Miért van ez a nagy nemzeti összefogás és tüntetés a CEU-ért?
"És hiába írsz oldalakat a CEU-ról, elintézik a "genderképző sorosegyetem" szóösszetétellel. Hát na, az intelligenciára nem ez vall."
A fejlett intelligenciájúaknak miért nehéz akkor megérteni, hogy a ceu-nak egy irodája és egy titkárnője van amerikában, és erre nem osztogathat amerikai diplomát? A genderképző sorosegyetemről meg annyit, hogy genderképzőnek genderképző, és sorosegyetemnek bizony sorosegyetem, ahogy a tüntetés is bizonyítja.
21, a tüntetés is bizonyítja mi? A tüntetők tízezreit szállító repülőkre gondolsz?:D
Ha probléma az, hogy pusztán egy székhellyel amerikai diplomát tud kibocsájtani az egyetem, akkor ez az USA problémája. Márpedig New York valamelyik vezetője az egyetem mellett állt ki, azaz nem tekintenek rá alaptalan diplomát adó intézményként. Vagy az hogy lehet, hogy a magyarokat zavarja, de az amerikaiakat nem, hogy elvileg értéktelen diplomát osztogatnak oda? Ők látják a kárát, nem mi, mégis ők védik? Nem gyanús ez neked?
Egy európai egyetemnek nincs keresnivalója Amerikában. Egyszerűen nem is értem miért akadnak ezen annyira fenn, hogy ide alapítottak külföldről egy egyetemet. Minek alapítsanak Amerikában egy olyan egyetemet, ahova az MIT meg a Howard tanárai mennek tanítani, mikor ott van az MIT meg Howard?:D
Ha meg genderképző, akkor az ELTE-t miért nem bszogatják azért, mert van genderszakja?
# 21/22 Időpont ma 10:18
Még jó, hogy a törvénnyel nem ez a problémája az embereknek. Látod, azt se érted mi a probléma, de azért döngeted a melled. A törvény ugyanis egyértelműen a CEU ellen született (nézz utána miért, és ne a 888-on, mert ott nem találod meg), amit egy demokratikus jogállamban nem szokás. Ezzel egyértelműen amellett foglalsz állást, hogy Magyarország ne legyen demokratikus jogállam.
Genderképzőnek meg nem genderképző (van ott sok más szak is ám, csak azzal nem lehet hergelni), sorosegyetem meg annyira érv, mint az, hogy vitya egy elhízott disznó lett.
22. Az amerikai törvények nem érvényesek magyarországon. Lehet h az amerikaiaknak semmi problémájuk az egy irodával, de attól még a magyar országgyűlés olyan törvényt hoz, amilyet akar. Nem new york egyik vezetője dönti el, hogy milyen legyen a magyar felsőoktatási szabályozás. Ha nem enged olyan egyetemet működni itt, aminek nincs anyaintézménye a származási országban, akkor nem enged.
A tüntetők nem éppen a magyar valóságot reprezentálják. Úgy értve, a magyarok nem arról híresek, hogy szoros érzelmi szálak fűznék az úniós zászlóhoz, és a szivárványoshoz. Az elte genderszakával pedig már nem tudunk mit csinálni, így alakult.
# 24/24 Időpont ma 11:21
"22. Az amerikai törvények nem érvényesek magyarországon. Lehet h az amerikaiaknak semmi problémájuk az egy irodával, de attól még a magyar országgyűlés olyan törvényt hoz, amilyet akar. Nem new york egyik vezetője dönti el, hogy milyen legyen a magyar felsőoktatási szabályozás. Ha nem enged olyan egyetemet működni itt, aminek nincs anyaintézménye a származási országban, akkor nem enged."
Közhelyeken kívül valami érv is?
"A tüntetők nem éppen a magyar valóságot reprezentálják. Úgy értve, a magyarok nem arról híresek, hogy szoros érzelmi szálak fűznék az úniós zászlóhoz, és a szivárványoshoz. Az elte genderszakával pedig már nem tudunk mit csinálni, így alakult."
Eljutunk oda is, hogy ők magyarellenes hazaárulók, vagy olyan mélyre azért nem süllyedsz?
Bármilyen tüntetők bárhol a valóságot reprezentálják? Nem. A kórházi dolgozók sem, mert az ország 99%-a nem dolgozik kórházban. BKV-sok szintén, MÁVosok szintén... Szóval megint mondtál egy jól hangzó semmit. És akkor csodálkozol az intelligenciával kapcsolatban alkotott jelzőimre.
"Közhelyeken kívül valami érv is?"
Ha neked az h magyarországon nem az amerikaiak hoznak törvényeket, nem érv, hanem közhely, akkor nincs mit tovább mondanom.
"Eljutunk oda is, hogy ők magyarellenes hazaárulók, vagy olyan mélyre azért nem süllyedsz?"
Eltés vagyok, tehát ezt így nem jelenteném ki.
# 26/26 Időpont ma 11:33
"Ha neked az h magyarországon nem az amerikaiak hoznak törvényeket, nem érv, hanem közhely, akkor nincs mit tovább mondanom."
Az USA-ban meg nem a magyarok hoznak törvényeket. ÉS? Ez érv arra, hogy ez a törvény szándékosan a CEU-ra van szabva, egy hét alatt, érdemi vita, egyeztetés, tárgyalás, tájékoztatás és hasonlók nélkül lett végigverve a törvényalkotási folyamaton? Nem.
Ez érv arra, hogy rossz volt az előző törvény? Nem.
Ez érv arra, hogy ez egy jó törvény? Nem.
Szóval? Ki vonta kétségbe, hogy Magyarországon nem az amerikaiak hoznak törvényeket?
"Eltés vagyok, tehát ezt így nem jelenteném ki."
Remek. Akkor már csak valami közös előismeret kellene, mert te szimplán mást tudsz a CEU-ról, a törvényről, és a tüntetésről mint én. Úgy pedig nehéz vitázni. Szóval mint ember az emberhez, szeretnélek megkérni, hogy írd le azokat a konkrétumokat amit ezekről gondolsz. Ebben és az előző kommentemben is tettem fel több kérdést, azok támpontot adhatnak miért nem értjük meg egymást.
26, én is ELTEs vagyok, és a tanszékvezetőm a CEUn végzett.
Igen, az amerikai törvények nem érvényesek Magyarországon. De hozok egy párhuzamot: Ha Üzbegisztán egyik egyetem kijelenti, hogy az ő diplomája érvényes Magyarországon is, akkor az kinek rossz? Hát nekünk, hiszen hadd mondjuk már meg mi, hogy mi érvényes itt és mi nem. Ha Magyarország azt mondja, hogy az üzbég diploma itt nem érvényes, akkor Üzbegisztán mondhat akármit.
Vagyis az nem a magyar állam dolga, hogy meghatározza, hogy az USAban érvényes-e a diploma, vagy sem. Magyarország nem szabályozhatja az USAt, így nem is jogköre megmondani, hogy érvényes-e a CEUs diploma az USAban. Az is előfordulhat, hogy az MIT diploma érvényességét Magyarország megtagadja. Miért? Mert ő a diploma befogadó országa.
De milyen jogon mondja Magyarország azt, hogy az USA nem fogadja el a CEUs diplomát? Érted?
"Annál nincs égetőbb probléma, mint hogy Magyarországon hivatalosan is megszűnt a demokrácia."
Te részeg voltal amikor ezt leírtad?
1. ha nem lenne demokrácia már csak ezért a hozzászólásért börtönben ülnél.
2. az öszes tüntetőt bebörtönöznék vagy szétlőnék, ellenzékkel eggyütt.
Én ilyet nem tapasztaltam , de nezd meg Törökországot pl.: ott nincs demokrácia.
# 29/29 Időpont ma 19:34
Ha bármelyik demokratikus alapelv sérül, onnantól kezdve nem lehet demokráciának tekinteni. Nem az összesnek, bármelyiknek...
Úgyhogy inkább te vagy a részeg, vagy csak nem tanultál történelmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!