Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek a "fizessenek a...

Szerintetek a "fizessenek a gazdagok" demagóg populista duma alapján igazságos lenne ha nekem fizetnem kéne az értéktárgyaim miatt?

Figyelt kérdés
A családunk amolyan módos középosztálybelinek számít, de alapvetően nem vagyunk nagyzolósak, inkább átlagos színvonalon élünk (max utazásokra áldozunk). A vagyonunk nagy része nem pénzben van, hanem értéktárgyakban, amiket nagyszülőktől, dédszülőktől örököltünk. Vannak köztük igen értékes festmények is, de minden tárgyhoz rengeteg emlék köthető, mi egyiket sem akarjuk eladni, hanem meg akarjuk őrizni, mint ahogy eddig is megőriztük generációról generációra. Na mármost ezeknek az összértéke bőven meghaladja a 100 milliót, tehát ha netán Botkáék hatalomra kerülnének, komoly vagyonadóval sújtanának minket, s mivel nem pénz formában van a vagyonunk, kénytelenek lennénk ezekből az értéktárgyakból többet is eladni. Most ez komolyan igazságos? Én nem vagyok feltétlen a többkulcsos adó ellen, de ezt a vagyonadót kissé igazságtalannak érezném, pláne hogy egy kalap alá vennének minket a kizsákmányoló oligarchákkal.
2017. máj. 5. 14:52
1 2 3 4 5 6
 21/59 anonim ***** válasza:
62%

"Ne a gazdagok, a szegények fizessenek inkább!!!"

És miért pont a szegények?

Ha egy fillérjük nincs, miből fizessenek?

Akkor haljanak éhen?

Mégis, te ezt hogy gondoltad?

2017. máj. 5. 16:07
 22/59 anonim ***** válasza:
64%

Ha van 100 millió értékű értéktárgyad (mondjuk festményed), feltehetőleg a lakásod se valami 15 milliós panel, hanem inkább szintén 80-100 milliós ingatlan. Így te nemhogy magyar, de még nyugati viszonylatban se az alsóközéposztály tagjai közé nyernél besorolást.

Így igen, a gazdagok fizessenek a vagyonuk után többet a közösbe, mert ők/ti vagytok a tehetősebbek.

Az tény és igazad van, hogy nem mindegy, hogy lopta az illető a pénzt, vagy tiszta úton szerezte. Ezért mindenek előtt minden x összeg feletti vagyonnal rendelkező ellen egy vagyonosodási vizsgálatot kéne még rázúdítani, honnan van ennyije (de nem csak rá, hanem a családtagjaira is, mert divat, hogy a 2 éves kisfiú, meg feleség nevén van 200 milliós nyaraló magángéppel). Ott pedig, ha kijön, hogy nem tiszta módon jött össze ez a vagyon, ott teljes elkobzás. Aki meg alapjáraton gazdag - és van 100 millió értékben vagyona - meg besorolható a luxuadó kategóriájába.

2017. máj. 5. 16:09
 23/59 kovpet ***** válasza:
100%

Kérdező, a vagyonjellegű adókat szerintem csak az ingatlanok esetén tudják behajtani, így kivetni is csak azokra lenne érdemes. Kizártnak tartom, hogy festmények után adót vessenek ki.

Én nem, nem ezek az alternatíva szerencsére.

2017. máj. 5. 16:14
 24/59 A kérdező kommentje:
Attól hogy engem lenyúlnak, még mások nem fognak jobban élni, max az a szűk politikusbűnöző réteg(akiknek egy jó része 2002-2010 között tevékenykedett), mint pl. Rolex Laci, Kopaszigát Gyula és társaik.
2017. máj. 5. 16:17
 25/59 anonim ***** válasza:
57%

"Mondtam már, a szegényeket kell sarcolni, akkor jobb lesz minden és beáll a prosperitás meg az öröbódottá."

Nem erről van szó. Svédországban a gazdagok adóztatása azért volt sikeres mert van náluk egy erős középosztály, ami tudott vállalkozni és tudta pótolni a gazdagok után ott maradt gazdasági vákumot. Magyarországon nincs erős középosztály, van 95% csóró meg 5% kőgazdag, az országban meg csak a Fideszhez közel álló emberek vállalkozhatnak sikeresen, az átlag embernek elég veszteséges és rizikós. Azt kell megakadályozni hogy a Fidesz minél több ágazatot sajátitson ki és vegyen el az emberektől. Én támogatnám a gazdagok adóztatását, de ezt a mai Magyarországon a társadalmi osztályok közti szakadék miatt egyenlőre nem lehet megcsinálni.

Botka is egyszerű populizmusból nyomja ezt a dumát, hogy a prolikat megnyerje, nem gondolja komolyan, sőt ha van valami alapvető gazdasági ismerete nem gondolhatja komolyan, hiszen a vége államcsőd lenne.

2017. máj. 5. 16:17
 26/59 A kérdező kommentje:

Én is azt hittem először, hogy ez csak az ingatlanokra igaz, de Botka külön kitért arra, hogy az ingóságokra is vagyonadót akar kivetni. Bár nem tudom ,hogy ezt ő ,hogy tervezi kivitelezni. Remélem mindenesetre ,hogy soha nem kerül a hatalom közelébe. Még egy ilyen bolsevik korszakot már nem bírna el ez az ország.

2017. máj. 5. 16:20
 27/59 anonim ***** válasza:
91%

Az 1 millió feletti fizetés adóztatását igen is reálisnak tartom, hiszen mégis csak a magyar dolgozók 1,2% százalékáról beszélünk.

Az értéktárgyaknál meg majd szerintem a megszerzést fogják adóztatni, az tűnik reálisnak.

2017. máj. 5. 17:00
 28/59 anonim ***** válasza:
76%

"Még egy ilyen bolsevik korszakot már nem bírna el ez az ország."

Amilyen most van, olyat már tényleg nem.

2017. máj. 5. 17:00
 29/59 anonim ***** válasza:
87%

Az egyik rokonomnál daganatos betegséget diagnosztizáltak,és eladta a jegygyűrűjét,ami nem ért 100 milliót,eladta és odaadta az orvosnak az értékét hálapénzként.

Annak is volt,hidd el érzelmi értéke.

Nem kívánok senkinek rosszat,csak egyszer az életben,ha megtapasztalnád,hogy milyen az,ha nem tudod mit fogsz enni jövő hónapban,vagy miből fogod kifizetni a számlákat,akkor nem ragaszkodnál ilyen erősen tárgyakhoz.

2017. máj. 5. 17:08
 30/59 A kérdező kommentje:
Világos, de ez az egész kampány úgy van beállítva, mintha mindenért a gazdagok lennének a hibások. Az én családom teljesen tisztességes, viszont sokat örököltünk, aztán most mégis ellenünk uszítanak, mintha mi tehetnénk róla, hogy itt tart ez az ország. Ráadásul pont azok az MSZP-sek uszítanak ellenünk, akik konkrétan részt is vettek az ország tönkretételében.
2017. máj. 5. 17:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!