Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit tett a Fidesz új adók és...

Mit tett a Fidesz új adók és megszorítások kitalálásán és bevezetésén felül?

Figyelt kérdés
Magyarország pénzügyi helyzetén javított állítólag, az államadósság is csökkent stb. De mikor mindez kizárólag "népnyúzás" árán a költségbevetésbe folyó pluszpénzekből vagy olyan pénzbeáramlásnak köszönhetően történt amit később vissza kell fizetnünk (pl. manyup vagy letelepedési kötvények)az nevezhető sikernek? Nem inkább kifejezett kudarcnak?
2017. márc. 17. 20:07
1 2 3 4 5 6
 31/52 Pro Patria ***** válasza:
0%

Hány accountod van?:) Valahogy furcsa, hogy párperces eltérés van a két válasz között.

"A kérdés nem az, hogy a beszedett extra adókból kiket és miket finanszíroznak."

- Egy _halom_ dolog van rajta, aminek köze sincs az adókból való finanszírozottsághoz. Villamosszerelvények, vonatgyártás, csuklós hibridbuszok, egy rakás dolog.

"Mert soha nem látott mennyiségű és mértékű adókat kivetni a teljes lakosságra"

- Ez már önmagában nem valós állítás - hogy keményebb kifejezéseket ne használjak rá. Többedjére, ha már a hülyeség ismételgetve van, legyen a cáfolata is:

Összesen van Magyarországon ma 60 különböző adónem - Németországban 59 -, és ennek jelentős része egy átlagos ember életében sosem jön egyébként elő. Fizetsz te például kamarai díjat? Ezeknek legnagyobb része egyébként az 1%-ot sem éri el, és statisztikailag egy állam működésében kimutathatatlanok. Van olyan is közöttük, amit mindössze 2400 személy fizet be az országban.

"Már vért izzadt te te nem akarod érteni hogy azt az értékteremtést érdeklődi ami a költségvetésbe befolyó pénzben jelentkezik és a fidesz ebben valmit jobban csinált bármelyik őt megelőző kormányoknál hisz adóztatni akárki tud."

- Nos, kétlem, hogy volna-e akkora mértékű, mint a tízmilliós támogatás csak egy családra számolva (ezt szorozd be ezerrel, tízezerrel), a napi étkeztetése százezernyi óvodásnak, bölcsődésnek, háromszor, az ingyenes tankönyv minden iskolásnak - számold ki -, a GYED+ több évi finanszírozása az otthonmaradó szülőnek, az adó_csökkentés_ az alapvető élelmiszerek ÁFÁ-jában, a 16%-ra _csökkentett_ SZJA, a három gyermek után _adómentessé_ tett családi jövedelmek, a minden állami szektorban (egészségügyi, közalkalmazotti, pedagógusi, rendvédelmi, közlekedési dolgozók) megemelt bérezése (havi szinten újra és újra kiadást jelentően az államnak, nem egyszerű pénzelvonásként), a megnövelt minimál- és szakmunkásbér, és mindezt úgy, hogy az államadósság szinte stagnáló pályán van.

És kérlek, hanyagoljuk azt a 7 évvel ezelőtti háromezer milliárd magánnyugdíjt... Ez olyan összeg egy állam költségvetésében, ami pillanatok alatt elfolyik. Csak egészségügyre évente(!) ennyi, a GDP 10%-a megy el nálunk. Éves szinten Magyarország megtermelt nemzeti összterméke 30.000 milliárd, hangsúlyozom, minden évben.

A számok nem téged igazolnak. Ezt elkönyvelheted győzelemnek, magatok között meg is ünnepelhetitek, de a valóságon ez nem változtat. Én pedig nem vagyok nárcisztikus, hogy meggyőzésre hajtsak, elég nekem, ha leírom a tényeket.

2017. márc. 24. 18:40
 32/52 anonim ***** válasza:

Én már nem akartam válaszolni bocsánat, csak újfent ugynazt fújod. Ez megint semmi amit kérdezett a kérdező nem érted meg. Sorolod a népjóléti adakozást, ennyi adózásból jut arra is valami oké de nem paszol a kérdéshez, nem ezt kérdezték ennyire egyszerű.

Az egyetlen amire lehet érdemben reagálni a villamos gyártás lenne ha, és akkor itt anagy ha!

Ez nem most jelentkezik, a jövő zenéje mikor ez a GDP-n mutatkozhat. Ez most még nem állja meg a helyét. Most épp ellenkezőleg, az ilyen dolog éppen beruházást igényel szóval még ez az egy értékelhető említésed is sántít és helytelen itt mint válasz. S kevés is lenne a fideszt emiatt jobb kormánynak titulálni bárkinél. Azzal együtt, hogy drukkolok remélem bejön majd a dolog, hisz saját termék előállítás lenne ami szuper.

Összes többi ugyanaz a nóta, nem válasz megint ide. sajnos.

2017. márc. 24. 20:40
 33/52 Pro Patria ***** válasza:
0%

"Sorolod a népjóléti adakozást, ennyi adózásból jut arra is valami oké"

- Láthatóan te nem értettél meg _semmit_ abból, ami ott kifejtettem. Többször nem írom már le.

"Az egyetlen amire lehet érdemben reagálni a villamos gyártás lenne ha, és akkor itt anagy ha!

[...] még ez az egy értékelhető említésed is sántít és helytelen itt mint válasz."

- Mi?? Kész, ez mostmár hivatalos diagnózis. Túl hülye vagy ahhoz, hogy értsd, amit írok. Semmilyen villamosgyártásról nem beszéltem. Villamosok _beszerzéséről_ volt szó a hozzászólásomban. És még nagyképűen oda is veted elém, hogy "ez is sántít" - nem veszed észre hogy milyen helyzetet kreálsz magad köré az arcoskodással?! Nincs annál visszataszítóbb, mint amikor a hülyék nagy elánnal vallják fölényes igazukat, és még ki is domborítják a mellüket, mint te, miközben a nagy csinadratta díszmenetben a szemüket kiszúró banánhéjon is képesek elvágódni, amit észrevennének, ha nem hordanák úgy fent az orrukat, hogy abba már az eső is beleesik...

Ez ennek a példája.

Egyszerűen nem vagyunk egy színvonalon. Kár beléd ölni az időt, ez világossá vált.

2017. márc. 24. 21:35
 34/52 anonim ***** válasza:

Jaj de hát már megint csak súlyosbítasz, minden beszólásoddal sikerül eggyel.Nem érted a kérdést, nem érted amit te írsz, nem érted amit válaszolnak. Így írtad:

"Villamosszerelvények, vonatgyártás, csuklós hibridbuszok, egy rakás dolog"

Háborogsz, hogy nekem e címszavakból a villamosgyártás amivel a kormány mostanában Etiópiában kísérletezik beugrik, de te nem erre gondoltál? S zavarodban gyorsan lehülyézel, pedig most éppenséggel helyetted nekem viszont akkor eszembe jutott valami ami a kormány mellett szólhatna, hab a tortán.

Másrészt megint, ha te a beszerzésre gondoltál újra leigazoltad a szövegértés felfogás problémádat hát gratulálunk neked ehhez így sokadjára. Mr megint a kiadással példálózol mikor ténylegesen ezredszerre a bevétel oldalt kérdezik és te nem nem nem és nem bírod érteni.

"túl hülye vagy ahhoz, hogy értsd, amit írok."

"Egyszerűen nem vagyunk egy színvonalon. Kár beléd ölni az időt, ez világossá vált."

Hát sajnos ez nem így működik, hogy beégünk mint a rongy aztán meg így akarunk szépíteni. Ez az erőlködés csak súlyosbít mindent hidd el. Ha gyengébb értelmű vagy vagy attól még az maradsz akkor is ha nagy pánikolva másokat próbálnál hülyének beállítani magad helyett. A válaszaid úgyis visszaolvahatóak, a számodra oly kínos dolog ott van bennük. Fenn marad az örökkévalóságnak:D

2017. márc. 25. 11:29
 35/52 Pro Patria ***** válasza:

"Nem érted a kérdést, nem érted amit te írsz"

- Te most belém akarod beszélni, hogy _én_ nem értem, amit _én_ írok? Na jó, ez r csak trollkodás, ilyen keveset senkiről nem feltételezek...

"Villamosszerelvények, vonatgyártás, csuklós hibridbuszok, egy rakás dolog

-> Háborogsz, hogy nekem e címszavakból a villamosgyártás"

- És az mondod, hogy nekem nincs szövegértési képességem? Amikor egy ilyen egyszerű mondat értelmezése is problémákba ütközik nálad? És még van arcod...?

Egyáltalán végigolvastad te annak a tartalmát, amiről vitatkozni próbálsz? Mert ha így lenne, nem futottál volna most lyukra. Eszedbe sem jutott ilyen?

A kérdésben semmi olyan nincs, hogy milyen bevétele van az államnak, sem a kérdésben magában, sem a magyarázó részben. Hogy nem számítottál ilyen válaszra, amit tőlem megkaptál, és ami betonfalként csattant az arcodba, majd most belekényszerítesz ott nem lévő tartalmat a kérdésbe, hogy kiutat keress, az önmagában is nevetséges jelenség, de hogy ehhez még milyen alpáriság is társul, ami a nem tervezett pofáraesés miatti meglepettség és düh leplezője, az végképp mélypontba húzza a kommunikációs készségedet...

"hát gratulálunk neked ehhez így sokadjára."

- Te, és a párhuzamos accountod?

"Hát sajnos ez nem így működik, hogy beégünk mint a rongy"

- Nem égettél be te rajtam semmit, most is bemásolhatnám bármelyik hozzászólásomat, éles kontraszt ütközik ki velük, hogy amíg te magadat ajnározod, és ünnepled, nulla háttérrel, addig én próbálom a szintedhez igazodva elmagyarázni a dolgokat, míg te ünnepelsz tovább, érvek nélkül.

Olyan vagy, mint a meztelen király. Fújatod a harsonákat, hinted magadelé a virágszirmokat, és nem veszed észre a nevetségessé válásodat, amit csak mind egyre jobban emel tovább a nagyképű, hatalmas magabiztosságod...

2017. márc. 25. 12:51
 36/52 anonim ***** válasza:

Nahyon egyetértek a kérdés kiíróval de ettől sem ő sem az öszes többi aki egyetértett vele nem tudok lenni, ne fájjon azért nagyon. Ez is milyen szánalmas védekező mechanizmus már. Mert hát bizonyosan csak egy ember lehet aki veled nem ért egyet csak 150 fiókja van, értjük hogy jól esik ezt hinni:DDDDDD.

Nem tagadom le szórakoztat az, hgy ennyire súlyos lebőgés után nem bírsz veszíteni és írod újrra és újra. Égeted magad tovább és még tovább. Még mindig állítod más a kérdés mint ami. Még mindig egyetlen szóval nem bírtál reflektálni rá érdemben, de már tweleömöltél 3 oldalt. Van még valami ami egyáltalán ne ide tartozik de mégis még elmondanád nekünk? Én meghallgatlak :D.

2017. márc. 25. 13:27
 37/52 Pro Patria ***** válasza:

Elég szokatlan, hogy néhányperces időeltéréssel érkezik egymásután a két válasz, méghozzá akkor, amikor a kérdező sarokba szorul, és külső megereősítésre van szüksége a vitában. Ami ráadásul még csak nem is vita.

?Nem tagadom le szórakoztat az, hgy ennyire súlyos lebőgés után"

- Milyen lebőgésről írsz? Mert attól, hogy az ismétlő sulykossal ezt a hatást akarod kelteni, még nem lesz igazabb.

"Még mindig egyetlen szóval nem bírtál reflektálni rá érdemben"

- Ellenkezőleg. Hosszan és részletesen kifejtettem, mik voltak a kormányzás eddigi eredményei - amit el sem olvastál. Mint a látványos megcsúszásod bemutatta azt részedről az előbb. Hosszasan elemztem, miben és hogyan bukik meg az az elmélet, hogy "agyonadóztatásból" lenne minden, illetve ezt magát is több ponton betámadtam, alátámasztott érveléssel.

Válasz ezekre sem érkezett.

Csak arcoskodás, fölényeskedés, és visszataszító gusztustalanságban megmutatkozott nagyképűség, a megbicsaklások mellett is megtartott, sőt, egyre növelt önhittséggel.

Ami az ellenérvek és az általam leírtakra adandó válaszreakciók hiányát volna hivatott elfedni. De nem működik, magadon kívül senkit nem győzöl meg ilyen látványosan üres, feltöltetlen kommentek végigolvasása, és ezeknek az enyéimmel való párhuzamba állítása után. Nekem ennek tudata elég.

2017. márc. 25. 14:22
 38/52 anonim ***** válasza:

"Elég szokatlan, hogy néhányperces időeltéréssel érkezik egymásután a két válasz, méghozzá akkor, amikor a kérdező sarokba szorul, és külső megereősítésre van szüksége a vitában."

Elég szokatlan lehet neked akkor, hogy valaki válaszolt egy kérdésre, és én még anno ugye7-es(08:03) voltam, és utána követi a válaszokat és neadjisten újra válaszol mikor úgy érzi te nem így csinálod? Hogy csinálod akkor mondd el hadd tudjunk már jobban gyakorizni mi is.

Valahogy ezt is akkor ugy benézted, mint a kérdést nem? :DDDD. Na de és akkor most mivel fogod vigasztalni magad ezután?

"Hosszan és részletesen kifejtettem, mik voltak a kormányzás eddigi eredményei "

Hosszan és részletesen kifejtettük ketten is, hogy mi a kérdés. Érdekelt? Dehogy is mivel a kis válaszaidat mindenképp ide akartad erőltetni ehhez a kérdéshez.Te jobban tudod annál aki kérdez hogy mit kérdez felfogod ezt amúgy? Erre kérdezik hogy 'noooormáááális?:D.

2017. márc. 25. 15:25
 39/52 Pro Patria ***** válasza:

"Hosszan és részletesen kifejtettük ketten is, hogy mi a kérdés. Érdekelt?"

Ez a kérdés:

"Mit tett a Fidesz új adók és megszorítások kitalálásán és bevezetésén felül?"

-> Hol van ebben az, amit az erre korrektül válaszoló hozzászólásom _után_ bele akarsz erőltetni, hogy ne kelljen szembesülni vele még véletlenül sem? Még csak el sem olvastad, és így akarsz te fölényeskedni - szánalmas személyiség.

Akkor talán a magyarázószövegben lenne, ami állítasz? Nézzük:

"Magyarország pénzügyi helyzetén javított állítólag, az államadósság is csökkent stb. De mikor mindez kizárólag "népnyúzás" árán a költségbevetésbe folyó pluszpénzekből vagy olyan pénzbeáramlásnak köszönhetően történt amit később vissza kell fizetnünk (pl. manyup vagy letelepedési kötvények)az nevezhető sikernek? Nem inkább kifejezett kudarcnak?"

-> Nincs. Ez így csak utólagos pofázás, hogy ne kelljen elismerned, amit bemutattam.

Magánnyugdíj? Bemutattam, mekkora gazdasági szerepe van 3000 milliárdnak, ez a 7 év bevételeihez képest nincs meg magában 1,5%.

"[...] hanyagoljuk azt a 7 évvel ezelőtti háromezer milliárd magánnyugdíjt... Ez olyan összeg egy állam költségvetésében, ami pillanatok alatt elfolyik. Csak egészségügyre évente(!) ennyi, a GDP 10%-a megy el nálunk. Éves szinten Magyarország megtermelt nemzeti összterméke 30.000 milliárd, hangsúlyozom, minden évben."

Erre sem volt válasz.

Lássuk, mi volt még. Kirúgtam a pallót azalól, hogy "agyonadóztatásból" lenne fedezve mindez, egyfelől magát a lózungot is:

"Összesen van Magyarországon ma 60 különböző adónem - Németországban 59 -, és ennek jelentős része egy átlagos ember életében sosem jön egyébként elő. Fizetsz te például kamarai díjat? Ezeknek legnagyobb része egyébként az 1%-ot sem éri el, és statisztikailag egy állam működésében kimutathatatlanok. Van olyan is közöttük, amit mindössze 2400 személy fizet be az országban." -> Ennyi. Ehhez nem is kell mit a továbbiakban hozzátenni.

Erre sem volt válasz.

Bemutattam, hogy nagyságrendileg milyen és mennyiféle kiadást jelentenek a bevezetett szociális intézkedések, amik ésszerűen belátva nem lehetnek annak a néhány új adónak a következményei (lásd fentebb!), főleg úgy, hogy - mint bemutattam - ezeknek egy része éppen adócsökkentés.

"Nos, kétlem, hogy volna-e akkora mértékű, mint a tízmilliós támogatás csak egy családra számolva (ezt szorozd be ezerrel, tízezerrel), a napi étkeztetése százezernyi óvodásnak, bölcsődésnek, háromszor, az ingyenes tankönyv minden iskolásnak - számold ki -, a GYED+ több évi finanszírozása az otthonmaradó szülőnek, az adó_csökkentés_ az alapvető élelmiszerek ÁFÁ-jában, a 16%-ra _csökkentett_ SZJA, a három gyermek után _adómentessé_ tett családi jövedelmek, a minden állami szektorban (egészségügyi, közalkalmazotti, pedagógusi, rendvédelmi, közlekedési dolgozók) megemelt bérezése (havi szinten újra és újra kiadást jelentően az államnak, nem egyszerű pénzelvonásként), a megnövelt minimál- és szakmunkásbér, és mindezt úgy, hogy az államadósság szinte stagnáló pályán van."

Válasz ezeknek egyikére sem volt, szintén.

Szóval ha ennyi ponton törtem le a szarvadat, akkor lehet, hogy inkább lapulj meg, mint az a bizonyos a gazban, mert nemhogy semmi, lereagálható kifejtés nem jött tőled (mire szóljon a válaszom tehát?), de az enyéimet is figyelmen kívül hagytad. Kellemetlen, ugye?

Elhiszem.

Talán kármentésként fogod fel a kívülről szemlélt megítélésedben, ha önbizalommal leplezed mindezen fentieket, de hidd el, ettől az arroganciával telt fölényeskedéstől így csak mélyebbre vergődsz a mocsarában.

"Te jobban tudod annál aki kérdez hogy mit kérdez felfogod ezt amúgy?"

- Ezt éppen _te_ játszottad el, nálam. Úgyhogy inkább ezt ne... Ezt nagyon ne.

2017. márc. 25. 17:33
 40/52 anonim ***** válasza:
Kapiszgálom a helyzeted.Aki egy egyszerű kérdés jelentésését ennyire nem érti, nem képes bevétel és kiadás között a különbözőséget felfogni(óvodás, vagy bölcsődés szint?) az azt sem fogja megérteni, hogy nem érti és abban a hitben él szegényke, hogy a többiek nem értik, hogy ő érti. Na de itt van még ugye esetedben az az elképesztő elem is, hogy annak aki kérdezi sem hitted el, hogy nem is azt kérdezi. Hoppá itt már ez viszont túl megy a hülyeség különböző fokain és gyanús, hogy van itt nálad valami egyéb extra probléma is.Hmmm érdekes az eseted azkétségtelen.
2017. márc. 25. 18:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!