Csak szerintem rohadt nehéz feministának lenni Magyarországon?
Én se igazán értem, milyen létjogosultsága van a feminizmusnak Magyarországon. Nőként azt tanulhatsz amit csak akarsz, oda utazol ahová csak akarsz, lehet jogosítványod, szavazhatsz, dolgozhatsz, elválhatsz (és vihetsz majdnem mindent), vagy akár meg sem muszáj házasodnod.
Ehhez még ha hozzátesszük azt, hogy mit művelt ez a mai modern feminizmus az USA egyetemi kampuszaival és Svédországgal, akkor szerintem egyértelmű miért kapja el a hányinger az átlagembert a feminizmustól.
A feminizmus eredeti jelentése és célja a női jogi egyenjogúság megteremtése ezt nagyjából sikerült elérni, pár apróságtól eltekintve. Én is ezt vallom, úgyhogy lényegében én is feminista vagyok.
A kérdező szerintem a feminizmus 21. századi irányzatához tartozik akik már plusz jogokat akarnak (pl kvótát), matriarchális rendszereket, fehér férfi ellenesek stb, támogatják a nyíltan himsoviniszta, antiszemita, homofób iszlámot és a nők elleni holokausztot aminek az elkövetői jórészt muszlimok: nők elleni fizikai erőszak, nemi erőszak, molesztálás, nők elleni halálbüntetés (rengeteg nőt végeznek ki minden hónapban a muszlim országokban szerte a világon, pl hűtlenségért, házasságtörésért stb). Tény: a szélsőséges feminista Svédországban, a női jogok paradicsomában a legrosszabb egész Európában a nők helyzete, itt történik a második legtöbb egy főre jutó nemi erőszak az afrikai Lesotho után:
Szóval magával a feminizmus eredeti jelentésével a jogi egyenjogúsággal szerintem a férfiak többsége is egyetért, a baj azzal van amikor túltolják a szekeret pl a férfiakat nemük alapján diszkrimináló kvótával és egyebekkel...
Erika hozta szokásos formáját.
Ma Magyarországon elsősorban a szemlélet miatt nehéz feministának lenni. Ennek megértéséhez mindössze el kell olvasni az itteni válaszokat. Aki leragad olyan őskövületnél, hogy a jog engedje tanulni a nőket is (egyenjogúság), az persze, hogy nem érti. Ez a múlt század programja. De amelyik férfi és nő (a szülés és közvetlen környezete kivételével) természetesnek tartja, hogy vannak női és férfi szerepek, az mind ellene van a feminizmusnak. Itt egyvalaki megfogalmazta vázlatosan, le is ugatták rendesen. Miattuk van még mindig feminizmus (nem a bigott őrültekre gondolok, akik eszement ötletekkel próbálnak mesterséges alakzatokat létrehozni, miközben a lényeggel - hogy mi van a fejekben - nem törődnek).
Lehet a legszeretetreméltóbb hangon és közben cirógatva mondani, szívecském a mosogatás a te dolgod. Érdektelen, hogy férfi, vagy nő mondta a párjának, semmit sem ért a nemek egyenjogúságából. Még azt se, mit és miért nem ért.
16# Te meg hülyeségeket beszélsz, már csak a biológiai különbségek miatt is vannak férfi és női szerepek, ezeket soha nem tudod eltörölni. Mindig is a nő fogja megszülni a gyereket, mindig is a férfiak fogják teherbe ejteni a nőt, mindig is a férfiak lesznek többségben bizonyos területeken (pl katonaság, bányászat, építőipar) a fizikumuk miatt és bizonyos területeken meg női többség van (tanári, óvodai, ápolói stb szakmák) stb stb.. A feminizmus csak a jogi egyenlőségre terjed ki, biológiai egyenlőségre nem, hiszen értelem szerűen soha nem lesz biológiailag egyenlő egy férfi és egy nő. A genderizmus jellemzően azok között a nők között népszerű akik férfiak akarnak lenni, és azok között a pasik között akik meg nők.
Ahhoz meg hogy másnál ki mosogat neked semmi közöd nincs. Igen az a normális ha a házimunkából fele fele arányban veszik ki a részüket a felek, de ha az ő döntésük nyomán ez mégse így lenne, mondjuk valami kompromisszum miatt, te mi jogon szólsz ebbe bele?
@16
Persze, vannak férfi meg női szerepek amiket a férfi vagy a nő vagy elfogad vagy nem. Simán mondhatja azt egy nő, hogy ő a munkájának fog élni, sosem lesz gyereke vagy férje, vagy egy férfi is otthon maradhat a gyerekkel óvodáig.
Most az a bajod, hogy nem tapsolunk meg miatta, vagy mi?
Esetleg, hogy nem ösztönözzük(mi férfiak) a nőket, hogy ne keressenek párkapcsolatot, vagy ne akarjanak gyereket? A saját céljai mindenkinek fontosabb a más céljainál, kivíve (szerencsés esetben) a szülőket ahol a gyerek az első.
A kedves 16-os hópihének mondanám, hogy amiről beszél, az nem egyenjogúság, hanem uniformitás.
"De amelyik férfi és nő természetesnek tartja, hogy vannak női és férfi szerepek, az mind ellene van a feminizmusnak"
Pedig bizony vannak férfi és női szerepek. Nem tudom mennyire vagy tisztában ezzel, de mi férfiak például képtelenek vagyunk szülni. Ha vért izzadsz sem tudsz változtatni a férfi-nő felosztáson. Illetve megpróbálhatsz, csak azzal társadalmi katasztrófát okozol. Abból meg kösz, nem kérek.
Ha meg adott esetben a mosogatás a probléma, akkor remélem ugyanilyen vehemenciával fogsz felszólalni amikor a pasid megszereli a csapot vagy gumit cserél a kocsin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!