Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak szerintem rohadt nehéz...

Csak szerintem rohadt nehéz feministának lenni Magyarországon?

Figyelt kérdés

2017. márc. 4. 00:15
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
72%

Kérdező, leírnád, hogy miért szeretnél feminista lenni? Miért szeretnél több jogokat a nőknek? Mi az amihez jelenleg nincs joga egy nőnek, de egy férfinek igen?

"ja, csak a médiában is a "maradj otthon szülj 3gyereket, aztán csokból megleszünk" szenyet nyomatják, de ez csak egy példa"

Tudtommal nem kötelező igénybe venni a CSOK-ot. Nem kötelező gyereket sem szülni. Sőt tévét nézni sem.

Mivel a születésszám kevesebb, mint a halálozás, és a kivándorlás is jelentős, ezért teljesen ésszerű, hogy az állam támogatja a gyermekvállalást.

2017. márc. 4. 19:37
 22/36 A kérdező kommentje:

először is én fiú vagyok.

És amúgy attól, hogy papíron egyenleőek a nők a férfiak, attól még a valóságban ez nem mindig így van. A valóságban általában egy férfit hamarabb vesznek fel dolgozni, és alapjáraton a diszkrimináció mindig felfele nyomja a férfiakat, míg a nőket lefelé. Szóval én nem jogi változásokat szeretnék, hanem társadalmi szinten szeretnék változást, amihez fontos lenne az edukáció, és akkor az én generációm (18éves vagyok) már egy sokkal normálisabb országban élhetne.

2017. márc. 4. 22:04
 23/36 anonim ***** válasza:
45%

"A valóságban általában egy férfit hamarabb vesznek fel dolgozni"

Tényleg? Na erről én még nem hallottam, nekem egyik női ismerősöm nem panaszkodott erről, leszámítva a feministákat akik balerína BA-t végeztek.

"és alapjáraton a diszkrimináció mindig felfele nyomja a férfiakat, míg a nőket lefelé."

Nyilván ezért túlreprezentáltak a férfiak a hajléktalanok közt :) Oh wait..

2017. márc. 4. 22:11
 24/36 anonim ***** válasza:
48%

Azért a kérdezőnek annyiban igaza van hogyha egy szakmára egy azonos végzettségű férfi és nő jelentkezik akkor a férfit fogják felvenni, mert ő nem megy majd szülési szabadságra. Meg elég sok állás interjún megkérdezik a nőtől hogy akar e gyereket és ha igen akkor kb el is küldik, szóval tagadni kell. Én pl volt már hogy azt kamuztam állásinterjún hogy nem lehet gyerekem.

De ez csak a munka, másban meg a nők vannak előnyben pl a párkeresés terén. Vagy mondjuk a lányok sokkal hamarabb lesznek agyilag érettek tehát a kezdeti iskolás éveikben előnyben vannak a fiúkkal szemben. Statisztikák bizonyítják hogy az általános iskolás és gimis lányoknak átlagosan sokkal jobb jegyeik vannak mint a fiúknak.

Azt semmiképp nem mondanám hogy a férfiak minden téren előnyben vannak, egyszerűen vannak dolgok amiben tényleg igen, másokban meg hátrányban.

2017. márc. 4. 22:20
 25/36 Dymo ***** válasza:
57%
Attól, hogy feministásat játszol, még nem fognak lefeküdni veled a csajok, sőt... :D
2017. márc. 5. 00:07
 26/36 A kérdező kommentje:
utolsó, mikor írtam hogy hetero vagyok?
2017. márc. 5. 01:24
 27/36 anonim ***** válasza:
50%
Egy feminista bu...khmkhm meleg,tokeletes.
2017. márc. 5. 08:29
 28/36 A kérdező kommentje:
mikor írtam, hogy meleg vagyok?
2017. márc. 5. 11:41
 29/36 Dymo ***** válasza:
72%
Akkor mi a fene vagy? Most már temyleg erdekel, eddig leszartam :D
2017. márc. 5. 16:08
 30/36 anonim ***** válasza:
34%
lmbtq ember?
2017. márc. 5. 16:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!