Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha az olimpia budapesti ügy,...

Ha az olimpia budapesti ügy, ők szavaznak róla (ha lesz szavazás), lehetne úgy hogy ők is fizessék ki?

Figyelt kérdés
Valahogy fura ez nekem. Értem én, hogy Budapest lenne a legfontosabb helyszín, de gondolom nem csak az ott lakók, hanem az egész ország adó forintjai bele lennének téve.

2017. febr. 17. 12:52
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
95%

Mivel egy olimpiát nem egy ország, hanem egy város rendezhet, így város is pályázik rá.

Fura lenne, ha budapesti dolgokról mátészalkai vagy körmendi emberek döntenének egy népszavazáson.

Ha Felcsút kisvasutat akar, akkor arról egy budapesti nem szavazhat, mert az helyi ügy.

Persze azt is mi fizettük, nem a felcsúti bagázs...

2017. febr. 17. 15:57
 12/19 A kérdező kommentje:
Teljesen egyetértek, döntsenek a budapestiek és fizessenek is ők, ne az egész ország.
2017. febr. 17. 16:19
 13/19 anonim ***** válasza:
21%
Büdöspestnek semmire sincs pénze mert nem termel csak zabál.
2017. febr. 17. 16:38
 14/19 anonim ***** válasza:
83%

# 12

Nyugi, mi fizetünk, ahogy szoktunk.

Tudod, az itt befizetett adók 60%-a vidékre megy támogatásként.

Ha az a pénz itt maradna, nem gyulladna ki a metró álladóan, jó minőségű útjaink lennének, nem lenne ilyen rossz a levegő, mert nem kéne a külvárosokban fával fűteni, szépen fel tudnánk újítani a házakat, stb...

De sajnos az adónk nagy része vidéki stadionokra, meg vadászházakra megy el.

2017. febr. 17. 16:40
 15/19 anonim ***** válasza:
19%
Nem. Az államkasszából menne a ceh
2017. febr. 17. 17:13
 16/19 kovpet ***** válasza:
91%

"Ha az olimpia budapesti ügy"

Nem. Az olimpia a kormány agymenése. A budapestieknek nagyon nincs szükségük arra, hogy az amúgy is rossz közlekedést végleg hazavágják. Arról a pár ezer milliárdnyi aprópénzről már nem is ejtek szót.

2017. febr. 17. 17:57
 17/19 anonim ***** válasza:
19%

Tök jó lenne az olimpia, mert egy hónapig az országra (bocsánat, Budapestre, mert vannak itt olyan válaszolók, akik szerint az ország csak Budapest áthúzva tábláig tart) figyel. De csak ezért.

Azt viszont túlzásnak tartom, hogy olyan komplexumokat húznának fel, ami utána kb. kihasználatlan lenne, ezért sok pénzért visszabontják kisebbre, vagy még több pénzért teljesen lebontják.

Ott a vizes vb toronyugró számának tornya. Állítólag 2 milliárd, a vb után elbontják...

Mellesleg itt a mutyi már nem is rejtve, hanem pofátlanul, kb. mindenki tudtával és "beleegyezésével" történik. Akkora pénzek tűnnének el itt, Nyugat Ukrajnában, amennyit egy átlag magyar még álmodni sem álmodott.

2017. febr. 17. 18:15
 18/19 anonim ***** válasza:
88%
Az ugye megvan, hogy a Momentum Mozgalom eredetileg országos népszavazást akart kiírni, csak azt elkaszálták, ezért lett belőle helyi népszavazás? Rohadtul nem a budapestiek tehetnek arról, hogy csak ők szavazhatnak ebben a kérdésben.
2017. febr. 17. 20:19
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, hogy azért lesz helyi népszavazás, mert Budapest pályázott, nem Magyarország. A Momentum, országos népszavazást akart. Vuiszont az ellenzők számára, alighanem ez a jobb, mert országosan, nagyobb az olimpia rendezés támogatottsága, mint Budapesten.
2017. febr. 19. 03:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!