Mire fel kapnak prémiumot a nyugdíjasok?
Most olvastam az Indexen:
"van egy olyan szabály is, ami alapján ha egy adott évben a GDP-növekedés 3,5 százalék felett van, miközben teljesül az államháztartás tárgyévi egyenlegcélja, akkor a nyugdíjasok nyugdíj-prémiumot, tehát további pluszpénzeket kaphatnak."
Ez az "alap" nyugdíjemelésen felül jár.
Szerencsére jelentősen hozzátesznek a GDP növekedéshez a nyugdíjasok, érthető, hogy prémiumot kapnak.
Ezek már minden héten belógatnak valamit, ami miatt az értelmes fiatal költözik az országból. :D
1.
Persze, véletlenül sem az én szüleim voltak. Látszik, hogy nem értesz a rendszerhez.
2.
Szövegértésből egyes.
Azért költöznek, kedves 2-es, mert rendben, hogy a mai nyugdíjasok építették a ma alapjait, de a jövő alapjait a mostani fiatalok építenék, akiknek családot kell eltartani, élniük kell, így jogos a felháborodás, hogy "én gürizek, és nem kapok, a nyugger meg otthon kötöget, és kap, hát én lelépek b@$$za meg"
Amúgy a válasz egyszerű:
Több a nyugdíjas, ill. a nyugdíj közeli az országban, mint a lelkes fiatal, így nagyobb szavazótömeget nyer magának Vitya, a mi "drága vezérünk", a "nemzeti f@$z" tökéletes mintája azzal, ha nekik kedvez, mint ha a fiataloknak kedvezne. Csak ha elfogy a fiatal, illetve a dolgozó, aktív korú réteg az olrszágból, nem ide születik tőlük az utánpótlás, akkor biza a nyuggert se lesz miből prémiummal dobálni.
Az aktív dolgozóknak a béremelésben jelenik meg a plusz GDP. Meg a családtámogatásokban pl. A nyugdíjas meg hozzájárul a GDP-növekedéshez, amikor vigyáz az unokákra, hogy a szülők dolgozhassanak.:-)
Olyan szép, hogy mindig, minden intézkedésben sikerül találni valamit, amin lehet háborogni. 2004-ben a súlyozott nyugdíjemelés kapcsán azzal kampányolt a baloldal, hogy mennyi pénzt vettek el a nyugdíjasoktól, most meg ez a baj...:D
Mellesleg ez a juttatás a belinkelt törvény 101. paragrafusán alapszik. Ez pedig 2009-ben (!!) került be a törvénybe, amikor is emlékezetem szerint NEM Orbán-kormány volt.:D
mire fel kapnak nyugdíjat az öregemberek? :D pusztuljanak el oszt kész, legalább nem kell fizetni az adódból ugye?
remélem megéled, hogy rólad is így vélekedjenek, majd megnézném hogy esne neked miután ledolgozták egy életet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!