A kormány az iskolai/menzai étkezéseknél miért hoz ennyire radikális intézkedéseket, illetve miért igényekre van szabva?
Ez annyira kommunista hozzáállás.
Teljes mértékben meghatározzák az ételek összetételét, a sómennyiséget, cukormennyiséget...stb
Ezzel csak azt érik el, hogy nem tudnak normális ételeket főzni.
A másik, a diákétkeztetés miért ne lehetne szabad piaci alapú?
Kiír az iskola/óvoda egy pályázatot egy szolgáltatásra (étkezés), amire helybéli vagy közeli éttermek pályázhatnak.A nyertes a szerződésben meghatározott ideig biztosítja az intézménynek a meleg ételt.
Ilyen nagy mennyiségeknél az egy főre jutó adag ára kisebb lenne, mintha én magánemberként bemennék és ennék valamit.
Illetve, miért ne lehetne mondjuk uzsonnára egy hamburger vagy ebédre kebab tál?
A gyerekek ilyesmit szeretnek.
Sokkal inkább az igényekhez kellene igazítani.Persze a ló túloldalára sem kell átesni és a MC Donald's-al szerződést kötni.
Ezzel csak az a baj 1-es,hogy így is egészségtelen a kaja.
a legolcsóbb,legsilányabb alapanyagokat veszik meg és abból csinálnak kaját.
Az minden csak nem egészséges,annyi,hogy most már só sincs benne.
"Van házi is, amiben egyedül a hamburger zsemle a mesterséges.A többi része egyáltalán nem.Marhahúspogácsát házilag is tudsz összegyúrni darált húsból, aztán szelsz hagymát, salátát ,uborkát és összeállítod."
Na persze, el is képzeltem a konyhás Mancikákat, akik majd kézműves igényességgel keverik a friss, adalékmentes paradicsomlekvárt, gondosan mediumra sütik a húspogácsákat és ha már a lúd kövér, nem értem, a zsemle miért nem lehet valami biomalomból származó lisztből aznap készült adalékmentes pékáru. Az megvan, hogy ezt úgy a napi fejadag ötszöröséből lehetne kihozni? Ha egyáltalán!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!