Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért idegenkednek még mindig...

Jeffrey Spender kérdése:

Miért idegenkednek még mindig a Jobbiktól a választók?

Figyelt kérdés

A legújabb felmérések szerint 36% bizonytalan szavazónk van. Érthető, hogy nem szavaznak a Fideszre, de a több részre szakadt sem balliberálisok sem opciók, és ilyenkor harmadikként miért nem próbálkoznak a Jobbikkal ?

A korábbi hangos, agresszív, indulatos politizálással rég leszámoltak, helyette szelídebb hangon, szakmai alapokon kampányolnak, mosolygós arcú a huszonéves fiatalokkal erősítették meg magukat, egész immázsukban megújultak, és mégis még mindig "választhatatlanok".

2017. ápr. 28. 16:55
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
40%
Talán nem biztosak benne, hogy ez a "leszámolás a múlttal" őszinte és nem csak a szavazatmaximalizálás érdekében van.
2017. ápr. 28. 19:44
 12/18 anonim ***** válasza:
0%

9-es,pontosan mivel?

Minden állításomat a hivatalos honlapjukra - választási tervükre alapoztam.

Az hogy közben mindig mást mondanak az interjúkon nem engem cáfol,hanem a jobbikot minősíti.

Kb mint a CEU ügyében.

Először azt nyilatkozták,hogy be kéni hinteni sóval utána meg rájöttek,hogy taktikázni kéne,és mégis számít a tanszabadság...

Nem gondolnám,hogy ezeknek az újfajta megnyilvánulásoknak hitelt kéne adni.

A jobbikos tagoknak megvan a markáns véleményük,attól,hogy ezt próbálják választás előtt "szépíteni",hátha bejön pár balos szavazó még nem változik.

Egyébként figyeled,hogy pl Morvai mit csinál az EU-s parlamentben?

Egyértelmű,hogy a jobbik nem ért egyet az EU-val,nem ért egyet az EU mentalitásával,és nem akar vele együtt dolgozni,csak amíg szükséges.

"Leakarnak számolni a korrupcióval. Ez pedig ebben az országban rohadtul fontos.

De ami még ennél is fontosabb. A Jobbik a messze legoptimálisabb választás, és az egyetlen esélyes. A jelenlegi kormányt mindenképp le kell váltani és ez a lényeg"

Igen?

Tudsz mondani olyan országot,ahol nincs korrupció?

Attól,hogy kisebb lesz a korrupció még nem fog rendbe jönni az oktatás,főleg ha rossz irányelvek szerint kezdik alakítgatni,attól,hogy kevesebb lesz a korrupció még nem lesz működő integrációs politikánk,szociális védőhálónk,főleg ha rossz irányelvek szerint kezdjük alakítani stb.

Nem a korrupció a legnagyobb probléma az országban,hanem a tipikus konzervatív mentalitás.

-egykulcsos adórendszer

-tekintélyelvűen működő közigazgatás,a főnök mindig felsőbbrendű,az alkalmazottnak nincs beleszólása a dolgokba,a közembereknek nincs beleszólásuk a politikába.Rokonság-barátág lévén lehet feljebb jutni,nem a képességek alapján.

-gyenge szociális háló - a civilszervezetek ellehetetlenítése - kevés támogatás a szakszervezeteknek

-megkötött-központilag szigorúan szabályozott oktatási rendszer.

-a szellemi munkások semmibe vétele a szakmunkások felmagasztalása = a gyereket nem arra ösztönözzük,hogy minél tovább és többet tanuljon.

-minden új gondolat elvetése,mindig a régihez való visszatérés.

Amíg ezeken nem változtatunk mindegy,hogy kié a hatalom.

2017. ápr. 28. 22:21
 13/18 anonim ***** válasza:
54%

A Toroczkai féle emberek miatt. Egyszerűen nem bízok meg bennük, hogy értelmesebben tudnának kormányozni, minden kérdésben. A Fidesznek nagyon szívesen megadnám azt az "örömöt" hogy Vona börtönbe vághassa őket. :D De más érvem kevés van mellettük.

Ami tény, hogy Vona jelenleg az egyetlen tehetségesnek mondható politikus Orbánon kívül. Egyedül ő tud normálisan szónokolni, csak neki van stratégiai érzéke, stb. A céljai is a helyén vannak szerintem. Ahogy adja ki a választási ígéreteit sorra, amit olvastam, minddel egyetértek. De! Egy emberre nem lehet alapozni. Nyilván nem mindenért személyesen Vona lesz felelős, vagy ha igen, az megint diktatúra. Egy párt, egy kormány, a háttéremberektől lesz ütőképes, erős, és a támogató rétege ellenőrzi.

A Jobbikban kik alkotják a magot, és mögött kik vannak? A szexi Dúró Dóra? :D Vagy az idegbeteg férje? Rasszista csőcselék? Simicska? Persze biztos van néhány józan konzervatív ember is. Netalán néhány értelmiségi. De kevés!

2017. ápr. 28. 22:37
 14/18 anonim ***** válasza:
22%
Mert egy gerinctelen alak a vezetője, aki egyik oldalról a másikra ugrit attól függően, hogy honnan kapja a pénzt
2017. ápr. 29. 19:20
 15/18 anonim ***** válasza:
51%
Mekkora gerinctelen, mert nem egy előre megírt kis beszédet olvas fel. Kérdésnél pedig mindig jobb egy cinikus megjegyzés vagy a sorozás, simicskázás, esetleg egy az elkészített univerzális semmitmondó válasz, mint egy szimpla válasz az adott kérdésre.
2017. ápr. 29. 19:50
 16/18 anonim ***** válasza:
Azért, mert vona gábor elvtelen politikus lett. A pártalapításkor ott voltam. Egész más volt az irányvonal. Most mindannak szöges ellentétjét szajkózza. Ezért lépnek ki a tagok sorban a pártból. Simicska bebörtönzése már nem téma, együttműködik vele,,,,hiteltelen jános a csávó. Ha esetleg megy a párt éléről, akkor a jobbik túlélheti, amúgy a kisgazda párt sorsára jutnak
2017. máj. 3. 10:41
 17/18 anonim ***** válasza:
Szerintem Vona tökéletesen látja, hogy a mostani kormányt muszáj leváltani, mert sírba viszik az országot. Ha máshogy nem, akkor ez kell a kormány váltáshoz. Én elvtelen lennék, mert leakarom váltani a kormányt, ezért bárhova szavazok csak a mostani kormány tűnjön el, meg az mszp is természetesen. Ezért bárhova letenném a voksom, ha az elmúlt 30 év rablói eltakarodhatnak.
2017. máj. 3. 14:18
 18/18 anonim ***** válasza:
Az olyan emberek miatt tartunk itt, mint a 6-os. Az aki nem megy el szavazni, az a fidesz hatalomban maradásához asszisztál. Elképesztő lopás zajlik az országban, nem csak a nagy, de a kisebb fideszesek által. Nincsen egyetlen egy olyan politikai erő sem amiben legalább a szándék meglenne az elszámoltatásban, csak a Jobbikban. Úgy látszik kell még egy-két keserves ciklus az embereknek, aztán talán majd a fidesz ellen szavaznak. Emlékszem egy interjúra Lázárral amikor a lopásról, korrupcióról volt szó ő azt mondt a hatalom olyan, mint a nép. És teljesen igaza volt, az én környezetemben lévők nem csak politikusok, kisebb vállalkozó vagy közemberek is ott lopnak ahol tudnak így még is milyen változást várhatunk? Nem sok jóban reménykedem, én úgy gondolom még legalább 4 évet maradnak a mostaniak sajnos aztán meglátjuk. Persze addigra még több fiatal és középkorú elhagyja az országot aki majd már nem fognak szavazni és ezzel a fidesz csak jól jár. Tragédia a köbön!
2017. máj. 3. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!