Miért énekelték el a Székely Himnuszt a mai alakuló ülés végén?
Értelmetlennek tartom és nem értek egyet vele. Okok:
1) Magyarok vagyunk, nem székelyek: a magyar himnusz és szózat legyen más ne!
2) Ha már éneklik: miért csak a székelyekét?
3) Kit érdekel, hogy rendszerellenes dal volt a komcsi időszakban? Volt olyanból egy pár. Ennyi erővel énekeljék azokat is! Sőt, fogadjanak énektanárt és alakítsák koncertteremmé a parlamentet. Lol.
4) Döntésekkel bizonyítsanak és szakértelemmel, ne kornyikálással.
(Lehet lepontozni, köszöntem.)
Én székely magyar vagyok és amikor hallottam, hogy elénekelték el kellett néhány könnycseppet morzsolnom. Szerintem egy himnusz éneklésének nem az a lényege, hogy értelme legyen. Ha azt nézzük a magyar himnusz éneklésének mi az értelme?
Nem értelme van, hanem egy jó érzés ad. Nekem, mint székely magyarnak, a legjobb érzés a székely himnuszt hallani/énekelni, de a magyar himnuszra is nagyot dobban szívem és még a csángó himnuszra is, a palóc himnuszra is stb. Ezek adnak egy kis erőt. Erőre pedig nagy szükség van.
"nem tudom, halottam valahol, hogy valamilyen magyarérzelmű dalt a nyilas uralom alatt azért tiltották be, mert zsidó volt az egyik szerzője. Nem biztos, hogy ez, de az tuti, hogy valamelyiket"
Az a "Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország..." volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!