Az hogy lehet, hogy Kádár elvtársat annyira szerette a magyar nép, hogy még testőrök nélkül is közéjük mert menni és senki nem bántotta?
Bezzeg Orbán testőrökkel, meg a TEK-kel sem mer kimenni az emberek közé. A Gyurcsányit is leköpték. Orbánt is le fogják még.
A képek nem hazudnak.
Mindenkinek volt munkája."
Ismered a mondást? Ha nem mindjárt meg fogod.
1. Mindenkinek volt munkája.
2. Bár mindenkinek volt munkája, senki sem csinált semmit.
3. Bár senki sem csinált semmit, a tervet 100% fölött teljesítették.
4. Bár a tervet 100% fölött teljesítették, mégsem lehetett semmit kapni.
5. Bár nem lehetett semmit kapni, mindenkinek megvolt mindene.
6. Bár mindenkinek megvolt mindene, mégis mindenki lopott.
7. Bár mindenki lopott, mégsem hiányzott soha semmi.
(Forrás: https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__73..
Vagy csak nem szánnak rád időt.
Írhattam volna én is, de ezeregy helyen ki lett már tárgyalva korábban. A numerus clausus nem "zsidótörvény" volt, a hazai németségre, sőt, a magyarokra ugyanúgy vonatkozott, mint minden hazai nemzetiségre. Ahogyan HakapeszM leírta ezt.
Pláne nem az első, ahogyan Jeffrey hosszabban ki is fejtette, sem a világon, még csak Európában sem. Ami fontos adalék, és kimaradt, hogy a felsoroltakon túl, az amerikai egyetemeken is élt ez a gyakorlat. Igen. Ott. Előbb, mint itt az "első zsidótörvény" bevezetésének évszáma. Már csak ezért is groteszk az ilyen nevesítés, de inkább csak célzott politikai maszatolás.
Más pedig leírta azt is, hogy a törvény által előírt kvóta a valóságban sosem valósult meg. Végig magasabb maradt a zsidó származásúak százalékos aránya a felsőoktatásban, mint a "megengedett", még annál is, mint amire amúgy később enyhítették a törvényi korlátozást.
A magyar állam pedig senkit nem deportáltatott, a német megszállásig, és a bábkormány felállításáig.
Tehát nekem semmit nem kell hozzátennem, mindent elmondtak előttem. Akkor meg csak hogy én is ott legyek, nem fogom leírni.
Na de akkor ha már így családiasan megint itt vagyunk Pro.
Most gyakorlatilag nem kritizáltad a Numerus Clausust, inkább relatívan tekintve írtál róla. Most akkor zendítsek rá hogy "A Pro Patria nem fasiszta csak a Numerus Clausus az rendben van, mert Amerikai minta."?
Na ez kb, hogy azt hallasz meg amit akarsz, azt olvasod amit akarsz. De ez nem jó fogalmazás igaz, inkább csak úgy könyveled el, hogy én azt gondlom amit írtál csak álszentségből terelek. Vajon mért választottam a végére az anyázást.... :-)? Mostmár erre kéne rájönnöm, na mindegy. Azonkívül ott semmibe nem érzel kényszert a kijavításra, belekötésre, le is írod. Minden híd két végű, ha én itt követek el baklövéseket más a másik oldalán.
59%-os zsenikém akkor megint én teszlek rendbe: miért a több évtizeddel korábbi Horthy-érával akarod megint összehasonlítani a kádári diktatúrát? Miért nem mondjuk a honfoglalás kori társadalmi berendezkedéssel? Vagy a jobbágyok helyzetével? Vagy valami más teljesen nem releváns témával? A Kádári rendszert az akkori alternatívákkal kell összevetni: például a nyugati típusú demokráciával, ami a hiteleivel finanszírozta a kommunizmusnak nevetett, aztán szocializmussá átkeresztelt hatalmas társadalmi és gazdasági "sikert".
Kezdem azt hinni, hogy te csak egy troll vagy. Komolyan, szerinted azért jó a Kádár rendszer, mert tudsz mondani vele megegyező vagy nála rosszabb dolgokat? Akkor tényleg mondjuk tök jó dolog volt Kádár alatt élni, hiszen ott volt mondjuk még másik nála több tucat véresebb kezű diktátor is Nérótól VIII. Henriken át Hitlerig. Hát f..asza.
'A nagyokosoknak büdös volt a proletárdiktatúra.'
Aha, kenjük másra...
A proletárdiktatúra magában hordozta a bukás csíráit.
Volt szatellit-államokban is biztos a fejesek intézték el...
#49: Nyilván: [link] Hruscsovék vezették az egész brancsot. Az oroszok máig előttünk járnak a kapitalista úton. Ott sokkal durvább dolgok mennek, sokkal kiterjedtebbek a polgári szabadságjogok, tehát a nyomorultak terrorizálása, megalázása, mint itt. Mi még csak próbálunk utánuk caplatni...
Nálunk a kamatgyarmatosítás volt a fő csapásirány, az oroszoknál az áruhiány, a lengyeleknél vallási téboly...
Az ukrán Csernobil idején Bős-Nagymarost nyomatták. Mindkettő az áramszolgáltatást szabotálta. Sztálin idejében sokkal kevesebbért kiment a fekete autó...
cui bono? Ki járt jól vele? Tán a proli? Igazi iparos ma kevesebb van, mint a maszek világban. A multinak meg tökmindegy hová megy.
Az értelmiség restaurálta a kapitalizmust, hogy polgári életet élhessen. Kb. mint a Horthy-érában. Soroljam, mi mindent nyertek a szoc. felszámolásával az "értelmiségi" családok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!