Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mire fel kapnak prémiumot a...

Mire fel kapnak prémiumot a nyugdíjasok?

Figyelt kérdés

Most olvastam az Indexen:

"van egy olyan szabály is, ami alapján ha egy adott évben a GDP-növekedés 3,5 százalék felett van, miközben teljesül az államháztartás tárgyévi egyenlegcélja, akkor a nyugdíjasok nyugdíj-prémiumot, tehát további pluszpénzeket kaphatnak."

Ez az "alap" nyugdíjemelésen felül jár.

Szerencsére jelentősen hozzátesznek a GDP növekedéshez a nyugdíjasok, érthető, hogy prémiumot kapnak.

Ezek már minden héten belógatnak valamit, ami miatt az értelmes fiatal költözik az országból. :D

2017. ápr. 25. 08:34
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
18%
Azért, mert ők építették fel az országot, ők vettek szenet az iskoládba, hogy ne fagyjon be a valagad, amikor elvileg odajártál.
2017. ápr. 25. 08:37
 2/15 anonim ***** válasza:
21%
Hát azért kiköltözni, mert a nyugdíjasoknak löknek egy kis prémiumot, minden, csak nem értelmes.
2017. ápr. 25. 08:41
 3/15 A kérdező kommentje:

1.

Persze, véletlenül sem az én szüleim voltak. Látszik, hogy nem értesz a rendszerhez.

2.

Szövegértésből egyes.

2017. ápr. 25. 08:45
 4/15 anonim ***** válasza:
68%

Azért költöznek, kedves 2-es, mert rendben, hogy a mai nyugdíjasok építették a ma alapjait, de a jövő alapjait a mostani fiatalok építenék, akiknek családot kell eltartani, élniük kell, így jogos a felháborodás, hogy "én gürizek, és nem kapok, a nyugger meg otthon kötöget, és kap, hát én lelépek b@$$za meg"

Amúgy a válasz egyszerű:

Több a nyugdíjas, ill. a nyugdíj közeli az országban, mint a lelkes fiatal, így nagyobb szavazótömeget nyer magának Vitya, a mi "drága vezérünk", a "nemzeti f@$z" tökéletes mintája azzal, ha nekik kedvez, mint ha a fiataloknak kedvezne. Csak ha elfogy a fiatal, illetve a dolgozó, aktív korú réteg az olrszágból, nem ide születik tőlük az utánpótlás, akkor biza a nyuggert se lesz miből prémiummal dobálni.

2017. ápr. 25. 08:48
 5/15 anonim ***** válasza:
63%
Azért mert ők szavaznak 4 évente orbertóra.
2017. ápr. 25. 09:11
 6/15 anonim ***** válasza:
20%
Háborogj csak nyugodtan kérdező, ugasd le a többieket, nem számít. Ki figyel rád? Értem én, ha valaki kielégülést érez, ha jól megmondja a magáét. Ennyi telik tőle. A nyugdíjrendszer szerkezetének megértése kicsikét nehezebb.
2017. ápr. 25. 09:27
 7/15 anonim ***** válasza:
33%
Nem egy komoly összeg,ez csak egyszeri kifizetés nem épül be a nyugdíjba.Max.egyszeri 12 ezer forintról van szó.Szerinted az mire elég a mai világban?Max.vesznek szaloncukrot meg fát karácsonyra és el is ment.Jelentéktelen összeg.
2017. ápr. 25. 09:31
 8/15 anonim ***** válasza:
16%

Az aktív dolgozóknak a béremelésben jelenik meg a plusz GDP. Meg a családtámogatásokban pl. A nyugdíjas meg hozzájárul a GDP-növekedéshez, amikor vigyáz az unokákra, hogy a szülők dolgozhassanak.:-)

Olyan szép, hogy mindig, minden intézkedésben sikerül találni valamit, amin lehet háborogni. 2004-ben a súlyozott nyugdíjemelés kapcsán azzal kampányolt a baloldal, hogy mennyi pénzt vettek el a nyugdíjasoktól, most meg ez a baj...:D

[link]

Mellesleg ez a juttatás a belinkelt törvény 101. paragrafusán alapszik. Ez pedig 2009-ben (!!) került be a törvénybe, amikor is emlékezetem szerint NEM Orbán-kormány volt.:D

2017. ápr. 25. 09:40
 9/15 anonim ***** válasza:
69%
Azért egész jól megy a fiatalok és idősek "összeugrasztása". Jól, van, nagyon helyes, csak így tovább...
2017. ápr. 25. 10:29
 10/15 anonim ***** válasza:
50%

mire fel kapnak nyugdíjat az öregemberek? :D pusztuljanak el oszt kész, legalább nem kell fizetni az adódból ugye?

remélem megéled, hogy rólad is így vélekedjenek, majd megnézném hogy esne neked miután ledolgozták egy életet.

2017. ápr. 25. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!