Mit tett a Fidesz új adók és megszorítások kitalálásán és bevezetésén felül?
"Na de itt van még ugye esetedben az az elképesztő elem is, hogy annak aki kérdezi sem hitted el, hogy nem is azt kérdezi."
- _Utólag_ hozzácsatolt magyarázat a kérdéshez, miután jött egy váratlan és pofoncsapás-szerű kijózanító válasz rá, ezernyi dologról a benne kérdezettekkel kapcsolatosan. Hogy a jól bekészített megmondásából ne kelljen visszalépni, hirtelen egy sehol, említészszerűen sem megjelenő tartalom lett előtérbe tolva. Ez így nem engem minősít. Akárhogy is forgatod, ez kocka marad.
Jah, és a most _újra_ felmutatott válaszokra való reagálás cirmoscicához hasonlatos kerülgetése csak még meggyőzőbbé tesz az általam mondottakat. Ezt utólag is köszönöm.
Tudod, a "győzelmet" nem elég bemondani. Azt nem aszerint osztják.:)
"hirtelen egy sehol, említészszerűen sem megjelenő tartalom lett előtérbe tolva."
Nem nevezném hirtelennek mikor már a kérdező alapvetően a kezdő kérdésben belefonglalta pontosan mire gondol: "a költségbevetésbe folyó pluszpénzekből vagy olyan pénzbeáramlásnak köszönhetően történt...".
De jó, mondjuk ezt te nem láttad, vagy nem értetted, de akkor mégis meg lett menet közben? Na akkor onnatól lehetett vonla ám a kérdésre 'érdemben' is végre válaszolni miért is nem tetted? És akkor így most ismerted be hogy nincs rá válaszod köszi! És ezt próbáltad a nagy oldalakon átívelő mellébeszélő hadműveleteddel elkerülni, hogy ez kibukjon;) Nem tudsz méltósággal sem anélkül alul maradni az abaj pedig az cikibb amit itt helyette elkövettél hidd el te is érzed szerintem valahol.
"a költségbevetésbe folyó pluszpénzekből vagy olyan pénzbeáramlásnak köszönhetően történt..."
- Én pedig felsoroltam egy halom dolgot, ami _nem_ ezeknek eredménye, még akkor is, ha te nem olvastad el, és próbálod margóra tolni. Van egy rossz hírem: hogy te úgy teszel, mintha nem lenne ott, attól még ott van, és más látja.
"Na akkor onnatól lehetett vonla ám a kérdésre 'érdemben' is végre válaszolni miért is nem tetted?"
- Válaszoltam, sőt, a válaszokat csak a te kedvedért, újra bemásoltam, és sokadjára sem élsz a reakció lehetőségével. Hiteltelen vagy.
"És akkor így most ismerted be hogy nincs rá válaszod köszi!"
- És hazudsz is. Virtuálisan leköptelek.
"Én pedig felsoroltam egy halom dolgot, ami _nem_ ezeknek eredménye, még akkor is, ha te nem olvastad el"
És ki kérdezte?
Akkor te tényleg ennyire duplanullás vagy. Nem kérdezte senki azt ami szerinted nem ezeknek az eredménye nem fogod fel már soha? Egy fél sort nem találsz ami kérdezi mi nem ennek az eredménye. Ezt a részt te találod ki magadnak mert te erre akarsz válaszolni.Az volt a kérdésben egyértelmű jelentéssel bíróan mi az ami "költségbevetésbe folyó pluszpénz", "pénzbeáramlás" de nem sarc! És ezt ennyire nem érted?Tényleg ennyire rossz állapotban vagy?
Tudod mit? Esélyed van még fuusál neki mégegyszer figyelj nagyon, a vitatott kérdésünk szintjét én önhatalmúlag bocsánat már akit illet lentebb viszem a szintedre. De vigyázz most mit reagálsz,mert ennél lentebb nincs szint, most sajnos már végleges következetés levonás történik majd az állapotodat illetően.
Na képzelj el egy nagy doboz ami a Fidesznél van. Sikerült?jó. Ő tud abba tenni és belőle kivenni. Abban van Magyarország pénze. Nem villamos érts meg, nem csok, nem rezsicökkentés, nem stadion mert ez egy pénzes doboz, persely mondjuk. És mindent abból vásárolunk mi magyarok.
A kérdés, hogy tehát abba a pénzes dobozba ami most a Fideszednél van
be, azaz befelé,nem kifelé, *befelé* ("költségbevetésbe folyó pluszpénz", "pénzbeáramlás") tehát
'b e f e l é'
milyen pénz került amire azt lehet mondani, hogy
ez a pénz bizony csakis a Fidesz más kormányoktól különbfantasztikus kormányzása miatt került bele. Más kormány ilyen pénzt vagy ennyit ebből a pénzből nem tett bele őelőtte.
Van ilyen pénz? Tudsz ilyenről? Na ezt kezdd el sorolni végre, más nem érdekel itt senkit, ne terelj már itt össze vissza száz oldalon át, ezt sorold.
Fuh leizzadtam szerintem, ha ezt sem érted meg irány a kacsaúsztató mert ne haragudj,ez valami kezelendő állapotod akkor. Ha nem tudsz így sem válaszolni végre a nagy gerinctelenséged okán csak úgy virtuálisan de duplán köpd már szembe magad helyettem köszi.
"Az volt a kérdésben egyértelmű jelentéssel bíróan mi az ami "költségbevetésbe folyó pluszpénz", "pénzbeáramlás" de nem sarc!"
- Azt a micsoda cut+copy munka! Helyesen az szövegkörnyezetben elhelyezve, eredeti értelmében a mondat:
"mindez kizárólag "népnyúzás" árán a költségbevetésbe folyó pluszpénzekből vagy olyan pénzbeáramlásnak köszönhetően történt amit később vissza kell fizetnünk"
- Bemutattam, hogy nem. 1) Az agyonadóztatás lózungrájra rácáfoltam. 2) A megemelt szociális kiadások nagyságrendekkel magasabbak (csak százezres nagyságrendben a napi háromszori étkeztetés, vagy ugyanígy a százezres nagyságú tankönyvtámogatás), mint amit néhány bevezetett új adónem önmagában indokolttá tenne - főleg, hogy tartalmaz több adó_csökkentést_ is.
Egy példa, csak 50 ezer forint 200 ezer emberre (nagyjából ez fedi le a közfoglalkoztatást) 10.000.000.000 Ft minden hónapban(!), újra és újra. Számold ki egy évre. Így viszonyítsd az eddig felsorolt példákhoz is a számokat, majd tedd a másik oldalra az adókat, amiknek legtöbbje kevesebb, mint 1%, és sok soha elő sem jön egy átlagos ember életében.
Vagyis _nem igaz_ azon állítás, hogy "agyonadóztatással bárki tud" osztogatni. Ritka az, még itt, gyk-n is, amikor egy állításbe egyszerre ennyi sebből is vérzik.
3) Szemléltettem, hogy a kérdésben is előhozott, közhely manyup pénzösszege milyen részt jelent egy állam költségvetésében. 4) Bemutattam, hogy az államadósság ennek _ellenére_ nem ugrott meg, ami mutatja, hogy nem fedezet nélküli, fenntarthatatlan osztozkodásról van szó.
Válasz semelyikre sem volt. Egyáltalán. Nem is vársz, egyre inkább csak trollkodást fedezek fel benned.
"ez a pénz bizony csakis a Fidesz más kormányoktól különbfantasztikus kormányzása miatt került bele. Más kormány ilyen pénzt vagy ennyit ebből a pénzből nem tett bele őelőtte."
- Milyen más bevételi forrása van egy államnak az adókon kívül, szerinted? Minden, ami "a doboz pluszját" adja, azok az adók. Értelemszerűen és eredendően. Minden kormánynak, mindenkor. Ha munkahelyeket hoz létre? Adóznak a munkavállalók. Ha felpörgeti a kereskedelmet? Adóznak a fogyasztás után. Ha vállalkozásokat hív be? Iparűzési adót fizetnek be. A bankszektorra, a multikra kivetett adó, és minden egyéb bevétel az állam számára kizárólag az adót jelenti.
Nyilvánvalóan minden pénzbevétel az adók valamilyen formájából származik. Ezzel most felfedezted a kereket. Minden állam, minden kormányában, mindig.
Ez teljesen idióta megközelítés, hogy mit tudna felmutatni, ha eltekintünk az adóktól. Minden adóból jön létre.
Amiben sikeresebb? A felületek kiválasztása a kivetett adókra, az adóbevételek helyes felhasználása, és az államadósság kontroll alatt tartása - értsd, a hitelből finanszírozott jóléti intézkedések helyett a tényleges gazdasági teljesítményre való felépítés. Amit mutat a költségvetési hiány alacsony volta.
Micsoda nem várt meglepetés az 5. oldalon. A propatria 45% hozzászóló többi szokásos, nem kérdezte a kutya se de én el akatom mondani dolog között végre egy mondat erejéig a topik kérdésre is ragált!
"Amiben sikeresebb? A felületek kiválasztása a kivetett adókra"
És még egyetértünk ráadásul,igen sikeresebben adóztatják szanaszéjjel a magyarokat (különös figyelmet fordítva a legcsóróbb rétegre), és igen tényleg felülmúlnak minden előző kormányt:DDD.
Én értem miért is próbáltad ezt ennyire görcsösen elkerülni, tényleg a szokásos fityesz propi mennyivel jobban hangzana már:D. Ez nem egy 'Tudta?' plakátra illő sikerszöveg az tény. 45 hsz tejóisten na hát ennyi. Kijött végre!
"És még egyetértünk ráadásul,igen sikeresebben adóztatják szanaszéjjel a magyarokat (különös figyelmet fordítva a legcsóróbb rétegre), és igen tényleg felülmúlnak minden előző kormányt:DDD."
- Alátámasztás, érvelés? Minek az egy vitában. Elég, ha csak átadod az ezerszer hallott lózungokat, az ismétléssel válnak igazzá.
Az is erősen megmutatja a nagyképűséged mögötti üres hátteret, hogy semmit nem írtál reakcióként semmire. Többekközött abból a gondolatmenetből is, ahonnan idéztél, egyetlen sort vágtál ki - a többivel együtt már bukna az állításod.
Köszönöm a részvételt.
"Ne elégedetlenkedj már, hisz egy követ fújunk végre kibökted, jól megizzadtam érte."
- Ha nem jön össze, amit akarsz, akkor belehazudod? Hány réteg bőr van még az arcodon...?
"Csak te azt mondod a fidezses pátosszal óóóóó a felületeket jobban választja meg...... én meg azt tárgyilagosan szerteszéjjel adóztat"
- Pofázhatsz itt "tárgyilagosságot", egy árva tényszerű adatot, alátámasztást, valós közlést, számszerűsítést - semmit nem mutattál fel. Egyedül _én_ tettem ezt meg, és épp ellenkezőjét mutattam be annak, mint amit te súlytalanul a levegőbe dobálva állítasz.
"Az én agyam nem igen lesz fogékony ebben az életben arra a pártimádatra ami nálad játszik. Nem hogy a fideszt egy ilyen világkorrupt, hazug pártot, de a létező legtisztább és legbecsületesebbet sem tudnám soha imádni mint te a fideszt. Nem is értem őszintén mi ez, mi történik ilyenkor egy emberrel mikor ilyen elvakult csőlátású rabjává válik egy szaros pártnak."
- Nagyon kellemes ezt úgy olvasni, hogy közhelyessé ismételt politikai lózungok alátámasztás nélküli dobálásán kívül semmi nem hangzott el tőled, mint egy igazi pártfanatista, amivel szemben én megerősítettem a mondandóm minden tartalmát - ráadásul egyszer nem szavaztam a Fideszre. Hiteltelen vagy.
"egyszer nem szavaztam a Fideszre."
Áhhá, ez a durva értelmezési képtelenséged végig annyira keveredik valami szokatlan ilyen kis tipikus infantilis feleselős stílussal, hogy meg is fordult a fejemben, hogy valami kis hülye iskolás lehetsz még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!