Ti egyetértenétek azzal, hogy csak olyan állampolgár szavazzon, akinek van bejelentett magyar lakcíme?
Jelenleg az is szavazhat, aki állampolgár, de 20 éve Kanadában lakik, vagy Szlovákiában, Romániában él, de még nem is járt Magyarországon.
Én támogatom, hogy határon túli magyarság kaphasson könnyített módon állampolgárságot, mivel ez megjár nekik,mivel ők is magyarok.
De, megfigyeltem, hogy Ausztriában élő török kisebbség is szavaz a török választásokon, pedig nem ott élnek, sőt némelyik nem is ott született.
Szóval, jelenleg a világ minden demokráciájában, aki állampolgár, nem számít hol él, az szavazhat.
De, miért?Miért jó ez?
Szerintem csak annak szabadna engedni, hogy szavazzon, aki állampolgár és bejelentett hazai lakcíme van, ami azt jelenti, hogy igazolja, hogy az adott országban él.
Én is egyetértek ezzel. Még így is rengeteg külföldi szavazhatna, akik papíron itthon élnek. De ez egy jó kezdeményezés lenne. Olyanok ne szóljanak bele a belpolitikai dolgokba, akik nem élnek itthon.
Én is tervezem a külföldre menetelést, de annyi van bennem, hogy nem fogok szavazni többet, amint átléptem az országhatárt.
Támogatom.
Csak az szavazhasson Magyarországon aki nagykorú, bejelentett Magyarországi lakcímmel rendelkezik, szellemileg ép, minimum 10 éve itt dolgozik-adózik.
A határon kívüli Magyarok kapjanak Magyar állampolgárságot, de ezt kössék szigorú feltételekhez.
Úgygondolom hogy mi Magyar emberek aki itt élünk joggal várhatjuk el a mindenkori Magyar kormányoktól hogy az adóinkból befolyt pénzekkel a lehető legnagyobb felelősséggel bánjanak, és ne herdálják el holmi külföldről beszökött jötment bűzözők támogatására, miközben nekünk is lenne számtalan helye ezeknek a pénzeknek.
Te 4-es!
Ez "minimum 10 éve itt dolgozik-adózik." -lényegében véve azt jelentené, hogy egy egyetemet végzett ember csak 34-35 évesen válna szavazópolgárrá, (ha rögtön talál munkát és végig van munkaviszonya) de még egy szakmunkás is csak harminc évesen, hadd ne magyarázzam, hogy ez milyen bődületesen eltolná az országot a gerontokrácia irányába.
Igazad van a lakcímkártya további kérdést vet fel.
Az iskolázottsággal az a gond, hogy a kevésbé iskolázottak rovására menne a kormányzás mert úgysem szavazhatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!