Az MSZP miért hazudja azt, hogy az oligarchák a "gazdagok"?
MSZP elővette megint a gazdag-szegény kártyát és Mészáros féle fideszes strómanokat úgy adják elő, mintha saját erejéből lett volna tehetős.
A baj ezzel az, hogy azon kevés gazdagok, akik tényleg a saját tehetségük folyamán gazdagodtak meg azokat akarják megszívatni.
A másik hogy 1 millió Ft-ot egy multi fejese simán kereshet itthon, nyílván aki minimálbérből él, annak az 1 millió forintos fizetés az maga a gazdagság, de 1 millió Ft-os fizetés még messze nem gazdag.
a szegénység az elmaradt haszon
én ezt már sokszor leírtam itt (is)
de azt továbbra sem értem, hogy a szegénység konzerválása, az utolsó önállósági képességek segélyjel való szétzüllesztése ugyan mi a szarért hasznosok a híres baller szociológusok szerint, na persze a bizarr állatkert ideológiájukon túl
"Felettébb szórakoztató a 30%-os tag, még most se esik le neki, hogy mire céloztam. :-D
"
de értettem
ti vagytok az übermench, a "haladó értelmiség"
csak szerintünk meg nem :)))
# 14/14 Időpont ma 12:21
Nem, nem értetted. De sebaj.
Látom sokaknak komoly gond a szövegértés, pedig feltételeztem nem gyp-sek írnak ide.
Leírtam hogy nyilván aki 100 ezer ft-ból él annak az 1 millió ft az a gazdagság, de ez csak viszonyítás. Nehogy már a 100 ezer Ft-os nyomor legyen a mérce, amiből megélni nem lehet emberihez méltó módon.
Természetesen én is örülnék egy igazságosabb adórendszernek, de a többsávos adózással megint azokkal csesznének ki akiknek bejelentett, normális fizetése lenne és mindenkit alacsonyabb bérre jelentenének be a munkáltatók és feketében kapnának pénzt, aztán mikor nyugdíjt kapnának sírna a szájuk, hogy miért csak annyi nyugdíjuk, ez volt a Gyurcsány-kor alatt.
Rettenetesen szánalmasnak tartom elővenni ezt a végtelenül demagóg kártyát. Semmivel sem jobbak mint a Fidesz, hanem ostobábbak a szocik.
Tudod mit kérdező e logika mentén szüntessük meg az adózást is, mert úgyis lesz valaki, aki elcsalja...
Egyébként honnan veszed azt, hogy ma nem tömik feketén a zsebeket? Szerinted mi a több, mondjuk havonta hatvanezer bruttó legálisan vagy ugyanez feketén zsebbe, és akkor kapásból megmarad az egész?
Gyurcsány-alatt -ez a megjegyzésed többet mond bárminél, tehát szerinted a zsebbe fizetés meg feketézés az a Gyurcsány-alatt időszak termése, értjük, ezek után meg fel leszel háborodva, ha le fidesz-birkáznak, mert bizony azok bégetnek ilyen hülyeségeket.
Amúgy meg van egy olyan, hogy mediánbér, magyarul, hogy mennyit keresnek a legtöbben, és szereted-nem szereted ez még mindig jóval közelebb van a százezerhez mint az egymillióhoz. Most komolyan alig pár tízezer pénzes fazont kéne sajnálgatnia a többi mintegy három és félmillió adózónak?
"Lehet, hogy kezdek nagyon balra "tolódni", de én nem tartom ördögtől valónak, hogy az egymillió feletti kereseteken, nagyobb adókulcs legyen.
"
szerinted aki 1 millió forint felett keres nem engedhet meg magának egy fantom KFT-t,ahol a személyes kiadásait fedezi tökéletesen SZJA, nyugdjííjárulék és EHÓ mentesen, egyedül egy 9%os nyereségadót fizetve?
# 17/19 Időpont ma 13:16
Kérdező, többen leírtuk már nem viszonyítási alapon, miért számít soknak havi 1 millió.
# 19/19 Időpont ma 14:05
Ez ennyire azért nem egyszerű... mellesleg nem mintha nem lehetne ezt is ellenőrizni egy értelmesebb NAV-al. Nem Vida meg Tállai félével, mint nálatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!