Miért baj, hogy egy fantomegyetemet (ceu) be fognak tíltani?
A törvény mindenkire vonatkozik, akár szegény, akár gazdag, ha a gazdag egyetem kivételt képezne, akkor sérülne a demokrácia, akkor miért tüntetnek ez ellen, ugymond a demokratikus jogrend arra vonatkozó része ellen, hogy mindenkire vonatkozzon ?
Ha te nem fizeted be az adót vagy jogellenesen folytatsz egy tevékenységet betíltják és bírságot fizettetnek veled. Ugyanígy ha láteznek fantomegyetemek, akkor ők miért működjenek továbbra is átláthatatlan módon?
A "CEU előbbi csak papíron létezik, egyetlen diákja sincs, és a nem létező hivatkozással ad ki amerikai diplomát. „Ez egy fantom egyetem” [link]
Ez az egyik része, hogy átláthatatlan módon működik. A másik pedig, hogy mivel magánegyetem az összes pénzt olyan magánpénzből kapják, akiknek idológiai politikai elfogultsága van vagy lehet és evidens, hogy az oktatóktól azt várják el, hogy olyanra szabja a diákokat amilyenek a forrást adó ideológiája t.i:ultraliberális. Ezért alakulhatott ki, hogy olyanokat oktatnak a CEU-n, mint hogy "Kognitív tudomány és irányelvek" illetve "Kognitív tudomány és politizálás". Eme kurzus tartalma, hogyan lehet felhasználni a kognitív tudományt (emberi gondolkodással kapcsolatos tudást, kutatásokat) az emberek politikai, illetve irányelvekkel kapcsolatos befolyásolására [link]
Egyrészt átláthatóvá kellene tenni az egyetemet, amely ráadásul nem szabályosan működik.Ha idejön kínából egy gazdag kereskedő és itt egyetemet nyit, majd azt tanítja, hogyan befolyásolják a társadalmat az onnan kikerülő hallgatók és ezt teszi úgy, hogy kínában nincs is akkreditálva illetve oda fantomként van bejegyezve és ezt überelve szabálytalanul működik, miért kell azon fennakadni hogy ezt bezárják ?
#38 Elég lesz már a hazudozásból, itt eléggé ronggyá égetted magad, megdolgoztál a fizudért. Én a tényeket "lököm", és még egyiket sem tudtad megcáfolni. Pont ezért van baja a tényekkel a mesterednek is, és ezért akarja bezáratni az egyetemeket, mert attól, hogy nem tetszenek a tények, attól még tények maradnak. Kelet-Európa legjobb matematika, hálózatkutatás vagy közgazdaságtan oktatása szerinted értéktelen büfédiploma? Akkor miért jönnek ide 130 országból tanulni? Én kitüntetett kiváló mesterdiplomát szereztem a BME-n, de mégsem gondolom a CEU-s szakokat büfészaknak, mert nyilván nem véletlenül vannak a világ legjobb 50-100 között, míg más magyar egyetemek képzései 700ban sem. És te hol végeztél?
A tények kedvéért leírom, hogy a CEU nem szegett meg semmilyen törvényt, ha erről tudomásod van, akkor írd le konkrétan melyiket. Most hoztak egy olyan törvényt, amit lehetetlen betartani, ezért háborodott fel szó szerint az egész világ értelmiségi része.
"Igen? Mutassa az OM jelentést. Az nekem egy kósától kevés, hogy a pofádba hazudja, amit akar, hogy agyvérzést kapj a CEU ellen.
De te tényleg hülye vagy... diplomamunkák terén is csak a 888/Prostisrácok színvonalat hozod, azt se tudod mit oktatnak ott, de mindegyik ultraliberális. Hát LOL"
Hát, ha az itt megosztott diplomamunkák tartalma ultraliberális, akkor erre mondjam azt, hogy nem az ? :XD.
Az hogy erről a másik oldal médiája hallgat, az pont őket minősíti : ami nekik nem tetszik arról kuss ! Egyértelmá propaganda.
Az OM jelentést nézd meg magad, ha ez nem kielégítő. Elmondta Kósa, hogy a CEU fantomegyetem, nincs épülete, hallgatója sem az USÁ-ban, a KEE egyetemnem van, de nem utóbbival van baj vagy ha mégis az, az hogy a CEU kampusza nem létezik. A másik pedig az, hogy a törvény VILÁGOSAN ELŐÍRJA hogy az intézmények forrását fel kell tüntetni. Ettől nyíltan elzárkóznak a CEU-nál, ezerszer leírtam nehéz felfogni ?
"Te most egy fenékkel akarsz két lovat megülni, egyrészt nyomod a dumát arról, hogy a CEU csak egy fantomegyetem, ami nem is létezik, és közben megpróbálod támadni a valóban létező KEE-t, azt meg azzal, hogy büfé meg liberális diplomák. Ez így nem oké, mert vagy így vagy úgy, de valamelyikről le fogsz csúszni!"
Nem érted meg. Azt írtad a valóban létező KEE, ezzel elismerted, hogy a CEU nem is létezik és ez baj, mert egy egyetem melynek egyik része, kampusza fantom annak egészével baj van, ez törvényellenes !
" Elég lesz már a hazudozásból, itt eléggé ronggyá égetted magad, megdolgoztál a fizudért. Én a tényeket "lököm", és még egyiket sem tudtad megcáfolni. Pont ezért van baja a tényekkel a mesterednek is, és ezért akarja bezáratni az egyetemeket, mert attól, hogy nem tetszenek a tények, attól még tények maradnak"
A tények, az hogy szélsőséges ultraliberális oktatás, agymosás zajlik és a másik tény pedig, hogy mindez törvénytelenül. Nekem nincsen mesterem, ilyen ideológia csak a liberálisoknál van ugye barátom ? :D
"Kelet-Európa legjobb matematika, hálózatkutatás vagy közgazdaságtan oktatása szerinted értéktelen büfédiploma?"
A matematikai részéről nem esett szó, de a közgáz, szociológia illetve azon részei amelybe poltikai ideológiát lehet csempészni, már komoly problémák vannak, gyakorlatilag úgy tűnik arra kapnak papírt, hogy a mester filozófiáját veszik át. Olvastad a diplomamunkákat ?
"Akkor miért jönnek ide 130 országból tanulni? "
Hogy könnyen megszerezhető diplomát kapjanak és főleg, ha valaki liberális akkor ez "szinte" ingyen van.
Mindíg oda jelentkeznek sokan, ami minőséget ad, de arra ott vannak a nyugati egyetemek Yale stb illetve ami könnyű. Szerinted?
"Én kitüntetett kiváló mesterdiplomát szereztem a BME-n, de mégsem gondolom a CEU-s szakokat büfészaknak, mert nyilván nem véletlenül vannak a világ legjobb 50-100 között, míg más magyar egyetemek képzései 700ban sem."
Az hogy a világ legjobb 100-ban van a CEU az szerintem, azokat minősíti akik ezt kimutatták. Lehet ők is sorostól vagy más ultraliberális forrásból kapták pénzeiket. Ha valóban olyan jó lenne ez az itthoni egytem, miért nem ismerte eddig a magyar diák ? :XD.
"És te hol végeztél?"
ELTE-TTK-án.
"A tények kedvéért leírom, hogy a CEU nem szegett meg semmilyen törvényt, ha erről tudomásod van, akkor írd le konkrétan melyiket.."
Az OM jelentést nézd meg magad, ha ez nem kielégítő. Elmondta Kósa, hogy a CEU fantomegyetem, nincs épülete, hallgatója sem az USÁ-ban, a KEE egyetemnem van, de nem utóbbival van baj vagy ha mégis az, az hogy a CEU kampusza nem létezik. A másik pedig az, hogy a törvény VILÁGOSAN ELŐÍRJA hogy az intézmények forrását fel kell tüntetni. Ettől nyíltan elzárkóznak a CEU-nál, ezerszer leírtam nehéz felfogni ?
"Most hoztak egy olyan törvényt, amit lehetetlen betartani, ezért háborodott fel szó szerint az egész világ értelmiségi része."
A világ egy része azt sem tudja miről van szó, hisz látod, hogy sokan keverik a ceu-t a kee-vel illetve mindenki ha azt hallja a médiából, hogy be akarnak tíltani egyetemet, akkor ezért tíltakozik, anélkül hogy tudná a körülményeket. Mondjuk ez a mainstraim média agymosásának köszönhető, hogy úgy közlik le, hogy a legtöbb ember ne értsen ebből semmit se !
Ma már az az elve a médiának, hogy az ember mindent készen kapjon, semminek se járjon utána és egyáltalán ne gondolkozzon és ez bejött, most ennek isszuk a levét, ugye barátom ?
Önmagában ha bezáratnak egy egyetemet magam is tíltakoznék, de ha azért teszik ezt, mert abban csak szélsőséges politikai nézetek jelennek meg amelyek látszanak a diplomamunkákban illetve egyik kampusza fantomegyetemként működik ráadásul semmilyen forrást sem tüntetnek fel, ott mát komoly gondok vannak. Remélem sikerült kielégítően válaszolnom és már ti is átlátjátok a problémát :) .
# 43/43 Időpont ma 23:13
"Önmagában ha bezáratnak egy egyetemet magam is tíltakoznék, de ha azért teszik ezt, mert abban csak szélsőséges politikai nézetek jelennek meg amelyek látszanak a diplomamunkákban illetve egyik kampusza fantomegyetemként működik ráadásul semmilyen forrást sem tüntetnek fel, ott mát komoly gondok vannak. Remélem sikerült kielégítően válaszolnom és már ti is átlátjátok a problémát :)"
Inkább fogd fel, hogy amit itt hazudsz, az nem így van. Addig nehéz átlátni a problémát, amíg hazudsz.
"A másik pedig, hogy mivel magánegyetem az összes pénzt olyan magánpénzből kapják, akiknek idológiai politikai elfogultsága van vagy lehet és evidens, hogy az oktatóktól azt várják el, hogy olyanra szabja a diákokat amilyenek a forrást adó ideológiája t.i:ultraliberális."
És mi a helyzet az egyházi egyetemekkel? Az sokkal inkább világnézeteket tukmál az emberre, közpénzből finanszírozott...
És honnan a francból veszed, hogy ultraliberális agymosás folyik itt, aminek az a célja, hogy Magyarország működését megzavarják? Netán azt hiszed hogy a CEU célja, hogy hazánk össznépességéből homoszexuálist csináljon, hogy kihaljon a magyar?! :D
Amúgy nem kevés külföldi tanul itt, mert a CEU ellentétben a te tévképzeteddel, hazugságoddal (vagy őszinte, megtévesztésen alapuló hazugságterjesztésed tárgyával) nagyon is világszínvonalú oktatást nyújt.
"Hát, ha az itt megosztott diplomamunkák tartalma ultraliberális, akkor erre mondjam azt, hogy nem az "
Nem, nem kell. Csak nézd meg az itt meg nem osztott diplomamunkákat is, és aztán mondj véleményt.
Az, hogy Amerikában nincs kampusza, nem jelenti azt, hogy fantom egyetem, ugyanis az amerikai szabályok szerint nem kell, hogy kampusza legyen. Az egyetemet a Middle States Commission on Higher Education akkretitálta, ugyan úgy, mint a Columbia-t vagy a New York University-t. A CEU 1994 óta működik Magyarországon, és egészen idén április 4-ig nem volt probléma, hogy nincs amerikai kampusza. Olyannyira nem, hogy a kormányszóvivő ott szerezte a doktori címét.
Ez az egész "CEU" eleve zavarosan lett indítva, gondolom, nem véletlenül. Zavarosban könnyebb halászni.
Ahogy én tudom, 3 különböző dolog van. A KEE egy Mo-on bejegyzett magánegyetem. A CEU ennek a magánegyetem nevének az angol nyelvű tükörfordítása, a CEU NY pedig egy New York államban egyetemként és non-profit oktatási társaságként bejegyzett szervezet.
Szóval a CEU se nem egyetem, se nem önálló szervezet, hanem csupán egy magyar elnevezés tükörfordítása.
A tükörfordításos nevű CEU-t, azaz magyar nevén a KEE-t, senki nem akarja beszüntetni, egyik programját sem akarja betiltani, sem a tanszabadságát nem akarja senki korlátozni.
2004-ben a Magyar Köztársaság miniszterelnöke és New York állam kormányzója valami közös nyilatkozatban foglalt célok megvalósításának érdekében törvényben mondta ki, hogy a KEE felsőoktatási intézmény, amelyet a NEw Yorki székhelyű Central European University, NY non-profit társaság és a Budapesti Közép-európai Egyetem Alapítvány együttesen működtet és tart fenn.
Az egyetem valami 2005-ös törvény, és az állam által elismert a nem állami fenntartású felsőoktatási intézményekre vonatkozó törvények szerint működő egyetem; neve Közép-európai Egyetem.
Az egyetem alapképzést nem folytat, jogosult használni az egyetem elnevezést és az ennek megfelelő idegen nyelvű megfelelőt. (CEU)
KÉpzési és adminisztrációs nyelve az angol.
A KEE tehát egy államilag elismert, magyar jog szerint működő, magánfenntartású magyar egyetem, ahol a CEU NY programjait 50 különböző ország 450 oktatója tanítja kb 1800 diáknak, akiknek 80%-a nem magyar. Minden diák kap amerikai diplomát, és kétharmaduk magyar diplomát is, mert a képzések közül ennyit Mo-on is akkredditáltak.
Oklevél kiadására csak a törvény hatálya alá tartozó felsőoktatási intézmény jogosult.(Ez a KEE.) A CEU NY nem tartozik a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény hatálya alá.
Az oklevél megnevezést csak a felsőoktatási intézmények által felsőfokú végzettségi szintet, doktori fokozatot igazoló okiratra lehet használni.
Az oklevél Mo. címerével ellátott közokirat, amely tartalmazza a kiállító felsőoktatási intézmény nevét, intézményi azonosító számát, az oklevél sorszámát, a tulajdonos nevét, stb személyes adatokat....
...és a szakképzettségnek a Magyar Képesítési Keretrendszer és az Európai Képesítési Keretrendszer szerinti besorolását.
Meg persze az intézmény vezetőjének eredeti aláírását, bélyegzőjét.
A CEU NY akkor nem tud jogszerűen MO-on kiadni amerikai diplomát, mert Amerikában nem folytat képzést, a CEU meg nem tud kiadni amerikai diplomát, mert az csak egy tükörfordítás.
És ezek alapján a KEE által kiadott amerikai diploma érvénytelen, semmis.
A végzettek munka-jogviszonya is semmis, mert érvénytelen oklevéllel töltik be.
Az érvénytelen oklevéllel, érvénytelen jogviszonyban levő munkavállaló a munkakörében érvénytelen szerződéseket köt, érvénytelen nyilatkozatokat ad. Az érvénytelen oklevéllel állást kapóknak nincs büntetőjogi felelősségük, mert ők sem tudták, hogy az oklevelük érvénytelen.
Viszont a KEE és a CEU NY tudta. Szóval a volt hallgatók perben követelhetik a tandíj visszafizetését és más kártérítést is.
Itt van a kutya elásva. Mert nem szabadna kiderülnie az amerikai oklevelek jogi megalapozatlanságának.
"Szóval a CEU se nem egyetem, se nem önálló szervezet, hanem csupán egy magyar elnevezés tükörfordítása.
A tükörfordításos nevű CEU-t, azaz magyar nevén a KEE-t, senki nem akarja beszüntetni, egyik programját sem akarja betiltani, sem a tanszabadságát nem akarja senki korlátozni. "
Tudod ez már ott megbukik, hogy a CEU-nak 01 09 913820 a cégjegyzékszáma, a KEE-nek meg 00 18 118463. Vagyis ez két különböző cég, és nem egy tükörfordítás, mint ahogy azt próbálják veled sikerrel elhitetni.
Mielőtt benyelsz valamit mint kacsa a nokedlit, érdemes utána nézni, mert sokszor kiderül, hogy úgy hazugság az egész ahogy van.
Mondtam, hogy zavarosra van tervezve. Ahogy sorban leplezni, takargatni akarják az eredeti zavart, egyre zavarosabb lett.
A számok, gondolom tükröznek valamit, ugye?
A 2005-ös törvény szerint a KEE jogosult használni a CEU fordított nevet.
Csak figyeld majd, ahogy kibogozódik az ügy.
Majd még azért is a jelen kormányt fogják hibáztatni, hogy eddig hagyta a kuplerájt, amit összebogoztak, és ezért is fizetni kell a kártérítést.
PÉnz, pénz, pénz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!