Te miért nem költöztél még el Magyarországról?
Minden ideköt.
Lehetne jobb is annyi biztos, de azért azt utálom ha valakit lehülyéznek azért mert nem ment ki valahová.
Kérdező! Megpróbálok vulgárisan, egy érthető szinten válaszolni. A többiek ne kövezzenek meg érte.
Kétféle ember van. Az egyik, ha sza*rba ültetik, feláll és elmegy, de a nyom marad rajta. A másik feltakarítja. És ha kicsit előrelátó, gondoskodik, hogy többé olyan oda se kerülhessen.
"Nem zavar az sem, hogy az ország keleti fele teljes mértékben lakhatatlan és az egész Unió legszegényebb régiói között van"
Igen, pontosan ezért költöztem el keletről egy "nyugatabbra" lévő városba. Annyit tudok tenni ez ellen, hogy ha van olyan párt, ami a vidék fejlesztésére is koncentrál, akkor megfontolom, hogy rájuk szavazzak-e.
"hogy a roma népesség aránya rohamosan nő"
És akkor az lenne a megoldás, hogy itt hagyjuk nekik ezt a szép, már így is megtépázott országunkat, hogy legyen csak a vadaké? Mert a kérdésed ezt sugallja...
"nagy részük nem hajlandó dolgozni"
De zavar. Az is zavar, ha a "többség" egyes tagjai sem akarnak dolgozni. De tudod mit, költözzenek el ők innen a fenébe, így legalább kevesebb "herét" kell majd eltartani az adóforintjainkból! A mostani kormány behozta, hogy nincs ingyen "segíjke", meg alanyi jogon járó juttatások, a gyerek után is adókedvezményt kapsz, amihez ugye dolgozni kell. Ezt eddig EGYETLEN kormány sem vette napirendre, SŐT éppen az ellenkezőjét propagálták!
"Hogy a népesség csökkenése és a nyugdíjasok számának emelkedése miatt a most született gyerekednek nem lesz ki előteremtse majd a nyugdíját?"
Én 30 körüli vagyok, de úgy számolok vele, hogy NEKEM SEM lesz nyugdíjam. Ezen akkor sem lehet változtatni a mostani szaporodási mutatókkal, kivándorlási rátával, ha fejen állunk. Úgy néz ki, hogy a nyugdíjrendszer a végnapjait járja, változás küszöbén állunk. Sokaknak fájni fog.
"Hogy gyakorlatilag minden statisztikai mutatóban utolsók vagyunk, és a komplett politika hazugságokra és demagógiára épül?"
Ez sohasem volt másként. A mutatókat a politikusok találták ki, hogy legyen mit lobogtatni a buta tömegnek.
Zavar a demagógia, de az is zavar, ha az emberek szemellenzősek és csak az egyik oldalról veszik észre, hogy mivel állnak szemben.
"Jó, hogy te szépen megélsz itt, de vedd le a szemellenzőt."
Nyilván a fenti tényekkel én is tisztában vagyok és a következő választásokon figyelembe fogom venni ezeket a szempontokat is.
Azt kérdezted, miért nem költöztem el. Én meg leírtam, hogy nekem per pillanat igenis jó itt lenni. Mindenki a saját sorsáért felelős, ha nem elégedettek a helyzetükkel, nem tudnak boldogulni, költözzenek, én nem fogok senkinek sem szemrehányást tenni ezért.
Nincs inygyen segély. Így kapnak 22eft helyett 49eft-ott.
Csak nem otthon lézengenek, hanem az utcákon. Közmunka címszóval, semmi értéket teremtve.
Mi meg örülhetünk, hogy tartották a mi pénzünkből őket 22eft-os segélyen.
Most szintén a mi pénzünkből 49eft-ért.
Én is felvennék, most pár segédmunkást, ha a szomszédok fizetnék ki a bérüket.
Viccelsz? Itt van fidesz meg kozmunkas ber. Raadasul a kormany igazi szabadsagharcot viv es ami a legfontosabb NEM LOP!!!
eszem agaban sincs elmenni orbaniabol
Én a magam részéről tenni is akarok azért, hogy ez az ország jobb legyen. Szinte minden ide köt, szívesen utazom a világban, de élni itt szeretek.
Számomra nem csak az a fontos, hogy nekem jó legyen, hanem az is, hogy segítsem a közösségem, hogy nekik is élhető hely legyen az ország.
Az sem mellékes, hogy a leendő szakmámat, amit imádok, csak itthon tudom majd űzni miután elvégeztem az egyetemet. (Jogot hallgatok)
Amúgy szerintem pozitív dolog a szabad munkaerő áramlás, sokak számára nyit meg jobb karrier lehetőségeket. :) Illetve számtalan hasznos tapasztalatot lehet szerezni azzal, hogy több országban is élünk, dolgozunk.
A probléma csak az, hogy sokan nem a fenti okok miatt hagyják itt az országot hanem azért mert itthon nem boldogulnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!