Hogyan lehet az hogy választott képviselőket, akiket véd a mentelmi jog pont azért hogy ki lehessen mondaniuk bármit, bármikor, ki lehet tiltani a parlamentből, olyasmiért amit kimondott, még ha csak 1 napra is?
Most kérek mindenkit ne menjünk bele abba hogy kiket és miért milyen szóért tiltottak ki, mert egyértelmű hogy bárkit bármiért kitilthatnak a parlamentből jelenleg!
És ez nagyon durva visszaélésekre ad lehetőséget, pl a kormánypárt kitilt egy ellenzékit mert kimondta hogy "cirmoscica" aztán tartanak szavazást pl.
Ez csak szerintem durva megcsúfolása a "demokráciának" nevezett valaminek? (Halkan: Ha egyáltalán volt valaha ilyen Magyarországon.)
De valójában pont ezt jelenti.
Kivéve, ha a parlamentben a házelnök szerint a képviselő megsértette a házszabályt. Ez esetben akármikor kitiltható a teremből.
Hangsúlyoznám hogy a köztörvényes bűncselekményekben semmiképpen sem értek egyet a mentelmi joggal. De a szólásszabadság nem erről szól. Egy politikusnak ki kell tudnia állni és belemondani a kamerába hogy pl a Questor hazudott, csalt, lopott, és jogos hogy ezért a cég tulajdonosai NE TUDJÁK BEPERELNI az illetőt rágalmazásért, meg károkozásért stb.
A szó elszáll!
Egy problémát nem lehet úgy megoldani hogy a politikusok sem beszélhetnek róla! Nem lehet homokba dugni a fejünket!
Igaza van a Jobbikos politikusnak akiről szó van. Cigánybűnözés márpedig van! Ez nem azt jelenti hogy minden Roma bűnöző is, hanem csupán egy jelenségre utal. És hozott is rá egy jó példát Politikusbűnözés is van de ez nem azt jelenti hogy minden politikus bűnöző, és érdekes módon ki is lehet mondani!
Szerintem a házszabály ezen pontja Nemzetközi bíróság előtt is simán támadható! Én az érintett politikusok helyében perelnék!
A szólásszabadság nem azt jelenti hogy Sieg Heilezhetsz, és népírtást szorgalmazhatsz percenként a parlamentben, a nyílt utcán, vagy akárhol.
A mentelmi jog arra jó, hogy a határokat jobban tudja feszegetni az illető.
Ha pl. egy nagykövet minden fogadáson gázkamraépítést javasolgat, vagy az állomáshelyének országát szidalmazza vég nélkül, akkor "megkérik" a küldő országot hogy lesz szíves rászólni, visszarendelni, lecserélni, többet nem jönni oda.
Mármint most a "szólsszabadság"-ról beszélünk.
Amennyiben az illető belföldi politikus, akkor sem mondhat nyilvánvalóan alapvető emberi jogokatsértő baromságot minden alkalommal.
A szó NEM száll el, ha köztisztviselő mondja, ha befolyásos személy mondja, ha nagy nyilvánosság előtt mondják. Akkor sem ha mentelmi jogod van.
Te perelhetsz ahogy akarsz, de semmilyen bíróság nem fogja azt mondani, hogy te egy ország idejét azzal vesztegetheted, hogy "ideje fellógatnunk minden zsidót, ateistát, meleget", mert azzal egy dolgot érsz el: nemkívánatos személy leszel.
Ha KONKRÉT esetet hoznál, akkor lehetne azon társalogni mennyire volt jogos a kitilták.
A KONKRÉT eset Novák Elődről szól, és egyértelműen koncepciós alapon, illegitim működéssel történt intézkedés, hiszen nem tilthatnak ki senkit "ülés"-ről, csakis "ülésnap"-ról.
Az ügyben szólásszabadságról SZÓ NEM ESETT, ugyanis nem azzal volt a gond hogy mit mondott, hanem hogy "bekiabált".
Nem tudom mi a konkrét szabályozás, de azzal indokolható lehet, hogy "ha bárki akármikor bekiabálhat, akkor sosem intézünk el semmit".
Persze felmerül a kettősmérce, mert akkor miért nem intézkednek így minden egyes alkalommal.
-----
Egyébként jobb ha tudod A PARLAMENTBEN NEM VÁLASZTOTT KÉPVISELŐK ÜLNEK.
Nagyon kevés a ténylegesen választott képviselő, a túlnyomó többséget pártok ültetik oda, nem a választók.
"Egyébként jobb ha tudod A PARLAMENTBEN NEM VÁLASZTOTT KÉPVISELŐK ÜLNEK.
Nagyon kevés a ténylegesen választott képviselő, a túlnyomó többséget pártok ültetik oda, nem a választók."
Tisztában vagyok vele. Sajnos listáról kerülnek be. Ezzel sem értek egyet. Jobb lenne ha "pofikára" menne az egész.
Gyurcsótány meg sokan mások sem kerültek volna vissza ha nincs ez a listás bejutás...
"A szólásszabadság nem azt jelenti hogy Sieg Heilezhetsz, és népírtást szorgalmazhatsz percenként a parlamentben, a nyílt utcán, vagy akárhol. "
"Ha pl. egy nagykövet minden fogadáson gázkamraépítést javasolgat, vagy az állomáshelyének országát szidalmazza vég nélkül, akkor "megkérik" a küldő országot hogy lesz szíves rászólni, visszarendelni, lecserélni, többet nem jönni oda. Mármint most a "szólsszabadság"-ról beszélünk. "
Te amúgy mit szívtál? Netán fizetett rettegő vagy?
Szó sem volt semmi ilyesmi megnyilvánulásról.
Én is leírtam, meg ők is azzal védekeznek hogy pl van politikusbűnözés is, és aki ezt a szót használja egy létező jelenségre utal és NEM az összes politikusra!
A cigánybűnözés szó sem más csak egy jelentésre utaló szó.
Semmi köze a rasszizmushoz, nácizmushoz, vagy bármi ilyesmihez.
És amúgy itt szerintem nem is ez a legproblematikusabb rész az egészben, hanem hogy nem lehet valamiről beszélni sem, tehát a puszta beszélgetés is le van tiltva, vagy legalábbis arra kényszerítve hogy kerülgessék a szót(és nem a témát) "mint macska a forró kását".
Most gondolj bele ha nem lehetne kimondani sehol senkinek hogy politikus valamilyen bűnt követett el, vagy hogy létezik politikusbűnözés is, se sajtóban, se tv-ben, se a parlamentben, de még a korcsmában sem.
(PL: Azok az izék között akik a parlamentben ülnek olyanok akik olyan dolgokat csinálnak hogy az nem jó senkinek, meg törvénybe is ütközik...<-Ez miért jobb mint ez?-> politikusbűnözés)
Mert az állam éppen most úgy gondolja úgy hogy tilos erről beszélni?
Na az ilyesmin már tényleg kezdhetnek aggódni a liberálisok is! Ezt már jobboldaliként is aggasztónak tartom! Amit a fityesz művel abból lassan mindenkinek elege lesz...
Megjegyzem vannak Roma származású ismerőseim, dolgos rendes emberek. És röhögni fogsz útálják a cigányokat. Mert ez a szó szerintük is viselkedési formát takar és nem a népcsoportjuk megnevezését, viszont lejáratják őket is akik úgy viselkednek ahogy. Megismétlem Roma származású emberek szerint is! Nem én találtam ki. Akkor most ők is rasszitanáciszemetek vagy mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!