Szerintetek a "fizessenek a gazdagok" demagóg populista duma alapján igazságos lenne ha nekem fizetnem kéne az értéktárgyaim miatt?
"Kizsigereli a szegényeket a pénzen meg festményeket vesz."
Lásd, pl. Matolcsy Gyurci, aki milliós festményeket vásárolt az MNB részére.
Aki ilyen draga festmenyekhez ragsszkodik ilyen betegesen az fizessen is!!!!
Amugy meg mivel bizonyitod h nem lopta vagy nem tisztessegtelenul jutott hozza az egykori rokonod? Hmm?
Az emberek nagy tobbsegenek a gondja az h legyen mit enni neked meg az h ne legyen luxusado.... Hat legyen csak!
Igen,én is ezt akartam írni,így végleges összefoglalóként,hogy ha ennyire ragaszkodsz hozzá,és netalán megadóztatják,fizetsd ki!
Nézd meg pl az autósokat!Rengeteg adót terhelnek rájuk,ők mit képesek tenni?Vagy tartanak autót vagy nem!
Ha meg nem a festmény fontos,hanem a pénz értéke,akkor meg szépen megszabadulsz tőle,eladod,és akkor nem kell semmi után többet adóznod.
De én eleve nem értem hogyan lehet ennyire betegesen ragaszkodni egy tárgyhoz.
Minden nap nézegeted őket,és ha nem nézed meg őket,akkor rosszul leszel vagy mi?
Tudod kérdező ez nem teljesen normális pszichológiai szempontból,ha valaki ennyire ragaszkodik tárgyakhoz,és általában nem is ez a fő indok,hanem az értéke.
De,ha te ennyire ragaszkodsz hozzájuk,akkor biztos van pénzed megfizetni ezt az adót.
Képzeld mások meg a szüleik után öröklik meg az adósságot,pl ha a lakásukon hitel volt,lemondhat a lakásról is.
Ilyenek a törvények.
De hidd el,hogy amíg az MSZP hozna számodra egy ilyen kedvezőtlen törvényt,a Fidesz a szegényekkel még több módon kicseszett.
Az államot eleve arra találták ki,hogy mérsékelje a kapitalizmus torzító hatásait,normális országokban a gazdagok többet is adóznak.
A szegények meg itthon is kevesebbért dolgoznak,és ha nem tetszik nekik az itthoni bér,akkor kimennek jóléti országba végezni ugyanazt a kuli melót.
Nálunk a gazdagok meg ugyanúgy akarnak élni,mint a jóléti államokban a gazdagok.Ez a nagy baj.
Nem fogják fel,hogy ez nem jóléti ország,hogy ilyen luxusban éljenek.
"Amugy meg mivel bizonyitod h nem lopta vagy nem tisztessegtelenul jutott hozza az egykori rokonod? Hmm? "
Hát úgy, hogy ő maga festette.
Jó,de ez nem érzelmi jellegű.
Az ükapádról azt sem tudod ki volt,és az ükunokád téged sem fog ismerni:)
És jó eséllyel valamelyik el is fogja adni ezeket.
Az,hogy ma ti gazdagok vagytok,nem garancia arra,hogy a leszármazottaitok is mind gazdagok lesznek..
Amúgy ez szerintem még mindig jobb,mint az ingatlanadó.
Ugyanis lakni valahol kell az embernek,a dísztárgyak,főleg a méregdrágák,már tényleg a legnagyobb luxust képzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!