Ha valaki kettös állampolgár, de van még magyarországon
is bejelentett lakcíme, kell érvényes Magyar okmányokkal
rendelkeznie, vagy hazautazáskor elég a másik országban
kiállított útlevél, vagy személyiigazolvány?
Nem szoktam megemlíteni a helyesírást, de ennél a "magyar" témánál muszáj.
magyar- kis kezdőbetű
Magyarország -nagy kezdőbetű
(És nem pedig fordítva) A többi helyesírási hibáról nem is beszélve.
És, hogy a kérdésre is válaszoljak: igen kell, az a kis dokumentum amúgy sem foglal sok helyet.
2013. szept. 14. 20:30
2/8 anonim válasza:
Szerintem nem kell.
2013. szept. 14. 20:38
3/8 A kérdező kommentje:
Lehet hogy számodra hihetetlen, de ha évekig nem, vagy csak nagyon keveset használsz egy nyelvet, kopik a helyesírás! Még akkor is, ha az az anyanyelved! Másrészt az a "kis papír" valóban nem foglal sok helyet, viszont a beszerzése konzulátuson keresztül elég körülményes!
2013. szept. 14. 20:41
4/8 anonim válasza:
Csak akkor kell, ha a masik utlevelell nem tud beutazni.
Pl. Iran (mint nekem is van) vizum kellene, csak ugy nem tudnek haza menni. Ezert megyek a magyar utlevellel haza.
De pl olasz utlevellel siman haza tudsz menni Bp re.
Remelem ertheto voltam.
2013. szept. 14. 21:26
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, érthetö volt! nekem német a másik állampolgárságom ugyhogy akkor v. szinüleg nem gond. Egyebkent erdekes hogy, lehetsz EU n kivül is kettös allampolgar! De ez már másik téma! Kössz a választ!
2013. szept. 14. 21:54
6/8 anonim válasza:
Elég, ha egyféle útleveled van. Ha lejár az összes magyar okmányod, akkor nem tudod mivel igazolni a magyar állampolgárságodat. Ha új személyit vagy útlevelet akarsz ezután igényelni, valamivel tovább fog tartani, mert először az állampolgárságot ellenőrzi a hivatal.
2013. szept. 15. 21:23
7/8 anonim válasza:
EU-n kivul??
Amerikai-magyar kettos allampolgar is van :)
A hazassag utan automatikusan irani allampolgar is lettem.
2013. szept. 18. 19:22
8/8 anonim válasza:
Attól függ, melyik a másik állampolgárság. Ha az adott állam vízumköteles, akkor azzal nem fogsz tudni automatikusan hazajönni, csak a magyarral. Ha EU-n belüli, akkor senkit nem érdekel, hogy épp spanyol, olasz, vagy magyar útlevéllel akarsz az EU területére lépni, ha meg EU-n belül maradsz, akkor személyi is elegendő. Ha kilépsz az EU területéről, azért érdemes vinni az EU-s útlevelet (ld. van megállapodás országgal, ahová elég az EU-s személyi, nem kell útlevél), mert soha nem tudhatod, hogy pl. a repülőgéppel nem történik-e valami és emiatt nem akarnak egy másik országban egy másik repülőtérre átszállítani, ami miatt be kell léptetni az országba. Ha nincs ott az útleveled, akkor nagy gondban vagy...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Adataid védelme fontos számunkra!
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.