Mikor fog ez a kelet-európai/magyar mentalitás eltűnni az emberekből?
Irigység, ha másnak jobb munkája van, esetleg többet keres, rögtön utálni kell.
Ha nem egyezik a politikai nézet, akkor meg kell kövezni.
Minden politikus lop, csal, hazudik, egyik sem tisztességes.
Minden ember aki gazdagabb nálam, pl kisvállalkozók, feketén szerezte a jövedelmét, vagy nem adózik, már csak azért is mert nagy autója van, nekem meg nincs.
Lehetne még sorolni, de úgy hogy sokat jártam külföldön,több helyen is éltem ezeket a dolgokat máshol nem vettem észre.
Olyan mintha csak ránk lenne jellemző, de miért?
"Irigység, ha másnak jobb munkája van, esetleg többet keres, rögtön utálni kell."
Én azt vettem észre, hogy akkor utálkodnak inkább, amikor kevesebbet keresel náluk.
De az is lehet, hogy mindkét esetben utálnak, csak úgy. Itt elég népszerű csak úgy utálkodni.
Majd,akkor ha a vállalkozók tisztességgel bejelentik az alkalmazottat,és nem abból gazdagodnak meg,hogy másokat kizsákmányolnak,hanem teljesítménnyel.
Rengeteg ember 4 órára és minimálbérre jelentenek be.
Aztán nem kapnak majd annyi nyugdíjat,hogy megéljenek.
Gyakorlatilag mások jövőjét élik fel,és erre verik magukat.
Hát de nekik az jár. A kemény, életrevaló, faxa gyerek elveszi a gyengébbtől azt, ami kell neki.
Nekem van jonehany finn es eszt ismerosom, foiskolan volt is lehetosegem kimenni oda, hat kb eg es fold a mentalitas. Egyszeruen annyira elorebb jarnak nalunk minden tekintetben hogy az hihetetlen. Az emberek kozvetlenek, segitokeszek, arrebb megy a jardan ha szembejon egy babakocsi, elore engedik egymast. Itt Magyarorszagon meg ez a ciganykodo fuxos tarhalo, kotekedo balkani jobbagy stilus... Nem azt mondom hogy mindent a nyugatrol kell majmolni, de sokkal tobb tiszteletet es osszetartast kene mutatni egymasfele.
A politikai kultura is nagyon mas, ott ha egy politikus lebukik mondjuk lopas vagy korrupcio miatt, onmagatol azonnal lemond, a partbol is kizarjak meg ellehetetlenitik a kozeletben. Itt nalunk meg van egy Fidesz ami egy neofeudalis rendszert epit ki, kozben zsakszamra talicskazzak ki a penzt a haveroknak mindenhonnan, van egy bukott baloldal aki lopott, csalt, hazudott, meg van egy Jobbik akinek a peldakepe Putyin, Erdogan es aki szerint az iszlam a vilag utolso remenysege..
Nem az a leginkabb szomoru hogy fenyevekre vagyunk ezektol a fejlett orszagoktol, hanem hogy ezt a politikai garniturat nezve abszolut nincs feny az alagut vegen csak teljes homaly.
Akkor sem fizetnél egy petákkal sem többet.
Ha az állam csökkentené az adókat,a legtöbb vállalkozó akkor sem adna többet,miért fordítaná másra a hasznot?
A vállalkozó mindig a profitot nézi,majd bolond lenne több bért fizetni,vagy bejelenteni rendesen.
Minek mikor úgy is elmennek dolgozni?
Ugyanaz amikor az állam hiába csökkenti XY-ról az áfát,ha a vállalkozó ráterheli a fogyasztókra.
Az a baj,hogy a kapitalizmus mások kizsákmányolása.
És fáj az igazság.
Ahhoz,hogy te jobban élj,másokat kell eltaposni.
"Az a baj,hogy a kapitalizmus mások kizsákmányolása.
És fáj az igazság."
Nekem nem fáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!