Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek néhány hónap...

Szerintetek néhány hónap idegen elnyomás jót tenne az emberek mentalitásának?

Figyelt kérdés
Rengetegszer hallom, hogy némely nyomorult a külhoni nemzettestvéreinket románnak, szlováknak, ukránnak stb. nevezi. Ezt nagyon alávalónak tartom. Ráadásul az ide süllyedők között vannak bőven tiszántúliak, akiknek csak a szerencsén múlt, hogy ma is ide tartoznak, meg pestiek, akik szintén kijutott kis román dúlás, 100 éve...Vajon egy idegen hadsereg ideiglenes benyomulása szolidárisabbá tenné őket? A kérdés persze csak elméleti, tudom, hogy ennek az esélye igen minimális.
2017. jan. 27. 21:31
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

#10 Persze, egy bizonyos IQ-szint alatt helyénvaló. Ahogy a Való Világ nézése meg a mozgáskorlátozott helyre parkolás sem feltétlenül hagy maga után kívánnivalót.

Ami neked a belpesti körfolyosós viskódban jelentéktelen dolog, azt mások durva megalázásként értékelik, teljesen jogosan.

A kérdés épp az ilyen lehetetlen arcokról szólt.

2017. jan. 28. 16:31
 12/14 anonim ***** válasza:

Ezzel olyan szempontból mellé lőttél, hogy nem Budapesten élek, soha nem néztem a Való Világot és sosem álltam mozgáskorlátozott helyre.

Intelligenciáról meg inkább ne is beszéljünk, mivel nem tudom ki jött olyan elméleti kérdéssel, hogy idegen elnyomás milyen hatással lenne az emberekre.

Számít bármit is a világon, hogy hol születtél, vagy milyen állampolgár vagy? Egy atombomba vagy bármilyen fegyver különbséget tesz?

Gazdaságilag 1-1 országban lehet, hogy ha jobb helyre születsz és emiatt jobban esélyekkel indulsz, de ennyi. Ezen kívül baromira semmi különbség nincs, szóval elég gáz, ha valaki emiatt halálra sértődik.

2017. jan. 28. 22:40
 13/14 A kérdező kommentje:
#12 Én azért kíváncsi leszek, megsértődsz-e majd, ha pár évtized múlva ne adj Isten, valamelyik "akkori magyar" szemében te csak egy szimpla román, vagy éppenséggel arab, szír, afgán leszel.
2017. febr. 1. 15:03
 14/14 anonim ***** válasza:
Ha összeadod, hogy hány évet(évszázadot) volt Magyarország elnyomás alatt aí történelem során, mire következtetsz? Jót tett a magyarok mentalitásának? Ha igen a válaszod, akkor mi a gond? Ha meg nem, akkor meg is válaszoltad a saját kérdésedet.
2017. febr. 1. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!