Miért tüntetnek az emberek egy fiktív dolog miatt, és miért írja minden újság, hogy be akarják záratni a CEU-t, meg tényként állítják, hogy a törvénnyel ellehetetlenítenék?
"MOST hoztak egy ilyen mondvacsinált szabályt"
Én tudom, hogy eddig nem volt ilyen szabály, de ettől még bepótolható és logikusnak tűnik. Attól, hogy eddig valamivel nem foglalkoztak, nem jelenti azt, hogy jó. Miféle érvelés ez? És bár nehézséget jelent, de nem mondvacsinált, szerintem teljesen ésszerű, hogyha valahol a világban pl. magyar diplomát adnának valahol, akkor ahhoz nekünk hozzá kéne járulnunk, hasonlóan itt igazából az ameriakiaknak kellett volna szerintem ezt korábban rendezni, de attól függetlenül, hogy ki kezdeményezi, a vége mindenképpen egy megállapodás kéne legyen. Lehet hogy ez adminisztratív nehézség, és jelenleg a CEU senkit nem zavar, de attól még ez a keretrendszer teremti meg, hogy ne leegyen akármi vissazélés semeliyk oldalról. Nem ördögtől való dolog ez.
"és fizikailag képtelen megfelelni neki, tehát be kell zárnia"
nem kell bezérnia, csak meg kell egyezni, de ha még ez nem is menne, akkor is legfeljebb csak egy diplomát ad, attól még működhet
Az utólagos, visszamenőleges törvénykezést még a legsötétebb diktatúrák sem szoktak meglépni. Ha tényleg ez zavarta az államot, akkor le kell ülni tárgyalni, és kitalálni hogyan működhetne a történet zavartalanul. Nem pedig statáriumszerű törvénykezéssel olyan szabályokat alkotni, szinte azonnali határidővel, aminek lehetetlen megfelelni. Az amerikai kormány nem jogosult egyetemekről tárgyalni, ott ez tagállami hatáskör, tehát ez önmagában teljesithetetlen. Kialakitani egy campust New Yorkban fél év alatt, ami szintén kritérium, szintén nevetséges, és értelmetlen. Egyik sem ad hozzá a magyar oktatás színvonalához, sőt, ha ellehetetleníti az ország legmagasabban jegyzett egyetemét, ami emiatt Bécsbe költözik, az elképesztően destruktív. Ha lett volna kampusza az USA-ban, akkor az lenne a nemzetbiztonsági érdek, hogy csak olyan egyetem működhet nálunk aminek nincs Európán kívül kampusza, a nemzeti szuverenitás kedvéért. Van rajta sapka, vagy nincs, az tökmindegy, mert ez egy boszorkányüldözés, és ez teljesen nyilvánvaló mindenki számára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!