Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Én nem értek a politikához...

Én nem értek a politikához tudom, de. Hö?

Figyelt kérdés
Ha a fizetéseket nem kezdik el lépcsőzetesen az Eu-s szinthez emelni nem fog az ország gazdasága önnönmagába roskadni? Okés most a vállalkozóknak akar segíteni az új kormány, de valójában ez úgy el fog veszni mivel az is rosszul lesz megszervezve, hogy semmit se érünk vele, nem lesz annyira több állás lehetőség. Eu as árak Eu-s adók Eu-s szopatás átlag alatti bérekért. Ha majd meg be akarják vezetni az Eurót akkor meg arra hivatkozva mondják majd megint, hogy tudnunk kel összehúznia nadrágszíjat, mert eddig mindig ezt mondták ha jött a megszorítkozás. Persze középosztály szopik ezerrel mint mindig. Anti magyar politika ellenes vagyok vagy mi, mindegy melyik párté a kormány ugyanúgy szart se ér.
2010. máj. 6. 16:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
69%
Na, én sem értek a politikához, de ez a gondolatmened részedről egész jó, és abban is igazad van, hogy szart sem ér egyik párt sem ebben az országban. Ja, és a fizetések az átlag alatti éhbérek, én ezt nem tudom, hogyan képzelték. Becsülöm a magyar vállalkozókat, minden tiszteletem, mégis a magyar vállalkozó esetében van olyan, hogy jaj minimálbéres bejelentés, feketemunka, 4 órás bejelentett munkaviszony, vagy 80000 bruttó bejelentett és ezt megint ki szívja meg a magyar proli, mert muszáj dolgozni, hogy megéljünk, a rezsit fizetni kell és enni is kell valamit, a munkahelyek közt meg valljuk be nem lehet válogatni. na akkoor mi van? és még rohadt szar fizetések is vannak...
2010. máj. 6. 17:00
 2/12 anonim ***** válasza:
48%
Először a termelékenységet kell növelni,fordítva nem megy.Nem tudnak nagyobb bért fizetni amíg nem erősödik a gazdaságunk.
2010. máj. 6. 17:07
 3/12 anonim ***** válasza:
76%
Az a helyzet, hogy akkor sem fognak. Ez nem mostani probléma, hanem kb. 10 éve. Én amikor 10 éve kezdtem dolgozni, magyar maszek ügyvédnél, na ott is olyan tisztességesen volt a bejelentés, hogy noha. Sajnos nekem az ismerősi körömben csak így megy, ja igen audi győr, magyar alvállalkozók tömlege, ahol mindennél a kb 80000 bruttó a bejelentett, és nem tudnak a munkások mást csinálni, mint dolgozni.
2010. máj. 6. 17:10
 4/12 anonim ***** válasza:
37%
Az Audi az kis országunk legnagyobb szégyenfoltja.
2010. máj. 6. 18:51
 5/12 anonim ***** válasza:

"Ha a fizetéseket nem kezdik el lépcsőzetesen az Eu-s szinthez emelni"

A fizetéseket nem lehet csak úgy "emelni". Az a szocializmusban volt divat. A fizetések emelKEDnek, ha nő a munka termelékenysége, illetve ha a munkavállalók hatékonyan képviselik az érdekeiket.

"úgy el fog veszni mivel az is rosszul lesz megszervezve, hogy semmit se érünk vele, nem lesz annyira több állás lehetőség"

Úgy látom, nem értesz a politikához, de azért jósolni minden további nélkül mersz.

"Eu as árak Eu-s adók Eu-s szopatás átlag alatti bérekért."

EU-s termelékenység esetén majd lesznek itt is EU-s bérek.

Görögország a példa rá, mi történne, ha előbb emelkednének a bérek, és aztán (vagy aztán sem) a termelékenység.

"mindegy melyik párté a kormány ugyanúgy szart se ér"

Szóval anarchista vagy. Az is egy vállalható álláspont, nem volt buta ember Proudhon, Malatesta, Guérin, Reclus, Kropotkin, Bakunyin, Szabó Ervin, Tolsztoj, Tucker, Ferrer, Warren, John Scott, Batthyány Ervin, Max Stirner... de ne feledd, hogy a XXI. században kevés az anarchista, úgyhogy anarchistaként nem sokra mész.

2010. máj. 6. 19:38
 6/12 anonim ***** válasza:
37%

Én nem értem ezt a "termelékenység" dumát. Anno 30-40 éve is ugyanez volt a kifogás a kis bérekre. Egyébként sem az a nyomorult dolgozó tehet róla ha olyat és ugy kell termelnie, ami eladhatatlan.

A multiknál jó a termelékenység, van haszon bőven, és ott mennyit is keresnek a dolgozók?

2010. máj. 8. 22:28
 7/12 anonim ***** válasza:
49%
Először is ez inkább közgazdaságtan, mint politika.Másodszor pedig a fizetések fedezet nélküli emelése csak az inflációt növelné, mert több pénz kerül a forgalomba és felborul a piaci egyensúly.Először a vállalkozásokra nehezedő terheket kell drasztikusan csökkenteni és az munkahely teremtéshez és a gazdaság élénkítéséhez vezet,utána lehet a béreket emelni.Olyan helyzetbe kell hozni a vállalkozásokat, hogy jobban megérje becsületesen bejelenteni a dolgozóikat, mint vállalni az adó és TB, csalás kockázatát. Persze ehhez szigorú és célzott ellenőrzés is kell.A versenyszférában tisztességes versenyt kell teremteni,az állami cégeknél pedig normális munkaerő gazdálkodást kell megvalósítani.Államilag lehet befolyásolni a versenyszférában is a minimálbéreket kategóriák bevezetésével.
2010. máj. 9. 09:18
 8/12 anonim ***** válasza:
49%
Persze a multikra jobban rá kell szállni (mint pl. audi)!A minimálbéreket csak a bruttó hazai össztermék növelésével GDP és az export-import mutató javításával lehet. Ha a minimálbér meg van határozva és a kiskapuk le vannak védve, akkor a vállalkozók kénytelenek lesznek így alkalmazni az embereket(kategóriák felállítása és munkaügyi ellenőrzések).A forint árfolyamát kb. negyven éve mesterségesen próbálják fenntartani, és ez a legnagyobb hiba, mert ezzel az importnak kedveznek. Ezért öntötte el az országot a silány kínai, hongkongi stb. árú és ezért ment tönkre többek között (nem csak ezért)a magyar mezőgazdaság, élelmiszeripar,pedig ezek világszínvonalúak voltak!
2010. máj. 9. 09:32
 9/12 anonim ***** válasza:

tegnapelőtt 22:28

Mit gyárt Magyarország, ami indokolja, hogy itt német vagy dán bérszínvonal legyen?

Hány piacvezető magyar termék van? Magyarország főleg apró alkatrészeket gyárt piacvezető termékekbe, vagy összeszerel nyugati piacvezető termékeket. De ezt is csak néhány gyárban. A magyar termelés többi része világpiaci mércével közepes vagy gyenge kategória. Ennek megfelelően a magyar bérek világpiaci mércével közepesek lesznek. Nincs itt semmi megfejthetetlen talány.

2010. máj. 10. 02:56
 10/12 anonim ***** válasza:
Lennének itt piacvezető termékek,csak újra be kellene indítani az élelmiszeripart, a vasúti kocsik gyártását,az ikarusz buszok gyártását stb. Egyébként a gazdaság viszonylagos fellendülését most az export arányának emelkedése okozza, csak sajnos a haszon(GDP)nagy részét kiviszik a külföldi cégek.Ha a GDP túlnyomó része az országban maradna, akkor lehetnének magasabbak a bérek,és persze ha nem lenne annyi az államadósság,amit szintén a GDP-ből kell fizetni!
2011. máj. 24. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!