Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek a "fizessenek a...

Szerintetek a "fizessenek a gazdagok" demagóg populista duma alapján igazságos lenne ha nekem fizetnem kéne az értéktárgyaim miatt?

Figyelt kérdés
A családunk amolyan módos középosztálybelinek számít, de alapvetően nem vagyunk nagyzolósak, inkább átlagos színvonalon élünk (max utazásokra áldozunk). A vagyonunk nagy része nem pénzben van, hanem értéktárgyakban, amiket nagyszülőktől, dédszülőktől örököltünk. Vannak köztük igen értékes festmények is, de minden tárgyhoz rengeteg emlék köthető, mi egyiket sem akarjuk eladni, hanem meg akarjuk őrizni, mint ahogy eddig is megőriztük generációról generációra. Na mármost ezeknek az összértéke bőven meghaladja a 100 milliót, tehát ha netán Botkáék hatalomra kerülnének, komoly vagyonadóval sújtanának minket, s mivel nem pénz formában van a vagyonunk, kénytelenek lennénk ezekből az értéktárgyakból többet is eladni. Most ez komolyan igazságos? Én nem vagyok feltétlen a többkulcsos adó ellen, de ezt a vagyonadót kissé igazságtalannak érezném, pláne hogy egy kalap alá vennének minket a kizsákmányoló oligarchákkal.
2017. máj. 5. 14:52
1 2 3 4 5 6
 51/59 anonim ***** válasza:

Akkor te vmi nagyon hires festo rokonja lehetsz.... bar ketlem...

Fel is becsultetted a festmenyeket?

2017. máj. 6. 07:45
 52/59 A kérdező kommentje:
De még egyszer mondom, mi csak papíron vagyunk gazdagok, teljesen átlagos középosztálybeli életet élünk, átlagkeresettel, átlaghobbikkal, igazából lehet ,hogy még jobban is örülnénk, ha nem érnének annyit ezek az értéktárgyak. Persze lehet, hogy az ükunokáim majd elfogják adni, de az már az ő dolguk, én ami tőlem telik azt megteszem. Mindenesetre a nagyszüleimnél azt láttam, hogy egész életükben keményen dolgoztak, hogy ne kelljen ezekből semmit se eladni és a szüleimnél is ezt látom, így én magam is ezt a példát szeretném követni.
2017. máj. 6. 09:54
 53/59 A kérdező kommentje:
Az igazán gazdagok kb. 10.000-en vannak, nekik tényleg meg se kottyanna egy ilyen adó bevezetése. Ez a vagyonadó viszont több százezer vagyonos családot is sújtana, akik nem sorolják magukat a gazdagok közé. Nem csak 100 millió fölötti vagyont, hanem a 10 millió fölötti egyéb dolgokat külön luxusadóval sújtanák (pl. autókat), meg az 1 millió forint fölötti keresőket. Sőt még olyat is hallottam ,hogy azt szeretnék ha a vezető pozícióban lévők nem kereshetnének 7x annyinál többet, mint a beosztottjaik. Én nem vagyok vezető beosztásban, de akkor sem értem, miért kell a sikeres embereket lehúzni. Ez a munkaerő szabad áramlásának elvét sérti, ami az Európai Unió egyik alapelve. A Botka program jobban szembemegy az EU-val, mint a fidesz vagy a jobbik, ha megvalósulna több mint valószínű, hogy kötelezettségszegési eljárás indulna ellenünk, végleg elvágnánk magunkat Európától és egy ilyen belterjes bolsevista állam lennénk, mint amilyen az 50-es években voltunk.
2017. máj. 6. 10:09
 54/59 anonim ***** válasza:
0%

Basszus ezen az utolsó kifejtésen most komolyan jót röhögtem bolsevista állam csak azért, mert kiállnak a baloldali elvek mellett. Tudnál idézni, hogy hol beszélt bárki is bolsevizmusra jellemző dolgokról?

". Sőt még olyat is hallottam ,hogy azt szeretnék ha a vezető pozícióban lévők nem kereshetnének 7x annyinál többet, mint a beosztottjaik. Én nem vagyok vezető beosztásban, de akkor sem értem, miért kell a sikeres embereket lehúzni"

Csak azt nem tudom, hogy ki mondta, hogy a sikeres embereket akarják lehúzni?? Hétszeres különbséget úgy is el lehet érni, hogy az alacsonyabb keresetűeknek magasabb fizetést adnak. Pont te írtad korábban, hogy ez kellene az embereknek. Amúgy ezen cégek, igazából előnyt, plusz pontokat kapnának például egy közbeszerzési.

Amúgy levezethetnéd egy példán át, hogy te miért nem mehetnél ennek hatására át egy másik céghez dolgozni országon vagy EU-n belül, ha más szerinted korlátozza a szabad munkaerő áramlást.

2017. máj. 6. 12:57
 55/59 A kérdező kommentje:

Itt egy kis olvasnivaló:

[link]

Ez is hasznos lehet:

[link]

2017. máj. 6. 13:16
 56/59 anonim ***** válasza:
Elolvastam, viszont egyetlen kérdésemre sem kaptam választ, illetve várom a példát.
2017. máj. 6. 13:48
 57/59 anonim ***** válasza:
58%
A kötelezettségi eljárásra pedig annyit, hogy nem eddig sem nagyon foglalkoztatta az embereket.
2017. máj. 6. 13:51
 58/59 anonim ***** válasza:
0%

Az atlagember nem keres kozel sem 1millat hoppa... ne sajnaltasd mar magad h "csak" milliokbol kell elnetek havonta....

A 10millios autora meg ha tellik akk legyen is ra vagyonado... ha tellik ra akk az a kis ado meg sem kottyan. Jaa hogy kevesebbet tudnarok elverni picivel? Igy jartatok...

A gazdagok nagyon nem szeretnek fizetni am...

2017. máj. 7. 11:05
 59/59 anonim ***** válasza:
25%

Igen,a gazdagok szeretnek a legkevésbé adózni.

Lásd hány adócsaló sportoló van!

Minél több van,annál több kellene nekik.

Ha választani kell,akkor a luxus legyen megadóztatva,ne az alapvető dolgok.

Szerintem amiről mi beszélünk a luxus legfelső szintje.

És kár azzal érvelni,hogy művészet,mert aki művészetkedvelő,annak nem a mű értéke fog számítani.

2017. máj. 7. 16:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!