Ti egyetértenétek az alábbi változtatással?
#3, #4: Valóban nagyon kevesen nem végzik el az általános iskolát, és a jövőben várhatóan arányaiban még kevesebben lesznek, de ez nem indok amellett hogy ne vegyük el tőlük a választójogot.
#5: Jó pénzért több is elmegy, hidd el...
#6: Miért rosszindulatú butaság kizárni olyan embereket a választásból, akik 99%-a azt se tudja mit csinál tulajdonképpen amikor elmegy szavazni?
#7: Ebben van valami sajnos, amit írsz, de ha biztosan meg tudna állni a dolog ott hogy csak az a 8 általánossal rendelkezőket zárjuk ki, akkor mi lenne a véleményed? Életkori cenzus amúgy is van, miért lenne baj ha lenne még egy szempont, ami alapján kizárunk olyanokat a választásokból, akik nem rendelkeznek a felelős döntéshez szükséges tudással?
#8: Szerintem pont az ellenzéki pártok járnának jól ezzel, így a baloldaliak is.
#9: Gondolkodtam én is a gimnáziumon, de a szakiskolát végzett embereket nem zárnám ki. Azért, mert akkor az ő érdekeiket nem képviselné senki, még a mostaninál is nevetségesebb bérekért dolgoznának stb. (A 8 általánost végzett embereknek milyen érdekei vannak? Munkája nincs, max. közmunka, más munkát nemigen lehet már találni iskolai végzettség nélkül, megkapja a havi 50 ezer forintját és kész. Az általános iskola egyszerűen annyira alap, hogy aki azt se tudja elvégezni, az ne akarjon választani.)
#10: Előbb kellene 3 párt, akinek van normális programja...
" Aki az általános iskolát se tudta elvégezni, az gyakorlatilag írni-olvasni se tud,"
Azért ne ess már túlzásokba, írni-olvasni már az első osztály végén tudnak még ha nem is folyékonyan.
Kérdező: 2014ben a jobbiknak, vagy az lmpnek is volt programmja, (az mszp-t nem tudok) a fidesznek meg csak annyi, hogy folytatjuk
De értem a felvetést. És igazad van, kellenének programok ( nem értem miért nem lehet törvényben rögzíteni, hogy egy párt csak akkor indulhasson ha van összetett programja. Vagyis értem csak na.... )
#13: Kicsit lehet hogy túloztam, de ettől a lényeg még mindig nem változott, aki nem tudta végezte el a 8 osztályt se, annál komoly hiányosságok vannak. Például 8. év végén tanulnak állampolgári ismereteket, például a választási rendszer felépítését. Nem kellene engedni szerintem olyan embereket szavazni, akik kb. azt se tudják hogy mit csinálnak.
#14: Én is erre a két pártra gondoltam, akiknek volt programja, de más nem ugrott be...
" Aki az általános iskolát se tudta elvégezni, az gyakorlatilag írni-olvasni se tud,"
Akkor itt a gyakorin nagyon sok analfabéta ember van, mert sokan se fogalmazni sem írni nem tudnak. Van aki olvasni sem.
Amúgy ismerek pár olyan embert akinek csak 8 általános iskolai végzettsége van. Dolgozik rendesen, és nem buta ember. Nagyon jól el lehet vele bármiről beszélgetni. Egyszerűen csak a családi hátterük miatt nem tanultak tovább, vagy azért mert nem érdekelte a tanulás őket, így saját maguk otthon művelődtek. Sok szakmunkás végzettségű embert is ismerek akik tudásban, intelligenciában messze magasabban állnak mint sok egyetemista.
Szavazáshoz való jogot senkitől nem szabad elvenni. Attól sem aki nem érettségizett, és attól sem aki 70 éves de már szenilis..
Inkább azt kéne csinálni amit az ausztrálok. Kötelezővé tenni a szavazást. Így mindenki elmenne szavazni.
A legfőbb gond az, hogy sok ember nem megy el szavazni, de később ők verik az asztalt, mert nem szimpatikus nekik a párt aki nyert.
#17: "Amúgy ismerek pár olyan embert akinek csak 8 általános iskolai végzettsége van." Tőlük nem is akarom elvenni a szavazati jogot.
Kötelezővé tenni is egy érdekes ötlet, de kicsit meredek... Akkor lenne szerintem értelme, ha lenne a szavazólapon "tartózkodok" opció, és/vagy lenne negatív szavazat is, tehát azt a pártot is megjelölhetné az ember, akit a legkevésbé akar hogy megnyerje a választást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!