Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek erről?

1/7 anonim ***** válasza:
46%
Nyílvánvaló, hogy a legtöbb problémát a tájékozatlanság okozza az életben. Elképesztő, mennyire nem léátják át a problémát az emberekek, meg azi, hogy mennyire masszívan élnek tévhitek.
2013. jan. 14. 17:26
 2/7 A kérdező kommentje:

Ezzel teljes mértékben egyet értek az első válaszolóval. Hozzátenném, hogy szerintem a feszültséget nem csak a cigány ellenes megnyilvánulások keltik, hanem nagyon sokszor pont a liberális hozzáállás. Az emberek joggal érzik úgy, hogy ez az egész nem is a probléma megoldásáról szól! Kedves liberális hozzáállású emberek kérlek titeket, NE csak akkor álljatok ki az egyenjogúság mellett, ha negatív megkülönböztetés éri a cigányságot, hanem akkor is, amikor egy roma származású ember enyhébb ítéletet kap, csak azért, mert a bíró fél attól, hogy rá ragad a rasszista jelző, ha a kellő büntetést szabja ki!

Kérlek titeket ténylegesen küzdjünk a gettóbűnözés ellen, mert létezik! Keressünk megoldást, ne csak a tényeket hallgassuk el!

2013. jan. 14. 17:41
 3/7 anonim ***** válasza:
46%
Látszik, hogy az ember mindenbe bele tudja magyarázni azt, amit szeretne.
2013. jan. 14. 17:45
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
egyet értek hogy tennünk kel ezellen valamit, az első videóban meg meg volt említve a gettóbűnözés, szerintem ezt a fogalmat kéne használnunk a cigánybűnözés helyett, mivel ez nem sért meg senkit és azok akik ilyen gettó szerű helyen élnek, hajlamosabbak a bűnözésre mint azok akik szépen rendben tartják a házukat és normális körülmények között élnek
2013. jan. 14. 17:47
 5/7 A kérdező kommentje:
3/4 nem teljesen értem, ezzel a hozzászólással pontosan mire gondoltál, örömmel venném, ha picit kifejtenéd. Ha általánosságban mondtad, akkor teljes mértékben egyetértek :)
2013. jan. 14. 17:51
 6/7 A kérdező kommentje:
4/5 ez szerintem nagyon jó meglátás! Hogy a köznyelv melyik kifejezést használja, az rajtunk múlik. Véleményem szerint a "cigány bűnözés" kifejezés egy-két jól irányzott média fogással átalakítható lenne gettóbűnözésre ami sokkal jogosabb lenne, mint a probléma elhallgatása.
2013. jan. 14. 17:53
 7/7 duakau válasza:
Az a baj, hogy az únió nem engedi a határozott fellépést!
2013. jan. 15. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!