Én nem értek a politikához tudom, de. Hö?
"Ha a fizetéseket nem kezdik el lépcsőzetesen az Eu-s szinthez emelni"
A fizetéseket nem lehet csak úgy "emelni". Az a szocializmusban volt divat. A fizetések emelKEDnek, ha nő a munka termelékenysége, illetve ha a munkavállalók hatékonyan képviselik az érdekeiket.
"úgy el fog veszni mivel az is rosszul lesz megszervezve, hogy semmit se érünk vele, nem lesz annyira több állás lehetőség"
Úgy látom, nem értesz a politikához, de azért jósolni minden további nélkül mersz.
"Eu as árak Eu-s adók Eu-s szopatás átlag alatti bérekért."
EU-s termelékenység esetén majd lesznek itt is EU-s bérek.
Görögország a példa rá, mi történne, ha előbb emelkednének a bérek, és aztán (vagy aztán sem) a termelékenység.
"mindegy melyik párté a kormány ugyanúgy szart se ér"
Szóval anarchista vagy. Az is egy vállalható álláspont, nem volt buta ember Proudhon, Malatesta, Guérin, Reclus, Kropotkin, Bakunyin, Szabó Ervin, Tolsztoj, Tucker, Ferrer, Warren, John Scott, Batthyány Ervin, Max Stirner... de ne feledd, hogy a XXI. században kevés az anarchista, úgyhogy anarchistaként nem sokra mész.
Én nem értem ezt a "termelékenység" dumát. Anno 30-40 éve is ugyanez volt a kifogás a kis bérekre. Egyébként sem az a nyomorult dolgozó tehet róla ha olyat és ugy kell termelnie, ami eladhatatlan.
A multiknál jó a termelékenység, van haszon bőven, és ott mennyit is keresnek a dolgozók?
tegnapelőtt 22:28
Mit gyárt Magyarország, ami indokolja, hogy itt német vagy dán bérszínvonal legyen?
Hány piacvezető magyar termék van? Magyarország főleg apró alkatrészeket gyárt piacvezető termékekbe, vagy összeszerel nyugati piacvezető termékeket. De ezt is csak néhány gyárban. A magyar termelés többi része világpiaci mércével közepes vagy gyenge kategória. Ennek megfelelően a magyar bérek világpiaci mércével közepesek lesznek. Nincs itt semmi megfejthetetlen talány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!