Te miért nem költöztél még el Magyarországról?
"Aki eddig nem ment el szavazni, az nem baloldali szavazó."
És én hol állítottam ilyet? Az én szövegemből csak arra lehet következtetni, hogy aki nem ment el szavazni, az NEM Fidesz-szavazó, továbbá a Jobbik szavazói sem baloldaliak, MÉGSEM Fidesz-szavazók. A be nem jutott kis pártokra szavazók szintén nem Fidesz-szavazók és így tovább.
Azt pedig, hogy a Fidesz pártkatonáknak és vezéreiknek kellene elmenni, abból jön le, hogy ha már a hazájuk érdekénél a saját és a pártjuk érdekét annyival fontosabbnak tartják, hogy belefér, hogy másokon akár aránytalan mértékben is átgázolnak, akkor rossz helyen vannak. Nem a teret kell meghajlítani, hanem el kell menni.
Ahhoz, hogy az EU-ban dolgozzak, nem kell elköltöznöm, azaz maradhat a magyarországi bejelentett lakcímem.
Magyarul hivatalosan nem is fogok elköltözni.
Viszont, ha Magyarországon nem találok rendes szakmai munkát, vagy az nagyon alacsony fizetést ad, akkor el kell gondolkodjak az EU-ban történő munkavállaláson.
Ugyanakkor havonta, ill. min. 1-2 havonta akkor is hazajövök, mivel 0,5 - 1,5 h a repülőút és a kinti fizetésekhez szerintem nem drága.
"Csak az a baj, hogy a CSOK miatt az ingatlanárak úgy megemelkedtek, hogy mégsem olyan jó az egész, mint amilyennek látszik. Ráadásul ez is pont nem a legrászorultabbaknak segít."
Az tény, hogy az ingatlanárak megemelkedtek, és ez nem kedvező. Az viszont, hogy nem a legrászorultabbaknak segít, szerintem nem gond, nem ez a cél. Az egyik legnagyobb gond az országban a népességcsökkenés, nem lesz, aki a nyugdíjakat fizesse. Ezzel kapcsolatban kell sürgős intézkedéseket hozni. A CSOK éppen azokat célozza meg, akik dolgoznak/keresnek, és őket ösztönzi több gyerek vállalására, ami jó az országnak, mert nyilván az ő gyerekeik is kereső emberek lesznek, nem arra nevelik őket, hogy segélyből akarjanak majd megélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!