Szerintetek a "fizessenek a gazdagok" demagóg populista duma alapján igazságos lenne ha nekem fizetnem kéne az értéktárgyaim miatt?
Ne haragudj,de nem tudom elhinni hogy valakinek 100 milliónál több értékű vagyontárgyai vannak,és mellette átlagos színvonalon élnek.
Nincs olyan érzelmi értéke egy festménynek sem,amit ne adna el egy középosztálybeli sem Magyarországon csakhogy jobbá tegye az életét.
Ellenben nagyon sokan "papíron" szegények,és még van képük különböző szociális támogatásokra is beadni a kérelmet...
"Nincs olyan érzelmi értéke egy festménynek sem,amit ne adna el egy középosztálybeli sem"
Látszik, hogy nem ismered sem a módos középosztályt, sem a művészetkedvelő emberek gondolkodását.
"A skandináv államokban is ez a program és szerintem elég jól elvannak jólét terén..."
Jah meg Chavez is ezt csinálta Venezuelában, aztán az lett a vége hogy az össze gazdag fogta a vagyonát, cégeit, gyárait és kihúzott az országból. Most meg Venezuela államcsődben van, az emberek éheznek és nincs munkájuk. Szerinted Magyarország Svédországra vagy Venezuelára hasonlit inkább társadalmi osztályok tekintetében? A válaszból megtippelheted a várható következményét egy ilyen lépésnek..
Ne vedd személyeskedésnek,de én inkább támogatom,hogy ezt adóztassák meg,és ne legyen,mondjuk kutyatartási adó és hasonlók,amivel az átlagos,jövedelemből élő embereket akarják megadóztatni.
Nekünk most éppen nincs kutyánk.Már az állattartás is elég sok pénzbe kerül,eddig macskáink voltak és csak az élelmezésük havi szinten kb 10 ezer Ft-ot vittek el.
Rengeteg állat van a menhelyen,és még több lesz ilyen intézkedések miatt.
Az egykulcsos adó miatt rengeteg,szegényebb rétegeket sújtó adókat vezettek be.
Magyarországon a középosztály tagjai sem tehetik meg,hogy 100 milliónál többet érő vagyontárgyaik legyenek a nappaliban.
Ez csak a társadalom nagyon felső szűk százalékának engedhető meg.
A legtöbb középosztálybeli bármennyire is fontos neki,akkor is eladná ezeket a tárgyakat,és mondjuk ingatlanba fektetné,vagy vállalkozásokba,amik további pénzt termelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!