Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen lenne ma az ország és...

Milyen lenne ma az ország és az életünk, ha nem lepünk be az EU-ba?

Figyelt kérdés
2017. márc. 6. 11:03
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim ***** válasza:
88%
Igazatok van, a gonosz EU csak kizsákmányol minket és EU nélkül most egy szinten lennénk Ausztriával, mert a Magyarok önmagukban felsőbbrendűek, csak a mocskos zsidó EU kihasznál és elnyom minket, ezért nem tudunk kiteljesedni az árja CBA-val és a Mészáros és Mészáros Kft-vel, amik amúgy világszínvonalúak, csak a büdös zsidók, azok szorongatnak minket...
2017. márc. 6. 17:11
 52/65 anonim ***** válasza:
4%
Ez olyan már mondtam te ironizáló mint a munkás a gyárban. A gyártól kap fizetést de kihasználják nem becsülik nem jók a körülmények és persze nem kap annyit mint aki a gyártulaj gyereke. M.o. rá van kényszerülve az eura de attól még nem jó az eu. Ez szimpla függő helyzet. Se vele se nélküle kapcsolat. Adósságláncon és gazdasági láncon tartanak. Csak nekik van pénzük venni viszont visszaélnek a helyzetükkel. Kihasznál és gazdaságilag kifosztanak de ha megpróbálsz kapálózni akkor mégjobban megszorítják a hurkot. Vagy szolga vagy vagy csöves
2017. márc. 6. 17:18
 53/65 anonim ***** válasza:
93%

Baromságokat beszélsz. Magyarországon igenis elérhető lenne egy normális életszínvonal, ha alacsony lenne nálunk a korrupciós szint, kevesebb adónk és kisebb államunk lenne és mellette fejlett, gyakorlatias oktatással rendelkeznénk.

Nem az EU tehet arról, hogy képtelenek vagyunk normális társadalmat szervezni magunknak.

2017. márc. 6. 17:30
 54/65 anonim ***** válasza:
2%

Részben de mert a volt kommunista országokat nem hogy nem hagyták felfejlődni vagy támogatták hanem bátorították hitelek felvételére és gyáraik bezárására (vagy megvették azokat győri keksz) ehhez jön pluszba hogy a túlélés meg a szegénység hozza a korrupciót

Az oktatás meg nem lett megújítva ugyanazok a kummista tanárok tanítanak ugyanolyan módszerekkel mint negyven éve. Viszont azért ahhoz elég okosak a magyarok hogy külföldön dolgozzanak orvosként.

2017. márc. 6. 17:33
 55/65 anonim ***** válasza:
93%
55-ös, beléd ennyi ész szorult? Kérlek, hagyj fel az internetezéssel.
2017. márc. 6. 17:36
 56/65 anonim ***** válasza:
3%
kösz a személyeskedést nyílván jobb a sérült lelkednek
2017. márc. 6. 17:43
 57/65 anonim ***** válasza:
95%

Nem tudom, hogy az export-import érvet ki hozta fel és mi mellett, de szögezzük le, hogy ha nem lennénk az EU-ban, azzal együtt a vámunióban, akkor nem csak mi vetnénk ki vámokat, hanem a külföld is. Tekintve, hogy Unió ide vagy oda, nekünk akkor is kellenek energiahordozók, sajnálom, de szerintem export-import témájában az EU-nak jár a pont.

A 46%-osnak pedig üzenem, hogy a tőke Unió nélkül is utat talál magának, és pont erre volt példa a Győri keksz. Ez nem az EU hibája, hanem a nemzetközi/globális üzleti érdekeltségeké.

Magyarország sikertelenségét a rendszerváltás utántól számítva nem lehet sem Moszkvára, sem Brüsszelre fogni. Mi nem számoltattuk el a komcsikat, nyitottuk meg az ügynökaktákat, mi nem tömörülünk szakszervezetekbe, mi asszisztálunk a korrupcióhoz és feketemunkához stb. stb. Persze akinek nem inge, ne vegye magára...

2017. márc. 6. 17:59
 58/65 anonim ***** válasza:
5%
Ezzel egyetértek. Lenne mit megjavítani. Csak abból indultam ki hogy se Csehország se Szlovákia se Románia se Lengyelország nem tart ausztria szintjén. ( nyílván a lengyelek vannak a legközelebb méretükből kifolyólag) de például a Románok eladták a bányáikat nyugatra aprópénzért (aranybánya sóbánya) meg hasonlók. Szerintem nem jó az eu felzárkóztatási programja. Nem csak pénzt kéne adni hanem ellenőrizni is hogy mire. Egyszerűen képtelenség ennyi év kommunizmusa után felvenni a versenyt ráadásul még hitelt is raknak a nyakunkba.
2017. márc. 6. 18:13
 59/65 anonim ***** válasza:
74%
Nincs egy súlycsoportban egy nyugati piacgazdasági és egy keleti volt kommunista ország a feltételek pedig azonosak. Nkünk kedvezmények járnának. Adó és munkavállalói. Nem ferr hogy ugyanazok a feltételek.
2017. márc. 6. 18:15
 60/65 anonim ***** válasza:
91%

Hiteleket mi veszünk fel, nem a nyakunkba varrják. + A hitelek önmagukban nem rosszak. A nyugati világ is hitelekből épült fel.

Erdély aranybányái pedig már amúgy sem hozzák a régi hozamukat, persze eladni sem lett volna célszerű, de ők döntöttek így. A sóbányák pedig...ma már nincs nagy értékük.

"Nem ferr hogy ugyanazok a feltételek."

Fejtsd ki, mert nem tudom, hogy minek a feltételeiről beszélsz.

Ha úgy komplett az a téma, hogy a magyar termék / magyar termelés hátrányból indul, akkor értem, de még akkor is homályos és vannak gondok.

pl.: a mai napig rengeteg EU-s támogatáson függ egy csomó cég. Azért mert számítanak rá, mert építkeznek rá. A mai támogatások nagy része még mindig nem fejlesztésekre, hanem inkább kereslet fokozásra mennek. Vagy a fogyasztói, vagy vállalati szférának mind1. Ilyenkor szokott bejönni a stadionozás és kisvasút stb.

De felhozhatunk olyan példákat is, amik már több évtizedesek pl. oktatás. Észtország óriási eredményeket ért el szerintem az évek során.

És egyelőre ennyi...korán fekszem, őrzöm a kognitív képességeimet :)

2017. márc. 6. 19:38
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!