Miért idegenkednek még mindig a Jobbiktól a választók?
A legújabb felmérések szerint 36% bizonytalan szavazónk van. Érthető, hogy nem szavaznak a Fideszre, de a több részre szakadt sem balliberálisok sem opciók, és ilyenkor harmadikként miért nem próbálkoznak a Jobbikkal ?
A korábbi hangos, agresszív, indulatos politizálással rég leszámoltak, helyette szelídebb hangon, szakmai alapokon kampányolnak, mosolygós arcú a huszonéves fiatalokkal erősítették meg magukat, egész immázsukban megújultak, és mégis még mindig "választhatatlanok".
1, Mert a bizonytalanok között sok a baloldali és jobboldali is egyaránt aki nem ért egyet Vona Gábor útvonalával.
2, Sokak nem felejtettek hogy mit is képviselt még évekkel ezelőtt a Jobbik és azóta mekkora "fordulat" lett.
3, Sokak azt sem felejtik hogyan lett kidobva Novák Előd, Bertha Szilvia, Zagyva György Gyula, Gaudi Nagy Tamás...ők mind kényszerből távoztak.
Összegzés: Ha egy párt ha így fordul évek alatt, akkor ki tudja mire szavaznának.
Pontosan mit kínál a Jobbik?
A mosolygós arcú huszonéveseket leszámítva. Nem nagyon tájékozódtam irányukban.
Más nevében nem tudok beszélni csak a sajátoméban.
Én eleve baloldali vagyok,de most hagyjuk a címkéket.
oktatás.
A Jobbik vissza akarja állítani az egyszintű érettségi rendszert,és a régi típusú felvételit-Ezzel én nem értek egyet,mert elvennék a lehetőséget a fiataloktól,hogy szabadon tanuljanak tovább külföldön,anélkül,hogy külön meg kellene szervezniük külföldön a vizsgájukat,hogy egyáltalán felvételizhessenek.
Sokkal jobb a mostani rendszer,a diákoknak is,és a leendő kutatóknak is.
Ezenkívül bentlakásos iskolát akar a roma gyerekeknek(problémás gyerekeknek)-ezzel se értek egyet,mert az integráció a cél,nem pedig a szétválasztás.
Végre komoly integrációs politika kellene,kis létszámú osztályok kellenének,több pedagógus kellene,a magatartásgondos gyerekeknek külön foglalkozások kellenének,ahol konfliktuskezelés tanulnak,és erőssebb szociális háló kellene,hogy a gyerekek ne legyenek családon belüli erőszak áldozatai.
Ezenkívül ez merő baromság:
"Két évre előre jelezzük az egyes szakokra felvehető hallgatók létszámát, hogy a fiatalok biztonsággal tervezhessék jövőjüket.."-honnan az istenből kéne tudnia a gyereknek,hogy arra a szakra hányan fognak jelentkezni?
Ráaádsul évente változik,hogy akarják két évre előre megjósolni?
egészségügy
Semmi konkrétum nincs,csak a szokásos maszlag,hogy majd több pénzt kap
foglalkoztatás
Ugyanúgy közmunka programot akarnak,mint a Fidesz,ami már most se működik.
környezetvédelem.
A szemétszállításon meg az állatvédelmen kívül semmi ötletük nincsgyakorlatilag le vannak ragadva a 20.században.
A világban a megújuló energiaforrásokon van a hangsúly, szélenergia,napenergia elérhetővé tételén,ők meg a szemétszedésről beszélnek...
Sport...ez nekem nem fontos,de nevetséges,hogy szerintük az a legnagyobb probléma,hogy a médiában negatív a megítélése,és ezen kell változtatni..(Orbán Viktor 2.0)
"Véget vetünk a sport negatív megítélésének a médiában, ehelyett a sport értékeinek, lehetőségeinek, pozitívumainak a bemutatását fogjuk támogatni."
EU.
Ők EU ellenesek-én EU párti vagyok
Az összes többi ág is csupa kliséket tartalmaz,vagy már meglévő dolgokat.
Tehát én azért nem szavazok rájuk,mert a gondolkodásmódjuk miatt teljesen máshogy vélekednek minden számomra fontos területről,és olyan intézkedéseket ígérnek,amivel nem értek egyet,sőt magát a gondolatmenetet is hibásnak tartom.
Csak azért,hogy az egyik rosszból a másikba ugorjunk nem fogok rájuk szavazni.
7-es több dologban sem értek veled egyet egyáltalán és nem is igazak az állításaid. Kezdve például a legfontosabbal hogy egyáltalán nem EU ellenes a Jobbik, de igazából mindannyian amiket mondtok teljesen mindegy.
A Jobbikkal leginkább az a baj hogy nagyon bizonytalan hogy milyenek is lennének. Hogy ez a néppártosodás egy kampányfogás vagy tényleg így van, hogy is menne nekik. Egy dologban viszont biztos vagyok. Leakarnak számolni a korrupcióval. Ez pedig ebben az országban rohadtul fontos.
De ami még ennél is fontosabb. A Jobbik a messze legoptimálisabb választás, és az egyetlen esélyes. A jelenlegi kormányt mindenképp le kell váltani és ez a lényeg.
Azért, mert a Jobbik a FIDESZ fiókpártja, azt a politikát viszik, ami a a FIDESZ-nek éppen nem felvállalható.
Ha a FIDESZ centrum párt, akkor ők radikális, ha a FIDESZ radikalizálódik, akkor ők centrum párttá próbálnak válni.
Ha lehet azt mondani, akkor ott még inkompetensebb emberek vannak, mint a FIDESZ-ben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!