Mikor fog ez a kelet-európai/magyar mentalitás eltűnni az emberekből?
Irigység, ha másnak jobb munkája van, esetleg többet keres, rögtön utálni kell.
Ha nem egyezik a politikai nézet, akkor meg kell kövezni.
Minden politikus lop, csal, hazudik, egyik sem tisztességes.
Minden ember aki gazdagabb nálam, pl kisvállalkozók, feketén szerezte a jövedelmét, vagy nem adózik, már csak azért is mert nagy autója van, nekem meg nincs.
Lehetne még sorolni, de úgy hogy sokat jártam külföldön,több helyen is éltem ezeket a dolgokat máshol nem vettem észre.
Olyan mintha csak ránk lenne jellemző, de miért?
Akkor lesz vége, ha a társadalmi létra alján lévők (esetünkben: az alacsony bérezésű melósok, alkalmazottak) rájönnek, hogy az életük minőségéért nem az állam, nem a miniszterelnök, nem a főnökük (aki egyébként is egy "nálam 20 évvel fiatalabb nyikhaj"....) a felelősek, hanem saját maguk. Mindenkinek megvan a lehetősége kitörni, alkotni, létrehozni, kitalálni, elkezdeni, csinálni. Van aki az első rajtkockáról indul, mert esetleg jobb körülmények közül érkezik, van akinek semmije sincs. CSak hogy én ismerek olyat aki a semmiből épített várat és olyat is, aki elherdálta az egyébként átlagon felüli lehetőségeit.
Úgyhogy hajrá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!