Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek a "fizessenek a...

Szerintetek a "fizessenek a gazdagok" demagóg populista duma alapján igazságos lenne ha nekem fizetnem kéne az értéktárgyaim miatt?

Figyelt kérdés
A családunk amolyan módos középosztálybelinek számít, de alapvetően nem vagyunk nagyzolósak, inkább átlagos színvonalon élünk (max utazásokra áldozunk). A vagyonunk nagy része nem pénzben van, hanem értéktárgyakban, amiket nagyszülőktől, dédszülőktől örököltünk. Vannak köztük igen értékes festmények is, de minden tárgyhoz rengeteg emlék köthető, mi egyiket sem akarjuk eladni, hanem meg akarjuk őrizni, mint ahogy eddig is megőriztük generációról generációra. Na mármost ezeknek az összértéke bőven meghaladja a 100 milliót, tehát ha netán Botkáék hatalomra kerülnének, komoly vagyonadóval sújtanának minket, s mivel nem pénz formában van a vagyonunk, kénytelenek lennénk ezekből az értéktárgyakból többet is eladni. Most ez komolyan igazságos? Én nem vagyok feltétlen a többkulcsos adó ellen, de ezt a vagyonadót kissé igazságtalannak érezném, pláne hogy egy kalap alá vennének minket a kizsákmányoló oligarchákkal.
2017. máj. 5. 14:52
1 2 3 4 5 6
 11/59 anonim ***** válasza:
69%

Ne haragudj,de nem tudom elhinni hogy valakinek 100 milliónál több értékű vagyontárgyai vannak,és mellette átlagos színvonalon élnek.

Nincs olyan érzelmi értéke egy festménynek sem,amit ne adna el egy középosztálybeli sem Magyarországon csakhogy jobbá tegye az életét.

Ellenben nagyon sokan "papíron" szegények,és még van képük különböző szociális támogatásokra is beadni a kérelmet...

2017. máj. 5. 15:39
 12/59 A kérdező kommentje:
Én egyébként nem szeretem a jelenlegi rendszert sem (egyik párttal se szimpatizálok), egy féléve még nagyban reménykedtem, hogy talán majd most végre valaki leváltja a fideszt. Aztán megjelent ez az agresszív, bolsevik Botka az uszító kampányával. Hát mondom, ha ez az alternatíva, akkor már inkább maradjon a nemzeti együttműködés. A momentum volt még, amiben bíztam, hogy hátha behoz valami újat, de ők is gyakorlatilag ugyanazt képviselik, mint az összes többi kis baloldali párt, amikből inkább nem kérek.
2017. máj. 5. 15:45
 13/59 A kérdező kommentje:

"Nincs olyan érzelmi értéke egy festménynek sem,amit ne adna el egy középosztálybeli sem"

Látszik, hogy nem ismered sem a módos középosztályt, sem a művészetkedvelő emberek gondolkodását.

2017. máj. 5. 15:48
 14/59 anonim ***** válasza:
53%

"A skandináv államokban is ez a program és szerintem elég jól elvannak jólét terén..."

Jah meg Chavez is ezt csinálta Venezuelában, aztán az lett a vége hogy az össze gazdag fogta a vagyonát, cégeit, gyárait és kihúzott az országból. Most meg Venezuela államcsődben van, az emberek éheznek és nincs munkájuk. Szerinted Magyarország Svédországra vagy Venezuelára hasonlit inkább társadalmi osztályok tekintetében? A válaszból megtippelheted a várható következményét egy ilyen lépésnek..

2017. máj. 5. 15:50
 15/59 anonim ***** válasza:
60%

Ne vedd személyeskedésnek,de én inkább támogatom,hogy ezt adóztassák meg,és ne legyen,mondjuk kutyatartási adó és hasonlók,amivel az átlagos,jövedelemből élő embereket akarják megadóztatni.

Nekünk most éppen nincs kutyánk.Már az állattartás is elég sok pénzbe kerül,eddig macskáink voltak és csak az élelmezésük havi szinten kb 10 ezer Ft-ot vittek el.

Rengeteg állat van a menhelyen,és még több lesz ilyen intézkedések miatt.

Az egykulcsos adó miatt rengeteg,szegényebb rétegeket sújtó adókat vezettek be.

2017. máj. 5. 15:50
 16/59 anonim ***** válasza:
30%
Mondtam már, a szegényeket kell sarcolni, akkor jobb lesz minden és beáll a prosperitás meg az öröbódottá.
2017. máj. 5. 15:52
 17/59 anonim ***** válasza:
77%

Magyarországon a középosztály tagjai sem tehetik meg,hogy 100 milliónál többet érő vagyontárgyaik legyenek a nappaliban.

Ez csak a társadalom nagyon felső szűk százalékának engedhető meg.

A legtöbb középosztálybeli bármennyire is fontos neki,akkor is eladná ezeket a tárgyakat,és mondjuk ingatlanba fektetné,vagy vállalkozásokba,amik további pénzt termelnek.

2017. máj. 5. 15:54
 18/59 A kérdező kommentje:
Mondom, én nem vagyok a többkulcsos adó ellen. Ez a vagyonadó viszont amivel egy kalap alá veszik a tisztességesen dolgozó felső középosztályt a narancsoligarchákkal, szerintem pofátlanság.
2017. máj. 5. 15:54
 19/59 A kérdező kommentje:
Amúgy meg nem egyenként érnek a vagyontárgyaink 100 milliót, hanem az összvagyonunk egyben haladja meg a 100 millát.
2017. máj. 5. 15:58
 20/59 anonim ***** válasza:
79%
az, hogy milyen vagyontárgyad van és mennyi a bevételed két különböző dolog.. vagy lemaradtam valamiről?
2017. máj. 5. 15:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!