Az SZTE-nek (Szegedi tudományegyetem), milyen a politikai beállítottsága, a diákokat, valamint az oktatókat (tanárok, dékánok, rektor), mind összességében az egész egyetemet, mind a karokat külön-külön nézve?
Én az SZTE-re járok komm.média szakra. Itt a bölcsészkaron NAGYON ciki fideszesnek lenni, a tanárok 90%-a erősen szidja a rendszert, vagy egyszerűen csak kussol. Ettől függetlenül vannak hithű konzervek és szélsőjobberek is, főleg a fiatalabb korosztályban. Ami nálunk még nagyon menő, az a Kutyapárt. :)
A GTK-sok (főleg a tanárok) viszont javarészt istenítik a Fideszt, és kb. minden második órán elmondják, hogy Magyarország jobban teljesít. Ezt onnan tudom, hogy nekünk is volt közgázunk, és mindig más tanár tartotta. :D
A TTIK-sok között pedig meglepően sok az LMP-szimpatizáns.
Én csak a BTK-ról tudok szót ejteni.
Több órán is van szó néha igen erős, de nem alaptalan kormánykritikáról. Továbbá az idősebb professzorok többsége szeret sztorizni a kommunista rendszerről (ki ilyen, ki olyan szemszögből) :)
Bár a legnagyobb igazságot az egyik idős professzorom mondta: minden rendszer lop, csal, hazudik; csak mind más mértékben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!