Mit szóltok ahhoz, hogy a kormány munkája miatt, radikális átalakítás nélkül, fenntarthatatlan lesz a felsőoktatás? Véleményem szerint ha a fidesz akarna valamit átalakítani, az csak tragikus lehet.
A kedvencem, hogy hogyan át lett alakítva a forráskivonás szó: (kész olyan mint 3 hete a showder klubban)
"A Széll Kálmán-terven alapuló konvergenciaprogramban meghirdetett deficitpálya eredményeként a felsőoktatásban olyan mértékű forráskivonás realizálódik, hogy strukturális reformok nélkül a rendszer már rövid távon sem bizonyul fenntarthatónak" - ezt az elég egyértelmű mondatot olvashatták azok, akiknek a birtokába jutott a Nefmi szövegtervezete a "nemzeti felsőoktatás fejlesztéspolitikai irányairól". Pontosabban annak egy korábbi - 4.7 jelű - változata. A később készült 5.3-as változat ugyanis már egyáltalán nem beszél forráskivonásról, csak "változó költségvetési mozgásteret" emleget. A szemérmesség azért is nehezen érthető, mert kormánypárti politikusok nyilatkozataiból egyértelmű, hogy jövőre az idei, "átmeneti" évnél is kevesebb pénz jut felsőoktatásra, és egyértelműen erről szól a Széll Kálmán-terv 2.0 is. (Igaz, számok ebben sem szerepelnek.)
A fideszesek nagyrészt jogászok! És még azt sem gyakorolták soha! Ők mindig is politikusok voltak!
Azt szokták meg hogy ők mindenkinél okosabbak és a világ(na meg a gazdaság) úgy forog ahogy ők gondolják...
Több plusz pénzt költöttek el 2011-ben mint amennyit az IMF-től kaptunk. És mégis növekedett az államadósság és lassul a gazdaságunk, munkahelyből kevesebb lett mint volt(az állami alibi munkát leszámítva).
Én ezektől még jó gazdasági döntést nem láttam!
2014-ig ki kell húzni valahogy!
Ahogy nagyapám mondta! Az oroszok pusztítását is túléltük valahogy, szenvedéssel. Ezt is valahogy kihúzzuk...
Én imádom a választási kampányokat!
Minden lámpaoszlopon politikusok lógnak! :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!