Dezinformációs kampány zajlik Magyarország ellen, a kormány semmilyen egyetemet, így Soros György Közép-európai Egyetemét sem zárja be. A kormánynak az a célja, hogy minden egyetemre azonos szabályok vonatkozzanak, és ne legyenek privilégiumok – magyarázta.
2017. ápr. 10. 21:55
1/7 anonim válasza:
Akkor eddig miért nem volt problémájuk ezzel a rendszerrel 2010 óta? Miért nem volt problémája vele Kovács Zoltánnak, amikor ott tanult?
2017. ápr. 10. 22:01
2/7 anonim válasza:
Miért jár Orbán lánya ugyanilyen működésű svájci egyetemre? Miért jár Áder lánya ugyanilyen működésű angliai egyetemre? Miért nevezik az egyetemet csalónak már a törvény bevezetése előtt? Ezekre válaszolj kérlek. Ha nem akarják bezárni.
2017. ápr. 10. 22:01
3/7 anonim válasza:
Miért kötik lehetetlen dologhoz a működését? Államok közi szerződésre gondolok, de az USÁban a kormánynak nincs joga a felsőoktatásban dönteni, viszont az államok kormányainak nincs joga külföldi kormánnyal szerződést kötni. Szóval hogy is van?
2017. ápr. 10. 22:03
4/7 anonim válasza:
A legtöbb magyar egyetem egy fos, ezért zárjuk be azt amelyik normális, mert úgy talán nem tűnnek akkora fosnak a többi egyetemein
2017. ápr. 10. 22:07
5/7 anonim válasza:
Ha a kormány alapvető célja nem az egyetem ellehetetlenítése lenne, akkor valószínűleg engedték volna, hogy a CEU felvegye velük a kapcsolatot (CEU részéről több próbálkozás-kormány részéről mindig elutasítás) ami ugye nem sikerült és nem az egyetem hibájából. A leírásban már szinte az ferdít, hogy ,,Soros György" egyeteme. Soros sok mindenkit pénzel és sikerült mostanra a magyar kormánynak közös ellenséggé tennie őt, mintha valaki ellen küzdenénk. Viszont magát Orbánt is pénzelte anno, ezt ne felejtsük el.
A lényegre visszatérve, ha a cél valóban nem a bezárás lett volna, az egyetemmel illetve esetlegesen a magyarországi amerikai nagykövettel fel lehetett volna venni ez ügyben a kapcsolatot és nem pedig egyik napról a másikra bevezetni egy ilyen törvényt.
Viszont úgy persze nem vonatkozhat egyetemre törvény, ha nem engedik működni.
2017. ápr. 10. 22:22
6/7 Baluba válasza:
Valóban minden egyetemre egyormán fog vonatkozni a törvény. Csak az ELTE meg a BME kevésbé érintett egy olyan törvényben, ami jogilag lehetetlenné teszi bármiylen amerikai egyetem magyarországi működését.
2017. ápr. 10. 22:26
7/7 anonim válasza:
Hoztak egy olyan törvényt, aminek semmilyen hatása nincsen egy egyetemre se a CEU-n kívül, míg a CEU további működését lehetetlenné teszi. Vagyis konkrétan a további működés feltétele az, hogy Trump szervezze át a fél amerikai közigazgatást, gázoljon bele az államok jogaiba, találjon fel újfajta szerződési formákat, és a többi. A kormány szócsövek ezerrel ontják magukból a CEU lejáratást. Mindenféle párbeszédtől elzárkóztak. Szóval én az idézetre csak annyit szeretnék mondani: lol...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!