A CEU rektor miért ír kőkemény politikai
véleménycikket a New York Times-ba?
Figyelt kérdés
Én a CEU pártján voltam eddig és a kormány ellen, mert azt hittem itt az oktatásról van szó. De egy egyetem rektora ne politizáljon, főleg akkor ne, ha éppen az egyetemi oktatás függetlenségéért akar kiállni. Meg egyáltalán ne külföldön járassa le Magyarországot, meg miféle arogancia az, hogy megmutatja, hogy neki még erre is van hatalma, hogy a cikkét lehozzák a New York Times-ba? Akkor ezek után nem csoda, ha Orbán meg megmutatja majd neki, hogy neki mekkora hatalma van, egyébként jogosan Magyarországon. Miért nem tárgyal, vagy várja meg, hogy mi lesz, hiszen eddig semmi konkrétum nincsen, nem is a bezárást szavaznák meg, csak annyit, hogy legyen egy kormányközi megállapodás. Ez talán ördögtől való, végülis szuverén ország vagyunk.
Akkor kérlek mellékelt az általad értelmezett fordítást is. Nem összefoglalást, fordítást. Mert ezek szerint még sem érted...
2017. ápr. 3. 17:18
12/22 anonim válasza:
Szánalmas ez a napi sorosozas. A mellékelt angol nyelvű szövegben csak tények vannak és számomra is ez is megmutatja hogy az EU mennyire gyenge. Ha erősebb lenne akkor nem hagyná az EU hogy egy tagállamban ilyen diktatúra megvalósuljon.
2017. ápr. 3. 19:09
13/22 anonim válasza:
1) Ha az idézett rész szted ( felsőfokú nyelvvizsgával ) támadás, az azt sugallja, hogy ma már a felsőfokú nyelvvizsgát sem lehet komolyan venni.
2) "Miért nem tárgyal"
Mert nem fogadják. ( Próbált. )
2017. ápr. 3. 19:11
14/22 anonim válasza:
Felsőfokú nyelvvizsgával, fordítóként mondom, hogy semmi támadás nincs a cikkben, ez egy védekező reakció Orbán döntésére. A kérdés feltevőjeként kérdezném, hogy ha politikusok, politikai eszközökkel támadnak egy intézményt, akkor hogy tudnál védekezni ellene olyan cikkel, ami NEM politikai véleménycikk?
2017. ápr. 4. 02:02
15/22 anonim válasza:
Mint felsőfokú nyelvvizsgás a felsőfokú nyelvvizsgásnak, próbáljatok olvasni a sorok között. Arra kéri trumpot, és az európai parlamentet (amihez sok köze nincsen), hogy ne hagyják, hogy magyarország megússza ezt. De tulajdonképpen nem is tudom, miért igyekszem én itt veletek.
2017. ápr. 4. 06:52
16/22 anonim válasza:
# 15/15 Időpont ma 06:52
Azért vitatkozol, mert nem vagy képes belátni, hogy hülyeségeket beszélsz. De eleve ott indul, hogy megint Magyarország az aggresszor, és a védekezőnek kell magyarázkodni, hogy miért nem hagyja magát eltaposni... Így a századik alkalomnál már nem gyengén szánalmas a fideszes újhitgyüli próbálkozása.
2017. ápr. 4. 07:17
17/22 anonim válasza:
Ahhoz képest, hogy az egyetem (ami, csak leszögezném, Kelet-Európa legerősebb egyeteme, az ország tudományos szempontból legjelentősebb intézménye) kőkemény politikai támadás alatt áll, egy hazudozó, szemétkedő, fasizmusba hajló rezsim kezei között, ehhez képest iszonyat kulturált és tárgyilagos cikk. Egyszerűen nem hiszem el, hogy vannak épeszű emberek, akik egy töpörtyűzsírban és szotyiban fürdő kövér törpe pártján állnak, és nem a világ tudományos elitje mellett. A CEU mellett áll több ezer világhírű tudós, nobel díjas, az MTA, Corvinus, SZTE, ELTE, Harvard, Oxford, Cambridge, és a józan ész.
2017. ápr. 4. 09:31
18/22 A kérdező kommentje:
"Ha erősebb lenne akkor nem hagyná az EU hogy egy tagállamban ilyen diktatúra megvalósuljon."
diktatúra? fogalmad sincsen, mit jelent az a szó! Ha az EU nem hagyná, akkor nem lenne demokrácia az EU-ban.
2017. ápr. 4. 13:59
19/22 A kérdező kommentje:
"hogy tudnál védekezni ellene olyan cikkel, ami NEM politikai véleménycikk?"
szerintem egy rektor ne védekezzen politikai cikkel, az oktatás maradjon független a politikától, persze védekezhet a saját jogán, de más politikai tartalmat ne keverjen bele, de mondjuk amikor Bokros ott tanít, akkor már össze van keveredve a politika és az oktatás, tehát nincs min csodálkozni
2017. ápr. 4. 14:01
20/22 anonim válasza:
# 19/19 Időpont ma 14:01
Ha az oktatás maradjon független a politikától akkor a politika kussoljon az oktatásról. A politika pofázott bele a dolgába, hogy képzeled ezt?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!