Mikor fog ez a kelet-európai/magyar mentalitás eltűnni az emberekből?
Irigység, ha másnak jobb munkája van, esetleg többet keres, rögtön utálni kell.
Ha nem egyezik a politikai nézet, akkor meg kell kövezni.
Minden politikus lop, csal, hazudik, egyik sem tisztességes.
Minden ember aki gazdagabb nálam, pl kisvállalkozók, feketén szerezte a jövedelmét, vagy nem adózik, már csak azért is mert nagy autója van, nekem meg nincs.
Lehetne még sorolni, de úgy hogy sokat jártam külföldön,több helyen is éltem ezeket a dolgokat máshol nem vettem észre.
Olyan mintha csak ránk lenne jellemző, de miért?
a 40 év kommunizmus miatt, amikor állambácsi mindenkiről gondoskodott, és mindenki annyira elkényelmesedett, hogy könnyebb utálnia a másikat, mint felemelni a seggét és kezdeni valamit az életével
amúgy a 2. pontod sok más országban is igaz szerintem
"Szóval, vagy nem ez a magyarázat, vagy nem csak a magyar mentalitásról van szó."
Korrekt megállapítás. Német, francia, olasz, spanyol, portugál, lengyel, cseh mentalitásról van szó. Úgy hívják ezt, hogy emberi tulajdonság. Az ostobábbja persze külföldön nem veszi észre mert ott minden űberkirály faxa és még a hó is fehérebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!