Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen lenne ma az ország és...

Milyen lenne ma az ország és az életünk, ha nem lepünk be az EU-ba?

Figyelt kérdés
2017. márc. 6. 11:03
1 2 3 4 5 6 7
 61/65 anonim ***** válasza:
91%
Sokkal rosszabb lenne! Meg is mondom miért! mert a legtöbb politikus eus pénzeken gazdagodott meg! na, ha nem lettek volna eus pénzek, azt máshonnan, hazai pénzekből vették volna el. Nem mondom, hogy nem vettek el onnan is, de rengeteg eus pénz jött, aminek egy részét fejlesztésekre tudták fordítani, egy részét pedig ellopni. Ja, és kevesebben mentek volna ki dolgozni külföldre. Nem tudom, hogy ezt az utóbbit pozitívumnak vagy negatívumnak lehet-e tekinteni.
2017. márc. 6. 20:51
 62/65 anonim ***** válasza:
84%

Aki szamokat akar, annak itt van ez, KSH, eleg jo?

[link]

[link]

10 milliard euroval! tobbet exportalunk evente, mint amennyit importalunk, ennek a nagy resze pedig az EUba megy (kb. 75%-a).

Teljesen hibas az a feltetelezes tehat, hogy mi nem tudunk semmit eladni nyugatra. A szamok pontosan azt mutatjak, hogy Magyarorszag baromi jol jart az EU csatlakozassal, es nem csak az ingyenpenz miatt, ha az nem lenne akkor is nagyon jol megerne EU tagnak lenni.

Ha nem lennenk EU tagok, akkor sokkal kevesebbet tudnank exportalni, mert versenyhatranyban lennenk a szomszedos EU tagokkal szemben, dragabban tudnank termelni plusz vamot is kellene fizetnunk. Az import jelentos reszet viszont nem tudnank kivaltani, igy egyenesen kovetkezne az eladosodas.

2017. márc. 6. 22:25
 63/65 anonim ***** válasza:
5%
Valaki azt írta, EU-csatlakozás nélkül is terjeszkedhetnek külföldi cégek Magyarországon. Akkor ez az importra-exportra nem vonatkozik? Vagy egy multi terjeszkedése semmilyen pluszköltséggel nem jár egy nem EU-tagállamban egy EU-tagállamhoz képest?
2017. márc. 7. 07:38
 64/65 anonim ***** válasza:

A digitális korszakban magadtól nem tudsz keresni? Ez valahol szánalmas. Csipázom amikor 10 évesek osztják az észt az EU-ról, és annak minden "előnyéről". :D

2017. márc. 7. 17:32
 65/65 anonim ***** válasza:

"Akkor ez az importra-exportra nem vonatkozik? Vagy egy multi terjeszkedése semmilyen pluszköltséggel nem jár egy nem EU-tagállamban egy EU-tagállamhoz képest?"

Szerintem rám gondolsz, legalább is érintettem a témát.

Import-export témát kifejtettem és az EU mellett raktam le a voksom.

Ami pedig a multik betelepülését illeti nem EU-s tagországokba...Függ az adott ország adópolitikájától. A független törvénykezés lehetőséget ad arra, hogy megvédje az adott országot a külföldi tőkétől, csak nemigen szoktak élni ezzel, mert komoly húzóerőtől is megfosztják magukat.

Mo. nagyon szoros kapcsolatban van Németo.-al (olyannyira, hogy sokan mondják a mi részünkről, hogy ez már függés), de a betelepülő cégek is növelik az infrastruktúrát és foglalkoztatást.

Kínáról és Japánról is elmondhatók ezek bizonyos szintig, bár előbbiben nagyon kardoskodnak a belső piac védelme mellett.

A valós kérdés szerintem az, hogy ha a rendszerváltáskor nem engedünk a külföldi felvásárlásoknak, akkor azok a magyar cégek életképesek maradtak volna-e? Szerintem nem nagyon, legalább is én nem tudok olyan magyar cégről ami monopol, vagy oligopólium helyzetben lett volna, hogy csak nehezen lehetett volna helyettesíteni.

2017. márc. 7. 22:01
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!