Ha olimpiára lenne 3000 milliárd, akkor az egészségügy miért van romokban?
Az egészségügy rohasztása fidesz sajátos politikája a társadalom elöregedésének problémája ellen. Az idősebbek megfelelő orvosi ellátás nélkül hamarabb meghalnak (minden rászorulónak csökken az életben maradási esélye, de az idősebbek sokkal inkább rá vannak utalva az egészségügyre).
A férfi nyugdíjkorhatár 65 évre emelése is ezt a célt szolgálja.
A másik indok az, hogy az egészségügyre fordított pénzből nem lehet annyira hatékonyan lopni (vagy ez már a hűbéruraink számára is etikátlan lenne). Így aztán inkább elzárják a csapot és mega-projektekbe ruháznak be, ahol nem feltűnő, ha egy viszonylag nagyobb összeg eltűnik az éterben.
"De mi a bajotok az egeszsegüggyel? Engem ellàt a hàziorvosom a tavaly felùjított rendelőben, az SZTKban is fogadnak"
"De mi a bajotok az egeszsegüggyel? Engem ellàt a hàziorvosom a tavaly felùjított rendelőben, az SZTKban is fogadnak"
Aha, én is ezt mondanám...
Tőlem meg kötözéskor az orvos azt mondta, hogy következő nap, ha megyek kötés cserére, vegyek a gyógyszertárból gézlapot és ragszalagot!
Mert sokkal több pénz kéne rá, mint 3000 milliárd forint. Egyszerűen ezt a rendszert egy nem 100%-osan stabil gazdasággal rendelkező országnak lehetetlen fenntartani. Amerikában nem eho-t fizetnek az emberek, hanem külön kötnek biztosításokat. Itt egy átlagos ember eho-ja az USA-ban még a legalacsonyabb szintű biztosítást sem fedezné, ami talán egy könnyebb törés ellátását fedezné.
Egy-egy ember intenzív ellátásának napja több millió forint. Az orvosi eszközök iszonyatosan drágák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!