Honnan ered a "tipikus magyar mentalitás" kifejezés? Kik és mikor használták először?
Rettegés az ismeretlentől; ajvékolás a sanyarú körülmények miatt; minden rossz miatt mások hibáztatása; felelősség nem vállalása a saját döntéseinkért; várakozás a megváltásra, h egyszer csak majd minden jó és szép lesz varázsütésre, anélkül, h nekem változnom kellene.
A liberalizmus hogy jön ide, azt nem tudom, mert mások elfogadása, az "élni és élni hagyni"-elv egyáltalán nem tipikus magyar mentalitás. Sajnos.
Provokátorok ne kommenteljenek és ne szitsanak vitát!
Köszönöm!
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat, de nem a jelentése érdekelne, hanem az eredete. Bár lehet, hogy azt senki sem tudja, mert én is megpróbáltam már sok helyen utánanézni.
Jöhetnek még válaszok. :)
Köszönet a Moderátornak, hogy törölték a provokátor kommentjét!
"Én még nem hallottam ezt. Viszont aki iylesmit mond, és pejoratívan érti, nyilvánvalóan egy előitéles, sztereotípiákban gondolkodó idióta, ilyenformán nem érdemes adni a véleményére."
Maximálisan egyetértek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!