenivel, nem egészen ugyanaz.

Német ismerősöm (nem kivándorolt, "eredeti" német) 2200 eurót keres (kb 660ezer HUF), de az neki el is megy pusztán egy középosztálybeli szinten való megélhetésre (autófenntartás, rezsi, étkazés, stb)

2017. máj. 16. 18:16
 23/30 anonim ***** válasza:
97%
Csak szerinted. Nekem jó itt. Gázszerelőnek tanulok, van jövőkép is!
2017. máj. 16. 19:21
 24/30 anonim ***** válasza:
90%

"Gázszerelőnek tanulok, van jövőkép is!"

Az a bizonyos pozíció amire hajtasz már betelt. Viktor épp nem keres új strómant :DDDDD

2017. máj. 16. 19:58
 25/30 anonim ***** válasza:

Ez attól függ hogy milyen a gondolkodás módod, hogy az a fajta ember vagy mint a többség hogy csak dolgozni akar és megélni vagy távolabb gondolkodsz hogy tervezgetsz egy vállalkozás indításában.

Ha az előbbi akkor mindenképpen érdemes volna kimenned ha az utóbbi viszont akkor jobb ha maradsz mivel nálunk sokkal könnyebben indíthaszt be egy vállalkozást hiába hogy németországban 500 ezret keres egy takarító és te is annyit keresnél mint vállalkozó viszont az a nem mindegy hogy mit csinálsz azért a pénzért

2017. máj. 16. 21:58
 26/30 anonim ***** válasza:
48%
Kint sem különb, mint itt. De majd megtapasztalod, ha majd kimész, és meglátod, hogy nahát, több adó, több lószar, 0 emberi jogok. :D
2017. máj. 17. 14:34
 27/30 anonim ***** válasza:
82%

22: miert, Magyarorszagon nem megy el ugyanennyi egy csalad megelhetesere ha ahogy irod kozeposztaly-szinten akar elni?

Egy haromszobas lakas berleti dija (hogy torlesztorol ne is beszeljek) siman megvan 150-200 rugo, autot fenntartani se ket filler ha azt is akar, a kaja meg ugyanannyi ha nem dragabb mint nyugaton.

Tudom mirol beszelek, Parizsban elek, a jelenlegi fizetesemmel (kb haromezer euro) megelnek otthon, de a realitas max 900ezer ft brutto (tudom mert nezem a lehetosegeket folyamatosan), abbol meg nem tudnank kijonni csaladostol otthon.

2017. máj. 17. 15:38
 28/30 anonim ***** válasza:

En is lepek kulfoldre. Programtervezo informatikus vagyok, raadasul budapesti. Megsem talalok szinte semmilyen infos munkat itthon. Ezzel szemben meg kapom sorozatban a kulfoldi millios ajanlatokat.

Tobb tucat helyre adtam be a jelentkezesemet, de munkaerohiany ide vagy oda, semmi.

Jovo honaptol mar Zurichben melozom infoskent 1,5m kezdo fizuert.

Na ez a kulonbseg nyugat meg Magyarorszag kozott.

2017. máj. 18. 14:05
 29/30 anonim ***** válasza:
Aztán felébredsz, és rájössz, hogy hülye vagy. :D
2017. máj. 18. 14:44
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

"Német ismerősöm (nem kivándorolt, "eredeti" német) 2200 eurót keres (kb 660ezer HUF), de az neki el is megy pusztán egy középosztálybeli szinten való megélhetésre (autófenntartás, rezsi, étkazés, stb)

"

Ehhez itthon kell körülbelül 250 nettó + albérleti díj, Budapesten 350 nettó, amiért kb. 5 nyelven kell tudnod 2 diplomával és/vagy 3-5 év munkatapasztalattal. Kinn gondolom ilyen tudással már nem 2200 Euró lenne a fizu...

Ha az ember nem is szeretne rögtön középvezető lenni, azért elvégzel egy komoly egyetemet, mellé nyelveket beszélsz és messze intelligensebb vagy egy majomnál, aztán diplomás szaktudással a kezedben betesznek egy irodába, hogy szolgáld ki a mérnök helyettesének az asszisztensét, ahol egyébként a mérnök is a német mérnököt szolgálja ki. Akkor inkább csomagolom a cuccom és megyek a német mérnök keze alá Németországba és a magyar mérnök meg nekem fog dolgozni, amikor 2 hónapja még valami betanított munkát akartak rámsózni. (Konkrét tapasztalat a testvérem által)

--------------------

Én sokat gondolkodtam rajta, hogy maradjak, de semmilyen érvet nem tudok, amiért jobb lenne itthon.

Gyakorlatilag minden téren csúszunk lefelé. 10 év múlva meg idér az ipar 4.0, akkor lesz igazán szívás. Azt már nem várom meg.

2017. máj. 22. 12:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!