Ha Magyarországon maradok, akkor egész életemben a semmiért fogok küzdeni?
Most még fiatal vagyok, még dönthetek. Az ismerőseim akik kimentek külföldre pár hónap alatt a semmiből elővirítottak egy lízing mentes BMW-t. Igaz nem egy újat, de egy használt középkategóriás BMW-t vagy Audit. És ezt pár röpke hónap alatt.
Na most, kiszámoltam, ha itthon maradok, akkor kb. 45-50 éves koromra lehet egy saját panel lakásom egy átlagos környéken. Akkor meg már minek? Addig kellene élvezni az életet és a luxust még mielőtt megöregszek. Autóm sosem lesz, marad a BKV. A magyar fizetésből sem az autó árát, sem benzint nem tudnék fizetni. Nyaralásokat is majd csak akkor fogok tudni megengedni magamnak, ha már végtörlesztettem a lakáshitel, azaz, kb. 20 év múlva -.-"
Akkor tulajdonképpen a semmiért fogok harcolni, ha itthon maradok? Egy panel lakás a minden amit itthon életem során teremteni tudnék.
Szerintetek megéri kimenni a külföldre, mint a haverjaim?
Imádom a pestieket, az a gonosz csúnya BKV, képzeld el vidéken mi van mondjuk egy 30-40 ezres városban, helyi busz két-három óránként van, gyakorlatilag arra jó, hogy ki lehessen vele menni Tesco-ba meg a kórházba, meg műszakváltáskor megy busz a nagyobb üzemekhez. Ez a "szolgáltatás" is csak munkanapokon, hétvégén ha nincs kocsid vagy mégy gyalog vagy biciklin. Csak az ekkora város már túl nagy ahhoz, hogy gyalog járj mindenhová, télen meg szopsz mert a kerékpár is kiesik, ha nem akarsz megfagyni vagy seggelni egy nagyot.
Hidd el, szívesen járnék én azzal a sz.r BKV-val.
Tudom, hogy a kérdés nem erre volt kihegyezve, csak ez mindig bosszant, hogy a pestiek sírnak, hogy jaj az a csúnya büdös BKV, az ötpercenként járó buszaival. pfjjj.
# 4:
De Magyarországon még BMW-m, sem Audim.
A P-s rendszámú 20 éves BMW-kkel a felső tízezer jár.
"Ha Magyarországon maradok, akkor egész életemben a semmiért fogok küzdeni?"
Ha így állsz hozzá, akkor biztosan.
"Az ismerőseim akik kimentek külföldre pár hónap alatt a semmiből elővirítottak egy lízing mentes BMW-t. Igaz nem egy újat, de egy használt középkategóriás BMW-t vagy Audit."
Ami egy 20 éves szakadt szar, és egyébként a roncstelepen végezte volna, ha nem veszik meg bagóért.
"Addig kellene élvezni az életet és a luxust még mielőtt megöregszek"
Mert ha kint dolgozol és élsz(!), akkor az ottaniakhoz képest luxusban élsz? Vagy ugyanolyan senki vagy, mint itthon, a 20 éves Suzukival?
A munkaalapú társadalom mentalitásának nem a jólét elérése a célja, hanem maga a munkavégzés, mert aki keményen dolgozik, az a magyarok szemében rátermett és megbecsülendő embernek számít. Az örökké tartó, kemény és megterhelő munkára a magyar embernek szüksége van, mert amíg van munka, addig büszke lehet magára, hogy ő a "keminyen dógozó kisember" és a többi ember ezért megbecsüli őt.
Ezért van az is, hogy a hideg futkos a hátukon egy olyan rémtársadalom elképzelésére, amiben a legtöbb munkát gépek végzik és kényelmes nyugalomban lehet élni. Egy ilyen társadalomban, ahol nem becsülik a kemény munkát, a keminyen dógozó magyar kisember is elveszti azt az egyetlen értékét, hogy ő hajt és teper egész álló nap.
https://www.youtube.com/watch?v=f9EXKeDdrgQ
Ajánlom ezt 2:15-től 2:29-ig.
"nekünk van munkánk és nekik nincs, és a munkánk sosem lesz kész."
Ez a magyar pszichológia egy érdekes szelete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!