A CEU rektor miért ír kőkemény politikai véleménycikket a New York Times-ba?
Figyelt kérdés
Én a CEU pártján voltam eddig és a kormány ellen, mert azt hittem itt az oktatásról van szó. De egy egyetem rektora ne politizáljon, főleg akkor ne, ha éppen az egyetemi oktatás függetlenségéért akar kiállni. Meg egyáltalán ne külföldön járassa le Magyarországot, meg miféle arogancia az, hogy megmutatja, hogy neki még erre is van hatalma, hogy a cikkét lehozzák a New York Times-ba? Akkor ezek után nem csoda, ha Orbán meg megmutatja majd neki, hogy neki mekkora hatalma van, egyébként jogosan Magyarországon. Miért nem tárgyal, vagy várja meg, hogy mi lesz, hiszen eddig semmi konkrétum nincsen, nem is a bezárást szavaznák meg, csak annyit, hogy legyen egy kormányközi megállapodás. Ez talán ördögtől való, végülis szuverén ország vagyunk.2017. ápr. 3. 11:47
21/22 anonim válasza:
Szerintem maradjunk annyiban, ha egy egyetemet kőkemény politikai okokból - és nem szakmai szempontok miatt - lehetetlenítenek el, akkor a rektornak a minimális jogai között is ott van hogy politikai véleményét kinyilvánítsa az üggyel kapcsolatban.
Miért nem tárgyal vagy várja meg?????
Mondj egy, azaz EGY példát az elmúlt ciklusból, ahol a kormány egy fajsúlyos törvény meghozása előtt - vagy után - ÉRDEMBEN, vagy egyáltalán bárhogyan is leült volna a valódi felekkel tárgyalni! Nem tudsz mondani. Ha tudsz is, oda bábok voltak beültetve, lásd pedagógusok.
22/22 anonim válasza:
Kérdező, nem vagy KDNP-s? Ők szokták, hogy mindenbe belepofáznak, de nekik nem szólhat vissza senki, mert azzal sérti a vallásos érzelmeiket. Csak ők a vallás mögé bújnak, de a stratégiájuk ugyanez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!