Ha Magyarországon maradok, akkor egész életemben a semmiért fogok küzdeni?
Most még fiatal vagyok, még dönthetek. Az ismerőseim akik kimentek külföldre pár hónap alatt a semmiből elővirítottak egy lízing mentes BMW-t. Igaz nem egy újat, de egy használt középkategóriás BMW-t vagy Audit. És ezt pár röpke hónap alatt.
Na most, kiszámoltam, ha itthon maradok, akkor kb. 45-50 éves koromra lehet egy saját panel lakásom egy átlagos környéken. Akkor meg már minek? Addig kellene élvezni az életet és a luxust még mielőtt megöregszek. Autóm sosem lesz, marad a BKV. A magyar fizetésből sem az autó árát, sem benzint nem tudnék fizetni. Nyaralásokat is majd csak akkor fogok tudni megengedni magamnak, ha már végtörlesztettem a lakáshitel, azaz, kb. 20 év múlva -.-"
Akkor tulajdonképpen a semmiért fogok harcolni, ha itthon maradok? Egy panel lakás a minden amit itthon életem során teremteni tudnék.
Szerintetek megéri kimenni a külföldre, mint a haverjaim?
"A P-s rendszámú 20 éves BMW-kkel a felső tízezer jár."
Ez persze ótvar nagy hazugság.
A felső tízezer az nem 20 éves BMW-vel jár, hanem újjal.
20 éves, Németországból hozott BMW-kel a proli hülyegyerekek szaladgálnak, akik menőzni akarnak.
Hollandiában 24ezer euro-ért kínáltak nekem egy 2007-es bmw-t, illetve 2015-os gyorsaságihoz 11ezer euro-ért jutottam hozzá, ami közel 3000euro-s fizetéshez mérve, nem nagy tétel, főleg ha spórolós pár évig az ember.
Kint gyorsabb haladni, én egészen addig nem igazán jönnék haza míg nincs normális változás.
Az árak meg ugyanott vannak közel mint kint, azért túlzás ez az egész...
Nálunk 8 millióért felújított panelt kapni, 15-16 körül meg már olyan házat amihez nem kell hozzá nyúlni csak kis belső felújítást igényel, személyre szabva.
# 2/14 Időpont ma 11:22
Én meg imádom azokat a nempestieket, akik felháborodnak, hogy ha egy fél szó erejéig, abszolút mellékvágányként megemlíted, hogy szeretnél autóval járni, nem BKV-val.
Így van. Ezért nem marad szinte senki Magyarországon :)
Meg azért, mert valaki mindjárt ideírja, hogy legyél vállalkozó vagy mérnök és akkor nem lesz gondod a megélhetéssel. Csak azt nem fogja fel, hogy tőlünk pár száz kilométerre annyival értelmesebbek a döntéshozók, hogy ott még utcaseprűként is élhetsz normális színvonalon, míg nálunk az utcaseprű "természetesen" nyomorogjon, hiszen ennyit ér. Ez a gusztustalan hozzáállás pedig egy világlátott ember számára undorítóan balkáni.
Az egyik előző nagyon jól leírta azt, hogy én miért hányok a magyaroktól:
A sok h***e 2010-ben tapsikolt a munkaalapú társadalomnak, amikor már minden értelmes országban a tudásalapú társadalmat építgették. Most meg szívunk, mert szakadunk le még a környékbeli országoktól is. De persze még mindig azt hiszi a társadalom nagyon nagy többsége, hogy "csak keményebben kell dolgozni, akkor majd jobb lesz". Aztán amikor szembesíted azzal, hogy TALÁN összegyűjti egy rossz panel árát egy élet munkájával, akkor te vagy a bunkó, aki csak élősködni akarsz rajta, mert biztosan zsidó vagy és miattad nincs neki, a keményen dolgozónak pénze. Mert te elveszed előle :D
Kösz, én ebből nem kérek. Húzok inenn, amilyen gyorsan csak tudok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!