Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Te miért nem költöztél még el...

Te miért nem költöztél még el Magyarországról?

Figyelt kérdés
Aki kérdés nyilván azokhoz szól akik itthon élnek. Mi tart titeket itt? A család, barátok, a haza szeretete, vagy ti meg vagytok elégedve a jelenlegi helyzettel?

2017. máj. 2. 10:47
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
88%

Nem tudok semmilyen nyelven, csak oroszt makogok.

De lassan lehet az is jól jön, újra :)

Na meg nincs is szükségem több százezres keresetre, tudni kell kompromisszumott kötni az élettel, és meg lehet élni.

Én nem több pénzre, hanem egy biztonságosabb országra vágyom. Azt pedig a jobbik politikájában látom.

2017. máj. 2. 17:19
 22/45 anonim ***** válasza:
100%

Mert ideköt a hazaszeretet. Én itt szeretnék dolgozni, élni, családot, stb.

Nem utolsó sorban olyan munkám van, ami szintén ideköt: nem tudom külföldön ezt csinálni.

Egyébként nem élek rosszul sem. És van azért némi rálátásom külföldre, mert dolgozik kint közeli hozzátartozóm Németországban.

2017. máj. 2. 20:47
 23/45 anonim ***** válasza:
95%

Én ugyan elköltöztem Magyarországról, de legszívesebben ott élnék. Sajnos ez az én esetemben nem megoldható (férjem orvos, de a papírjait Magyarországon nem fogadják el, a különbözeti vizsgát magyarul kéne letennie, ami abszurdum), pedig igazán én sosem vágytam arra, hogy Magyarországot elhagyjam és külföldre kerüljek.

Az egészségügy ócsárlása meg nem tudom, miért divat. Kíváncsi lennék, kérdező, hogy ha te külföldön élsz, melyik ország lehet az, ahol olyan szuper az egészségügy. Merthogy Anglia például katasztrófa, az biztos.

A magyar gyes-rendszernek nincs párja a világon. Amennyire én tudom, sehol nincsen az, hogy 3 évig az anya otthon maradhat a gyermekével (mennyire örülnék, ha itt is így lenne, ahol most vagyok).

Meg a védőnői rendszer is nagyon jó szerintem.

Én hazamentem szülni Magyarországra, és nagyon meg voltam elégedve az orvosi kezeléssel/ellátással.

Nekem egyébként az a tapasztalatom, hogy az ócsárolja a magyar egészségügyet legjobban, aki soha ki nem tette a lábát az országból úgy, hogy máshol kelljen igénybe vennie.

2017. máj. 3. 00:58
 24/45 anonim ***** válasza:
87%
Én egyszeren nem tudom elképzelni az életemet más országban,ideköt minden: család, barátok, ismerősök, megszokott környezet, stb
2017. máj. 3. 08:04
 25/45 anonim ***** válasza:

Nem kell innen elköltözni. Be kell osztani a pénzt, nem mindenféle luxus cikkre, új autókra elkölteni.

Családot is úgy tervezzünk, amennyitt eltudunk tartani.

Nem pedig csinálni 4 gyereket, utánna sírni, hogy nem tudom eltartani, ha az állam nem segít.

Összekell fogni, orbánt leváltani, és akár egy jó ország is lehetünk.

2017. máj. 3. 09:04
 26/45 anonim válasza:
Ezzel csak az a problema, ha Orban levaltasra is kerul, jon egy masik kormany, aki ugyan ugy szetosztja a penzt haveri koron belul. Meg azert vagyok itt, mert a baratom jovoheten utazik ki Londonba, es en csak utana megyek julius kornyeken. Elegunk lett abbol, hogy nem tudunk hazat sem venni csak hitelre maximum, mert kb 30 evig kellene felretennunk. Az sem tul szerencses, hogy parom biztonsagis leven 48 ledolgozott ora utan jott haza 24 orara es ez ment par honapig, amig felre nem tudott tenni az Angliai kikoltozesere. Igy nem lehet csaladot alapitani sem, hogy az apja csak minden harmadik nap latja a gyereket. Ugyhogy mi, amig nincs csalad kimegyunk egy jobb elet remenyeben. Mert kint alapveto az, hogy az ember megveszi azt amit megkivan, vagy felretesz pl egy Olaszorszagi nyaralasra, ami valljuk be Magyarorszagon sajnos luxusnak szamit. Az emberek hozzaallasa is elszomorito, ha az egyik embernek jobban megy, mar az biztos egy szemet ember, es minden lehetseges modon ala kell tenni, mert az o elete eppenseggel sz*r.
2017. máj. 3. 23:30
 27/45 anonim ***** válasza:
96%
Hat éve külföldön élek. Németország befogadott, de én nem fogadtam be Németországot. Nem tudom az otthonomnak érezni, hazátlannak érzem magam. Tavasszal hazaköltözünk.
2017. máj. 5. 09:08
 28/45 anonim ***** válasza:
0%
Mivel még mindig Orbán és hívei vannak kisebbségben, menjenek ők külföldre, ha olyan nagyon akarnak. És mivel annyira jóban van a Kedves Vezető Putyinnal, menjenek együtt Szibériába. Jó utat!
2017. máj. 5. 20:09
 29/45 anonim ***** válasza:
100%

"Elegunk lett abbol, hogy nem tudunk hazat sem venni csak hitelre maximum, mert kb 30 evig kellene felretennunk."

Rossz hírem van, házat Angliában sem fogtok tudni venni, max úgy, ha 130 évig spóroltok. De egyébként teljesen egyetértek veled.

2017. máj. 6. 11:38
 30/45 anonim ***** válasza:

"Mivel még mindig Orbán és hívei vannak kisebbségben"

Ideje felébredni, de figyelmeztetlek: sokkolni fog a valóság. Aki eddig nem ment el szavazni, az nem baloldali szavazó. Ez egy mese mese meskete, amit természetesen a fogyatékos baloldali pártocskák találtak ki.

Az, hogy nem mentek el, azt jelenti, hogy nem kérnek sem a bal, sem a jobb oldali politikából, vagy egyszerűen nem érdekli őket a politika. A választást és ezáltal az ország jövőjét mindig azok döntik el, akik elmennek szavazni. A többiek véleménye nem számít, mivel nem adnak hangot neki akkor, amikor lehetne.

2017. máj. 6. 12:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!