Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha kitörne egy fegyveres...

Ha kitörne egy fegyveres forradalom a jobboldal ellen, részt vennél benne? Ha a forradalom vége felé lehetőséged adódna egy kormánypuccsra, ami után meglehetős hatalomra és befolyásra tehetnél szert, belemennél?

Figyelt kérdés
2010. máj. 15. 21:16
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

"A felettesem a felettesem, te hogy raktad magad egy szövegrészbe vele? :D"

hát fura én még egy katonát se szoktam HE zni :OOO :D

2010. máj. 15. 21:36
 12/20 anonim ***** válasza:

"A Szovjetuniót több mint 50 évre sikerült megoldani erőszakkal. A Brit gyarmatokat meg a Római Birodalom provinciáit pedig többszáz évre."

És az emberek félelemben élték le az életüket, rettegtek attól, hogy ha ki merik nyilvánítani a félelmüket, akkor meg kell halniuk, hogy ha jobb helyzetet akarnak teremteni a családjuknak, akkor államellenesnek kiáltják ki és legyilkolják őket. És mindeközben a kéreg alatt ott volt egy apró, forrongó csapat, akik előbb-utóbb elérték a kormány megbuktatását.

Ezt nem lehet megoldásnak nevezni, maximum a problémák elnyomásának.

2010. máj. 15. 21:39
 13/20 anonim ***** válasza:
Ha a helyzet odáig fajulna, hogy a jobboldal a pozíciójával visszaélve be akarná betonozni magát (például az Alkotmány öncélú módosításával, a Parlament számára kedvező átalakításával, külhoni szavazók importálásával stb...), illetve visszaélne a demokratikus rendszerrel, akkor egészen biztosan elmennék tüntetni. Fegyvert nem hiszem, hogy ragadnék, mert sem az erőszaknak, sem a puccsnak nem vagyok híve. Csupán akkor tennék ilyet, ha közvetlenül magamat illetve a családomat érezném veszélyben.
2010. máj. 15. 21:41
 14/20 anonim ***** válasza:
50%
Én belemennék a kormánypuccsba. Hosszú távon semmit nem lehet megoldani erőszakkal, de én nem is hosszú távra tervezném a diktatúrámat. Rendet raknék (mert azt itt már csak diktatúrával lehet, bár a kétharmad is elég lehet hozzá, remélem kihasználják), aztán lemondanék, csináljanak, amit akarnak.
2010. máj. 15. 21:41
 15/20 anonim ***** válasza:
61%

És akkor mi van ha te nem mondod hogy He? egy katonának?

nem gondolnám, hogy tiltott lenne.

Igazából azt sem tudom mi a bajod. vagy ez ennyire érzékenyen érintett?

vagy te szerinted tiltja az etikai kódex?

szerintem aludj :)

2010. máj. 15. 21:42
 16/20 anonim ***** válasza:
41%
Én is jobboldali vagyok, de ha utána jelentős hatalomra tennék szert, talán hasznomat vehetné az ország. De csakis vér nélküli forradalomba, polgárháborúba pedig semmiképp. Nem hiányzik az egy ilyen országba. Elég gyorsan fogyunk így is.
2010. máj. 15. 21:43
 17/20 anonim ***** válasza:
5%
én inkább a jobbikosok közé lövetnék, de oda nagyon. Esetleg rakétavetővel és tankokkal közéjük lőnék, elvégre a kártevőket se kínozzuk, inkább gyors halált nekik.
2010. máj. 15. 21:57
 18/20 anonim ***** válasza:
79%

21:57

Tehát lemészárolnál több mint 850.000 embert. Gratulálok. Az ilyen férgeket kellene sorban felakasztani a hősök terén, mint amilyen te vagy.

2010. máj. 15. 22:08
 19/20 anonim ***** válasza:
73%
Ne vicceljél... az ő népírtása legális lenne, csak a csúnya rossz fasisztanácigárdistavonulgatás a rossz... szánalmas idióta :) nem kell foglalkozni vele, hagy főljön a fejecskéje :)
2010. máj. 15. 22:10
 20/20 anonim ***** válasza:
66%
Nem, mert ez egy demokratikusan megválasztott kormány, és a demokrácia azt jelenti, hogy néha olyanok is hatalmon vannak, akiket nem én szavaztam meg.
2010. máj. 16. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!