Csak nekem van hányingerem ettől a csok-tól?
Figyelt kérdés
Mi az hogy időre akar mindenki szülni emiatt mostanában? Már akkor középkorinak tartottam amikor tervbe volt. Nektek mi a véleményetek a CSOK-ról?2017. ápr. 29. 07:10
11/29 anonim válasza:
Csokhoz kell 3 gyerek mondod te. Látom nem is vagy tisztában a dologgal csak itt háborogsz. Csokot 1 - 2 -gyerekre is adnak nem csak 3 -ra. És igen biztos olyan is lesz akinek minden akarata ellenére se jön össze. Remélem ilyen esetre kitalálnak valamit. Igazából azt nem értem neked miért fáj ha valaki gyereket vállal és kap ezért valami kedvezményt ? Neked miért baj ez? Aki munkakerülő semmirekellő úgyse tudja igénybe venni hisz a nagyrészét a költségeknek saját pénzből vagy jövedelem után kapott hitelből kell biztosítani.
12/29 anonim válasza:
Én meg olyanokat ismerek mint te akiknek már régebb óta van gyereke és azon panaszkodnak hogy ők semmit nem kaptak annak idején. Se csokot se adókedvezményt. De erről az akkori kormánytehet nem más
13/29 anonim válasza:
#11: Pontosan mennyit is adnak 1-2 gyerekre? Keveset, súgok.
14/29 A kérdező kommentje:
Tervezett gyerekre is adnak. Tehát ha nekem már van egy gyerekem vagy terhes vagyok és megmondom hogy lesz még 2 akkor azt veszem fel így lehet felvenni ezt a 10+10es CSOKot. Fájni nem fáj de gusztustalannak tartom. Szívesen fogadok bármilyen véleményt ez egy anonim oldal mivel a barátaim is elvannak ettől varázsolva gondoltam hogy megkérdezem hogy az itt mit gondolnak róla az emberek.
2017. ápr. 29. 08:02
15/29 A kérdező kommentje:
#12 nem régóta van gyerekem. 2 éves. Mi megfontoltan vállatunk gyereket, nem a semmire.
2017. ápr. 29. 08:05
16/29 anonim válasza:
Nem csak neked, van még pár olyan mint te.
Engem személy szerint nem érdekel, ez nem olyan, hogy dobálják mindenki után szerintem.
Ráadásul eleve 3 gyereket be kell vállalni hozzá. Azt meg fel is kell nevelni.
Amúgy nekem nincs gyerekem, azt sem tudom lesz-e, de nem ez emeli a nem kívánatosak szaporodását. Erre ezt nem lehet fogni!
17/29 anonim válasza:
Nekem három gyerekem van építkeztünk menet közben jött be a csok meg is kaptuk.De ne aggódj a 10 millió támogatashoz hitel nélkül 65% önerő kellett.Úgyhogy aki csak ezért szül szerinted nyugi nem fogja megkapni.Mert ha még felveszed a támogatas mellé a 10 millió hitelt akkor is kell legalàbb 40% önerő.Úgyhogy pár millió kell hozzá.Használtra meg oly keveset adnak hogy nem sajnalom senkitől.
18/29 anonim válasza:
ma 08:05 Most már csak azt mond meg miért gusztustalan. És ha hiszed ha nem vannak olyan eberek is akik kevésbé szerencsések mint te és nem tudnak önerőből építkezni v. vásárolni lakást házat. És ha keveset is de kapnak mondjuk két gyerekre amit egyébként is vállalnának. Mondjuk vesznek kilenc milláért házat hitelre a két gyerekre kapnak másfelet. Így csak 7 és fél millát kell felvenni. Nem értem továbbra se mi ebben annyira gusztustalan? Úgy is csak a tisztességesen dolgozó emberek tudják igénybe venni akik vagy már összeszedték egy részét munkával vagy hitelből veszik amit csak megfelelő fedezettel és keresettel kapnak. Nekem nincs gyerek még de több munkatársam készül házat vásárolni akik tisztességesen élnek dolgoznak és újra nem futja használtat vesznek. Ha kapnak kis segítséget örülnek neki. Mi ezzel a baj? Félre értés ne legyen nekem van saját házam mert nekem tudtak segíteni a szülők így ha eljön az idő se fogom igénybe venni a csokot mégse sajnálom mástól és nem találom gusztustalannak.
19/29 anonim válasza:
18-as pontosan leírta a véleményemet.
20/29 anonim válasza:
És miből gondolod hogy aki felveszi a csokot nem megfontoltan vállal gyereket? Ja mindenki hülye csak te nem.Azon ismerőseim közül akik felvették egy sincs aki azért vállalt plussz gyereket hogy megkapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!