A MIÉP valami viccpártként, vagy a Jobbiktól elpártolók begyűjtéséért került vissza a köztudatba?
Szerintem az utóbbi. Én MIÉP szavazó voltam a Jobbik előtt.
Nem volt rossz párt, a Jobbiknak félig - meddig az elődje, bár soha nem oszlott fel teljesen. Sok tekintetben radikálisabb volt, de kisebb támogatással, '98 - ban nagy vihart kavart mikor olyan 5.5 % - kal bekerültek a parlamentbe, a liberálisok halálhörgésbe kezdtek. Sok jobboldali - konzervatív értelmiség volt a soraikban.
Ha a Jobbik valamiért megdől, van esélyük támogatókat gyűjteni, jóllehet Csurka nélkül a MIÉP már nem ugyanaz ami volt.
#1: Maradjunk annyiban hogy a MIÉP a megsértődött Csurka (miután kidobták az MDF-ből) vezetésével jött létre mint megsértődöttek pártja. Sosem gondoltam én őket komolynak.
De azért hozzáteheted, ki is estek 2002-ben, mert annyira nem volt rájuk igény. 1993 óta léteznek és eddig 4 évet tölthettek összesen el a fűtött Parlamentben.
"Én MIÉP szavazó voltam a Jobbik előtt."
Gratulálok!
Mindkettő viccpárt, egyik kutya másik eb...
"Mindkettő viccpárt, egyik kutya másik eb..."
Nézőpont kérdése. Nekem a többi a viccpárt, tán a Fideszt leszámítva. A Jobbik közel 800 ezer - 1 millió támogatóval rendelkező, teljesen törvényes párt, gyakran közel a második legtámogatottabb párt. Ez nem viccpárt kategória.
Kérdező: köszi, hogy felvilágosítottál a MIÉP történetével kapcsolatban, ma tudtam meg ezeket. Már '94 - ben is rájuk szavaztam.
"A Jobbik közel 800 ezer - 1 millió támogatóval rendelkező, teljesen törvényes párt, gyakran közel a második legtámogatottabb párt. Ez nem viccpárt kategória."
Nem ez számít, hanem amit művelnek, ezért viccpárt. És az, hogy ennek ellenére ennyien támogatják, az meg egyenesen a magyar tragédia.
Azért viccpárt pl mert
1. azt hirdetik, hogy a képviselők adják vissza a mentelmi jogukat, de amikor Morvai tilosban parkolt, azért nem vették elő, mert a mentelmi jogára hivatkozott.
2. A képviselőik ott ülnek az eu parlamentben, holott az egész EU-val magával nem értenek egyet. ki akarnak lépni. Miért nem adják vissza akkor az európai mandátumukat? Akkor tán hiteles is lenne a szövegelésük. De az eu-s képviseői fizetés jól jön, mi? Szánalom.
3. A letelepedési kötvények eltörlését akarják, de amikor ezt tavasszal már egyszer beterjesztette az MSZP, akkor leszavazták. Miért nem szavazták meg akkor, ha annyira ellene vannak? Ez is színjáték és szánalmas.
4. Továbbá védenek egy jogerősen elítélt bűnözőt...milyen jogállam meg kormány lenne itt, ha ők lennének?
Na ezek miatt írtam, hogy viccpárt. Remélem igy már érthető.
Nem érthető. A többi párt - pl. a baloldaliak - meg egy forradalmárok ezreinek hulláján keresztül a hatalmat idegen szuronyok által megszerzett és bitorló kommunista párt jogutódai, soha bocsánatot nem kértek, a rendszerváltás óta is csak ártottak, senki számon nem kérte őket.
Ehhez képes a tetves lőtéri kóbor kutyát nem érdekli, hol parkol Morvai.
Hozzátenném, én nem vagyok Jobbik fanatikus, nem értek egyet feltétlenül mindennel amit tesznek, mondanak, de nemzeti radikális vagyok, kire szavazzak, a DK - ra?
A baloldal, az a vicc. Az meg, hogy egyáltalán részt vesznek a magyar politikában, az egy rossz vicc.
"A baloldal, az a vicc. Az meg, hogy egyáltalán részt vesznek a magyar politikában, az egy rossz vicc."
Mondjuk ez nem zárja ki , hogy a jobbik is az. Egyébként nem mondtam, hogy a baloldal leszereplés szempontjából jobb lenne. Ott is vannak viccpártok szerintem is. De Ez tipikus jobbos válasz volt részedről, akkor "jövök a baloldallal".
A Morvai parkolásában meg nem az a lényeg, hogy hol parkolt, hanem, hogy nem adta vissza önként a mandáátumát, holott ezt annyira hirdetik. Mutathatott volna példát is ezzel, de inkább rosszul döntött. Úgy látszik ez a mandátum önként visszaadása dolog is csak mindenki másra vonatkozik, csak a jobbikra nem. De mindenesetre ezzel hitelük csorbul, és előrevetíti, hogy kormányon hasonló ügyekben hogyan ügyködnének. Meg persze ott van fentebb a többi dolog is.
De ismétlem a baloldallal kapcsolatban is van igazad...
#3 2002-ben közismert, hogy választási csalás történt.
Az kevésbé közismert, hogy nem a Fidesz szavazatait keveverték az SZDSZ-esek közé, hanem a MIÉP-eseket, azért nem ugrált a fidesz újraszámlálásért mert akkor is csak a MIÉP-pel együtt eltt volna meg a többségük.
Valójában akkor 7-8%-ot kapott a MIÉP, nem 4,9-et!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!